JACMIL1 Napisano 3 Sierpień 2007 Autor Napisano 3 Sierpień 2007 Co to może być znalezione wykrywaczem metalu w ziemi wagowo ciężkie nie jak aluminium czy cyna ,nie reaguje na magnes, magnes mam silny neodymowy,zero korozji długość około 3cm ,zniecierpliwością czekam na odpowiedzi
pokemon Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 http://www.pgi.gov.pl/muzeum_geologiczne/kolekcja/magnetyt/opis.html
JACMIL1 Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Napisano 8 Sierpień 2007 Jak nagrzałem to długo na gazie i zgasiłem swiatło to nic nie było widać żeby nawet lekko na czerwono swiecił , grzałem długo a barwy nie zmienił nic dziwne
von Neumarkt Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 A nie jest to czasami Chromo-Nikiel(tak to się chyba nazywało),a produkowane było w nie istniejącej już hucie SIECHNICE koło Wrocławia !?
JACMIL1 Napisano 3 Sierpień 2007 Autor Napisano 3 Sierpień 2007 Co to może być znalezione wykrywaczem metalu w ziemi wagowo ciężkie nie jak aluminium czy cyna ,nie reaguje na magnes, magnes mam silny neodymowy,zero korozji długość około 3cm ,zniecierpliwością czekam na odpowiedzi
karpik Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 Ołów? Oderwij kawałek, połóż na jakąś starą łyżkę i podgrzej nad gazem. Stopiło się?Pozdro.
JACMIL1 Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Napisano 9 Sierpień 2007 Znalazłem to w lesie w piasku a mieszkam od wrocławia 100 km blisko byłego szlaku bursztynowego więc z wrocławia taki odpad chrom-nikiel
pokemon Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 Na pierwszym zdjęciu wygląda jak minerał. Później porównujesz do metali. To co to wg. ciebie jest? Minerał czy stop metali?
kuba321 Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 Hmmm dziwne to jakieś. Ja często i gęsto trafiam na lekkie bryłki wyglądające jak KOKS. Mój whitesik wyje jak opętany, ale pokazuje na skali 95 i wiadomo co pod sondą leży. Może to jakaś ruda? Wygląda na coś stopionego. Może wewnątrz znajduje się wtopiony kawałek ALU ? Pozdro...CirrusCX
Pytanie
JACMIL1
Co to może być znalezione wykrywaczem metalu w ziemi wagowo ciężkie nie jak aluminium czy cyna ,nie reaguje na magnes, magnes mam silny neodymowy,zero korozji długość około 3cm ,zniecierpliwością czekam na odpowiedzi
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.