Daro76 Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 zapomniałem o foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 a to tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 cze.zagotowal sie troszeczke.poz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 Słyszałem, że ruskie wycierały" tak klamry. Bicia pewnie też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 ...Twierdza w Głogowie zamilkła...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 A teraz opinia znawcy" czyli moja:) Trochę za ładny ten rewers, jak na wykopek:)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 Witam.Jeżeli to z Wawy,to może być to depozyt z okresu Powstania Warszawskiego.Możesz napisać co jeszcze dostałeś z tego wykopu.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 Hmm czy ja wiem...aluminioki sie dobrze zachowuja, zalezy w jakich warunkach lezała, ja mam wykopka który gdyby nie uszkodzenie spowodowane jakims uderzeniem byłby w stanie prawie idealnym, orzeł np ma nawet detale piór na brzuchu nie starte. Pozatym nie wiem kto by piłował idealna replike klamry WH (koszt 100 zł) zeby zrobic lipe, skoro piłowanki koło 20-50 chodzą ładne, a ładne cale alu czasem niewiele wiecej niz ta replika.Może Głogów poszedł sie chlastac :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 Mogła leżeć w białym piaseczku.Taka -gleba- jest w Wawie.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 oryginał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 Był jeszcze ruski hełmik ale zdezelowany na maksa, jakiś bagnet ale zabrał go operator koparki lub szpadla i takie tam drobiazgi o ktorych szkoda gadać reszte podobno zabrali Panowie Policjanci. Też myślałem o powstaniu ale czy ta klamra oby nie za ładna. Niestety nie mam już kontaktu z człowiekiem od ktorego to dostałem więc nie moge tego zweryfikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 Witam.Niestety takie wykopki zdarzają się tu często.Wspomnę tylko że zwłoki poległych w Powstaniu równieżPrzedmioty zakopane w piasku zachowują się bardzo dobrze.Wspomnę tylko że zwło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 Głęboki, suchy piasek dla wszystkich fantów!:) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 Przepraszam.Troszkę obcieło,ale sens w miarę się zachował.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 Moja wiedza na temat tego znaleziska jest niewielka, ale właściciela podobno nie znaleziono a Policja zabezpieczyła kilka sztuk broni nie wiem ile i jakiej ale jak na jednego powstańca to i tak było by zabogato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 Witam raz jeszcze.Tak jak pisałem wcześniej.Miejsce to wyglądało na zrzutowisko broni i oporządzenia po kapitulacji Powstania Warszawskiego w Srodmieściu Południe na przykład.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 DARO76 moja z przodu tez wytarta ale taka wykopalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 25 Lipiec 2007 Share Napisano 25 Lipiec 2007 Nie ma co sie spierac, to klamra Heer, której kopie dorównują cenom oryginałów niemalże, dodatkowo klamer tych jest b.dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Dięki wszystkim za opinie o mojej klamerce.FAGIL jak możesz daj foto startej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 prosze bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Klamry dobre lecz zdenazyfikowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Dzięki FAGIL. Z Twojej klamerki to ktoś nawet napis wygumkował.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 Kłucicie się jak małe dzieci :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azor Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Ten cały Festung powinien dostać co najmniej żółtą kartke za obrazę wszystkich tu na forum mysle ze admin odpowiednio potraktuje sprawe bo nie moze być tak ze ktoś kto nie ma odwagi przyznac sie ze posiada kopie obraza innych o większej wiedzy !!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FestungGlogau Napisano 3 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2007 Przepraszam wszyskich ktorych urazilem i prosze moderatora o usuniecie tego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.