dudzin Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Napisano 8 Sierpień 2007 Myślę, ze ciekawe. W wersji papierowej jest jeszcze fotka.http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,4372755.html
bjar_1 Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 'Czeka nas też precyzowanie, z jakiego okresu poszczególne egzemplarze mogą pochodzić' - specjaliści he he :]
kopijnik2 Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 sztucer myśliwski z kolbą grawerowaną srebrem...:O:))
sturmann Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 mozliwe że Kononowicz ma z tym coś wspólnego, w końcu był pracownikiem gospodarczym magistratu!!! ;-)po zostaniu prezydentem planował wyposażyć w tę broń swoje bojówki, które z hasłem kontrola, kontrola i jesczez raz kontrola" miały wyruszyć uzdrawiać" młodzież.... wakacyjny żart oczywiście ;-)
FAGIL Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 dobrze ze niedostala sie w niepowolane rece bo mogla by posluzyc do niecnych celow hi hi hi
dudzin Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Napisano 8 Sierpień 2007 Moim zdaniem to powinni aresztować Prezydenta miasta skoro w podległym mu urzędzie była przechowywana broń. Ciekawe co by było gdyby ktoś z szanownych forumowiczów tłumaczyl się, że właśnie miałw domu remont i te kilka mauserów to mu wyszło ze ściany i włąnsie miał to złosić na policję, ale nie zdążył - he, he, he.
to17071990 Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 jak mogli pisac o kolbie , jesli żaden z tych zlomów nie ma kolby? :]
pokemon Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Prezydent jest Funkcjonariuszem Publicznym. Takiemu to wolno :-)
mietek Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Sadzac po betonie na poszczegolnych sztukach to nie bylo zadne ukrycie a uzywanie broni jako szlunku do betonu.Dosc powszechna praktyka.
dudzin Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Napisano 8 Sierpień 2007 Ta sama fotka jest przy artykule odnośnie kolesia z arsenałem... tak więc nei za bardzo wiadomo, co jest co? W wersji paipierowej jest fotka kilkunastu luf w skrzyni, ale chwilowo nie mam skanera, to się nie podzielę.
Dżozef1969 Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Ja również sądzę że to Suomi a nie Mors. Zdjęcie z netu.Pozdr.
szendzielarz z. Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 2 od gory ppd 34 ,pod nim zas finski suomi 9 mm . Suomi moze i jest rarytasem ale PPD to u nas fant z gat pospolitych ,niczym oset na polskich polach.
jacenty2004 Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Dziękuję chłopaki że się ze mną zgadzacie ,bo chyba bym się pochlastał :)
Dżozef1969 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Ciekawe czy to ten sam ?http://www.allegro.pl/item224781603_suomi.html
Klemens Forel Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Witam w gazecie(wydanie papierowe nie elektroniczne) jest zawarte zdjecie na którym widac skrzynie wymiarów 1.5 m na 1m sadząc po wymiarach MP a wniej na sto procent MP40 oraz Sthurmgewehr44 chyba tak sie pisze nie wiem i wiele innych sztuk .Ale czadowy widok......:)Znaleziony został ten składzik gdzie według świadków kiedyś był UB po wojnie moze to zbiory po tzw Amnestii" a to mogła by być broń Podziemia".Moge sie mylić.......
tomislaw1 Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 Hehe:> Skarb... jak dla mnie jest to poprostu wykorzystanie deficytowego na tamte czasy materialu (stali) jako zbrojenia.No ale skarb" jest i muzeum bedzie konserwowac (czytaj: zabunkruje do magazynu do reszty ogryzkow a co ciekawsze egzemplarze udostepni do obejrzenia zwiedzajacym).Pismaki to wszedzie szukaja atrakcji:>Pozdrawiam T.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.