Skocz do zawartości

FlaK 2cm -schematy i informacje

to17071990

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
ten klucz do 38 i ten tłumik ognia już wiele razy został wystawiony za kuriozalną kasę .Ale chcieć nie znaczy dostać !. To rynek decyduje o wartości elementów militariów. W zeszłym roku na Alledrogo podstawy pod 38 zchodziły w cenie od 350 do 450 zł - Ostatnio cała laweta była wystawiona http://cgi.ebay.de/Lafette-Flak-30-Anti-Aircraft-Gun-WW2-Bj-1939_W0QQitemZ110140527119QQihZ001QQcategoryZ40820QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
i ledwie zeszła .Pozatym pytanie czy masz samą lufę czy lufę z komorą. Same lufy były przewożone 1-2 szt, jako wymiana w trakcie walki. Tak samo jak lufy w MG. I były błyskawicznie przez jednego żołnierza wymieniane , więc jest ich dość sporo,

o tym ja też wiem ,masz zaczarowany ołówek ? Dorysuj resztę.Bitwa odbyła się 15 stycznia 1945 .Ten flak należał do dywizji ss hermann goering.Jak myślisz jaka to miejscowość. Podpowiedż, było to w lesie . Mam jeszcze wiele ciekawostek.Pozdrawiam

Ciekawe informacje- mógłbyś rozwinąć swe wiadomości?

Z tego co wiem, to 15 stycznia 1945r dywizja Hermann Goring nie brała udziału w walkach, stała pod Grudziądzem (Acha- HG nie była dywizją W-SS dla ścisłości). O jakiej bitwie zatem mówisz?

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie