Skocz do zawartości

RE:Grupa kalisko-ostrowska

Bocian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Romo, niestety nie mam informacji odnośnie okresu napoleońskiego. Wiem, że ten temat, był poruszanych na głównym forum. Ktoś również odpowiedział na twoje pytanie w wątku Kładka na rowie". Bodajże Henryk Gralec i prosi cię o kontakt.
Mariusz
  • Odpowiedzi 220
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dziś niestety mnie nie będzie :(. Szykuje sie na jutrzejszy wyjazd po DKW 200 :). Koło Kielc ... :(
Owocnej dysputy !!! ;)
Napisano
Wesołych świąt!!!!!!!!!!!! I pomyślnych wykopków w nowym roku!!!!!!!
Napisano
Mariusz cały czas sie mijam z Tomkiem na GG i nie mam telefonu do Ciebie :(. od razu dryndne jak zdobede !!
Napisano
Mariusz, rozmawiałem z Omi i przedstawił mi Twą sprawę. Niemasz się o co martwić, znasz moje zdanie na ten temat ;). Our treasure !! :) Długo nie dzwoniłem bo twego telefonu nie miałem.
Panowie jedzcie ile wlezie !! ;)
Napisano
Witam,
Luca, ok.
No to Panowie i Panie: cierpliwości w stosunku do twórców prawa, cierpliwości w poszukiwaniach, cierpliwości w integracji, dużo zdrowia, wspaniałych fantów, bogatego gwaizdora, cierpliwych żon i innych połowic. Tego wszystkiego życzę Wam w zasadzie w całym roku, ale w szcególności na święta.
I niespodzianka. Omi już wie. Pomiędzy świętami a sylwestrem spotkamy się z Jackiem Mikitą. On współpracuje z Muzeum Orła bIałego na takiej zasadzie jak chcemy my współpracować, więc jest okazja zasięgnąć informacji. Zadzwoni do mnie, aby ustalić dzień i godzinę. Mam nadzieję, że frekwencja dopisze:)?
Info o spotkaniu wrzucę na forum, a potem sądzę, że zdzwonimy się. Ale wstępnie kto się pisze?
Pozdrawiam
Mariusz
Napisano
Witam, jak pomiędzy świętami a sylwestrem to może w końcu uda mi się dołączyć do grupy. Do tej pory jakoś brak czasu i nawał obowiązków, ale teraz zasłużona przerwa, więc kto wie? Będę czekał na jakieś wieści.
Luca, daj znak życia, pogadamy o motorkach:)
Pozdr. Piotrek
Napisano
Panowie teraz, jak ziemia coraz bardziej skuta to może spróbujemy zorganizować jakiś wyjazd w dalszy teren, obejrzec coś, powęszyć - temat dowolny. Wiem, że nie wszystkich Państwa tutaj interesują 'tajemnice' II wojny ;) Podejrzewam, że pierwszym oponentem będzie Mariusz ale tym się nie przejmuje bo to przebiegły strażnik i bedzie zwodził z tropu. Ale reszta towarzystwa co na takową eskapadę ? :)
Napisano
Właśnie. Odnośnie eskapady, no może niezbyt dalekiej: czy słyszeliście o rozbitym V1 (nie podam miejscowości, ze względu na konkurencję)? Mój dziadek pochodzi z okolic tego miejsca. Podobno podczas prób tego pocisku doszło do awarii i V-ka spadła. Nie wiem czy ktoś tam węszył, ale z relacji tubylców wynika że bardzo szybko na miejscu pojawiły się oddziały niemieckie i zabezpieczyły teren. Może jednak wszystkiego nie wyzbierali?
Druga ciekawostka to 2 Niemców zabitych przez Rosjan za stodołą jednego z gospodarstw też w tej samej okolicy co V-ka. Nie wiem czy tam ich zakopali ale miałem stamtąd hełm z opaską i kalkomanią (głupi byłem, bo się go pozbyłem).
Trzecia ciekawostka to leśna droga, na której ponoć dosyć łatwo znaleźć łuski(a może coś więcej???)Więcej nic nie wiem, ale jak kogoś z Kalisza lub Ostrowa to interesuje, to chętnie się podzielę bliższymi informacjami.
Napisano
Witajcie! To ja, wasz przeżarty pierogami strażnik". Jestem za wypadem. Tylko gdzie?
Aha. Omi byłem na lokalizacji w tym miejscu gdzie mieliśmy jechać. Dla niewtajemniczonych powiem, że to prawdopodobnie transporter. Mam zdjęcia z terenu (robiłem telefonem) i o mało co podwozie bym zgubił. I najważniejsze! Udało mi się wyciągnąć tam...żonę. To znaczy nie znalazłem tam żony:) tylko udało mi się zabrać ją z domu. To uważam za największy sukces tego dnia. Większy nawet od transportera.
Pozdrawiam
Mariusz
Napisano
Z tym rozbitym V1, o którym mówi kamrat Dykta to już nie pierwsze potwierdzenie czyli coś tam by można zobaczyć, poogladać kominy w gospodarstwach ;)... Mariusz a może jakąś fotkę byś na maila puścił z wyjazdu o którym mówisz ? A i możemy się kompaniją spotkać i poplanować co do miejsca wyjazdu ?
Napisano
Witam,
Zdjęcia nic one wam nie powiedzą. Pokaże i opowiem na spotkaniu. Ale nadal czekam na wpisy od ludzi chętnych na spotkanie pomiędzy świętami z Jackiem Mikitą. Na razie wiem o Omi, prawdopodobnie Dykta...i kto jeszcze?
Panowie z autopsji przestrzegam nie przejedzcie się. Ja już mam doścyć. Tylko siedzieć i żreć, ale to polska tradycja:)
Mariusz
Napisano
Właśnie przed chwilą miałem telefon od Jacka. Proponuje spotkanie w Kaliszu jutro wieczorem (sądzę, że ok. 19.00) lub niedzielę ok. południa.
Uważam, że jutro wieczorem byłoby lepiej. Co o tym sądzicie?
Mariusz
Napisano
Oczywiście tez się na spotkanie pisze tylko proszę o jaknajszybsze pojawienie się info co do daty, godzinki i miejsca. No i by się kaktus też przydał..
Napisano
Rozmawiałem z Omi. Też mu pasuje. Zadzwoni do Kaktusa i potwierdzi mi czy Kaktus pójdzie. Ja zadzwonię do Remka. Jutro przed południem wszystko będzie jasne i ustalimy miejsce (prawdopodobnie Sphinx). Kto się jeszcze pisze?
Mariusz
Napisano
Ok. W takim razie będę czekał jutro na jakieś wieści. W razie czego można się umówić parę minut wcześniej w jakimś charakterystycznym miejscu, gdzie łatwo będzie mi kogoś rozpoznać? Nie chciałbym wyjść na wypłosza, który nerwowo się rozgląda i sam nie wie czego szuka:) Gdyby w ostatniej chwili coś się zmieniło to mój nr kom. 0-607 227273. Pozdrawiam
Napisano
Cześć,
Spotkanie aktualne o 19.00 pod restauracją Sphinx. Będziemy czekać do 19.15.
Omi zadzwoń jeszcze do Lucy i zabierz go. Nie mogę się dodzwonić do Remka, chyba ma telefon wyłączony, bo jeszcze świętuje;).
Do zobaczenia
Mariusz
Napisano
Oki !!
Luca przeczytał i tez się będzie z Tomkiem kontaktował. Mariusz, weź może (czy w tel czy normalne) fotki z Twej ostatniej eskapady (tej z żoną ;)).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie