01dalton Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 niestety było mglisto i leprzejszych" fotek nie mam. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Wielkie dzięki Dalton. Teraz widzę, że super wyszło to moje wyłożenie na kole :D, nie masz może jakichś zbliżeń ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Witam . Niestety kolega nie miał super aparatu więc zbliżeń nie ma ( stał na skarpie ) , po rekonstrukcji nie wpuszczali publiki na pobojowisko więc i fotek nie ma . Podaj maila to podeśle Ci te fotki trochę w większym rozmiarze. Było kilku reporterów -jeden chyba z gazety codziennej Nowiny" , więc chyba będzie coś z fotek koło środy . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Mam jeszcze 3 fotki samego gospodarstwa - mistrzostwo w realizmie i detalach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 snajper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Szkoda że nie wpuszczali dalej na plan akcji - była już założona podobno pirotechnika . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadziu Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Gospodarstwo cudowne ale mało żołnierzy ,niemców tyle co kot napłakał.W tamtym roku było dużo wiencej renaktorów a w tym to pomór , wyjechali na wakacje albo jeszcze coś innego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 No ale chyba przyznasz, że chociaż raz zgodnie z realiami Rosjanie mieli wyraźną przewagę liczebną ;) Jak dla mnie Niemców jak na odcinek takiej szerokości było akurat w sam raz, nie za gęsto, nie za rzadko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Witam!Pole bitwy jak zawsze super no i ten domek tez ekstra,niestety Mirek ma racje braki w umundurowaniu to odwieczny problem i te cholerne długie włosy u niektorych pajaców-KROPLA PRZESADY JEST JAK WIADRO GNOJU.Moze faktycznie za rok bedzie lepiej.Fajnie tez ze była bron strzelajaca czego wiecznie tam brakowało jak na kazdej rekonstrukcji.Pozdrowienia dla Daltona,Przemysla z Mirkiem na czela,Snajpera-niesamowicie sympatycznego goscia,Ruskiego z Sanoka i reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Zbrobiliśmy dobre reko :) Dziękuję wszystkim uczestnikom inscenizacji za świetną imprezę! Niemcy trzymali się dzielnie, jednak padli pod naporem Rosjan. Było bardzo kameralnie- w końcu można było poczuć klimat bitwy bez widzów w tle- sami zaś widzowie mieli doskonały widok na pole bitwy z urwiska. Tak powinno być na każdej bitwie- było bardzo realistyczne pole bitwy. Dobra pirotechnika. Dobra broń. Dobre żarcie. Świetna atmosfera w garnizonie, to jest to, czego prawdziwy rekonstruktor szuka najbardziej :-)Serdecznie dzięki organizatorom, szczególnie zaś Mirkowi i Jackowi.Pozdr!StadlerSRH Wrzesień39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zkar Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 No to wypowiem się teraz jako ta część, która oglądała rekonstrukcję.To było coś niesamowitego. Widać, że można jeszcze w moich stronach zrobić coś dobrze. Coś, co będzie przyciągało tłumy (a wydostanie się później z terenu pola bitwy rowerem graniczyło z cudem). Pirotechnika, sprzet, aktorstwo odtwarzających na bardzo wysokim poziomie. Z mundurami było gorzej, ale to nie sprawiało zbyt wielu problemów. I czasami tylko zbyt mało Rosjan padało (hurrrraaaa!), bo ogień z działka przeciwlotniczego w ealu" zdziesiątkowałby ich żołnierzy.Co do zlotu. Taka polityka - wszystko po 5 złotych - potrafi rozzłościć. Od biletu po marną miseczkę grochówki. Nie zabrałem ze soba wagonu pieniędzy, a organizatorzy nie poinformowali o podwyżce. A w miejscowości oddalonej o 40 km od Stępiny trudno uzyskac jakiekolwiek informacje. Dojazd rowerem po tych góreczkach potrafi dac w kość, ale jakiś spozywczak w okolicy był otwarty. No i te przydrożne jeżyny (w kierunku Jaszczurowej) - no surwiwal poprostu. Sprzetu było na wystawach całkiem sporo, ale szkoda, że nie można było zobaczyć czołgów od środka. Mimo wszystko - było fajnie.Pragnę podziękowac wszystkim grupom rekonstrukcyjnym - daliście wspaniałe widowisko.http://img403.imageshack.us/img403/4284/p1040302ie9.jpgA to jest zdjęcie wyłożenia się na kole (prawdopodobnie o to chodzi) kilera p. Za jakiś czas zamieszcze więcej zdjęc (w sumie mam tego 500MB w 7Mpix, wiec jest co podziwiać).Pozdrawiam serdecznieZkar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Fajne fotki w Super Nowosciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Fajna studnia jak zawsze modelarskie zdolnosci Jacka dały o sobie znac.Rosjanin po prawej to chyba Kamil pozdrawiam Cie stary koniu!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 ....jest i Krzychoooo nasz komandos niezniszczalny!!!!To tylko 3 fronty białoruskie i jeden bałtycki-troche duzo jak na Krzycha he he!!!Pozdrawiam!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUT Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Świetne fotki! Czekam na więcej...P.S.Panowie! Liczę, że zorganizujecie jeszcze w tym roku imprezę zimową. Miejsce jest naprawdę genialne :)Jäger ARTUTSRH Wrzesień 39 | www.wrzesien39.plKampfgruppe Edelweiss" | www.gj.wrzesien39.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 Jak tylko będą pieniądze to na pewno Jacek coś wymyśli i może uda się wtedy ściągnąć więcej grup dobrze umundurowanych i wyszkolonych, żeby nie musiało być żadnych przebierańców. Sądzę, że się uda. Tylko jak zwykle...kasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juri Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Ja ze swojej strony chciałbym podziekować oczywiscie Jackowi i Mirkowi za organizacje zarówno imprezy jak i naszego kaserne", oraz lokalnym władzom za umożliwienie przeprowadzenia i pomoc w realizacji tejże imprezy. Ponadto mojemu bratu Wojtkowi - a za co to on już wie :)Wszystkim przybyłym Grupom za wysoki poziom umundurowania, który niezmiernie cieszy me skromne serce - najmocniej dziekuje i jednoczesnie gratuluje. Mam nadzieję, że za rok spotkamy się na tym samym polu walki w jeszcze lepszym towarzystwie i stworzymy widowisko w błocie, wodzie i transzejach, które na dłuuugo zapadnie widzom w pamięć - tak jak w niedzielę. Cieszy mnie ogromnie fakt, iż nikt nie oszczędzał munduru, ani sprzętu - dodało to niesamowitego realizmu.Ponadto chciałbym podziekować kolegom z SRH Wrześień39, których w takiej liczbie po raz pierwszy miałem przyjemność widziec na mojej ojczystej ziemi :) - mam nadzieje, że się podobało i za rok w jeszcze wiekszym składzie wspomożemy imprezę!!Co do zimówki - miód na me górskie serce !! :)Pozdrawiam serdecznie wszystkich uczestników:Michał Yuri" JuraszD-ca Sekcji Gebirgsjager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CloneTrooper Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Zapraszam do mojej galerii z imprezy:http://picasaweb.google.com/CloneTroooper/AnlageSudStPina2007Niestety spoźniłem się 10min. i nie mam początku (właściwie to impreza zaczęła się 10 min. wcześniej ;). )Jak ktoś się rozpoznał i chciałby którąś fotkę w rozdzielczości 3648*2736 kontakt clonetrooper@NOSPAMneostrada.pl - wytnij NOSPAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.