Skocz do zawartości

Rzeczpospolita dzis

jaca2003

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kupił ktos ?Przejrzał płytę?Jak dla mnie porazka.Na szybkiego kilka uwag.Przejrzałem najwieksze bitwy oręża polskiego i nie znalazłem wzmianki o np Bitwie pod Mławą a w końcu jak by nie patrzec była to najkrwawsza bitwa WP w całej II wojnie(największe straty WP).Nie ma Tomaszowa Lubelskiego nie ma innych waznych bitew.Jest tylko Westerplatte Bzura Warszawa Kock.
Trzeba sie w nią zagłębic pewnie w opisach bedą KWIATKI".
Pozdrawiam
Napisano
Z płyty najbardziej ucieszył się mój 12- letni Syn ( szczególnie z ceny !!! ).
3zł50gr. wraz z gazetą to niewiele i dlatego nie spodziewam się wiele.
Jak mnie dopuści Syn to się wypowiem ,ale jak On przegląda to już było warto !!!
Napisano
Wiesz co prawda płyty nie mam i nie przeglądałem ale w telewizji mówili że to ma być historia wojska polskiego w ciągu 10 wieków więc wszystkiego o II wojnie to oni tam nie zamieszczą bo muszą ze wszystkiego po trochu te bitwy i wo gule a w ciągu wieków na pewno było dużo tych ważnych bitew no a Westerplatte to najsłynniejsze Bzura i Warszawa też a Kock to o ile mi się nie myli to jedna z ostatnich o ile nie ostatnia bitwa z takich większych pozdrawiam
Napisano
Spokojnie możesz startować na jesieni w wyborach,bo i tak pewnie będziesz znał historię lepiej od ministra oświaty i w dodatku napisałeś o ile mi się nie myli"... a taka skromność to rzadkość w dzisiejszych czasach. I biorąc pod uwagę ,że jak w telewizji mówili... to mówili !...jak by co, Będę głosował na Ciebie ! :)
Napisano
Odwieczna polska zrzędliwość i upierdliwość. Za 3,5 zł pewnie to powinien być dysk lub dyski z pełną informacją o wszystkich bitwach w których brał udział choć jeden polski żołnierz wraz z listą uczestników opisem budowy kalesonów wojskowych oraz guzików powlekanych wz.1936 (do tych kalesonów)a prezentacja multimedialna miała polega na możliwości polizania i wąchania (a także walnięcia sobie kilka serii z mg42) eksponatów muzeum WP.
Nikomu nie przychodzi do głowy, że pozycja ta jest jedynie zachętą do poznawania dziejów oręża polskiego, początkiem a nie końcem. Jak kogoś ten temat wciągnie to od tego są książki i internet by dalej rozwijać zainteresowania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie