Prezes14 Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 ile już go masz ? :) ja dwa tygodnie i całkiem nieźle się sprawuje, tylko to co dzisiaj zrobił trochę mnie wkurzyło... muszę go jeszcze bliżej poznać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Też mam ten sam problem w GT z tym łapaniem wszelkich pierdół. Ostatnio kopałem na nim kilkadziesiąt odłamków od pierścieni wiodących. A i uważajcie żeby nie przesadzić z tą dyskryminacją.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 a w pewnym momencie poszukiwań, ciszę zakłóciło mi to stadko:) było ich dużo więcej ale nie dało się objąć całości:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Prezes14 od czegoś trzeba zacząć , nie zawsze wraca się obładowanym fantami ;) , sami wiecie , dziś masz gorszy jutro lepszy wypad tak to już jest...GT daje rady na pewno nie raz się o tym przekonasz .PSNie widzę pierścionka na fotce , pewnie poszedł jako prezent na Dzień Kobiet ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 poszedłby gdyby nie był taki jajowaty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 i prezes na gt to sluchaweczki to dobra sprawa :) ja prezes ogolnie jestem z gt zadowolony i ostatnio w miejscu gdzie niby juz przeryte jeszcze pare fantow wyskoczylo poz szajkap.s.chociaz czasami mam go ochote sprzedac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Witam. Ponawiam pytanie - czy na all metal łapie głębiej niż na dyskryminacji ? Już go coraz bardziej poznaje, fantów co raz więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Witam ponownie. Może mi ktoś napisać jak się miewa Sovereign GT przy White's XLT ? Proszę bo to dość istotne, bo kolega ma dylemat który wybrać ( Szuka głównie militarki). Pozdro i czekam na odpowiedź ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Jak szuka militaryki to niech lepiej kupi White's 5900 lub 6000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Mam jeszcze pytanie - na kolor ( pole itd. ) radzicie używać Silent Search czy Threshold ? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Zgodzę się z Mati$em. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Witam.czy jest na tym forum jakiś posiadacz GT z wyświetlaczem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisielsap07 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Witam kolegów może dla nie których śmieszne pytanie ale czy suvergin GT ma identyfikacje tonalną, bo nie mogę znaleść informacji na ten temat. Z góry dzięki za info:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 ma. Inny ma sygnał na np. żelazo i srebro albo miedź ( mówię oczywiście na all metal) na dyskryminacji jak pod cewką jest żelazo to cichnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisielsap07 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 wielkie dzięki prezes;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprat Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Prezes14 akurat ja jestem posiadaczem GT z wyświetlaczem tylko że sęk w tym że dopiero przed miesiącem kupiłem wyświetlacz i jeszcze doświadczenia w jego użytkowaniu nie mam gdyż przez chorobę nie mogłem wybrać się w teren od tego czasu. Chętnie też poczytam cenne uwagi kolegów.PozdrawiaM!Sprat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Witam.Mam GT ponad rok all metal nie używałem ani razu , nie wiedziałem że jest w tym trybie identyfikacja tonowa muszę to sprawdzić ;). Tak szczerze to identyfikacja tonowa i sygnały w GT średnio mi się podobają tracę do nich wyczucie często , czasem idealnie przewiduje co jest pod sondą , a czasem się gubię... ,kisielsap07 gdzieś była stronka z przykładowymi dźwiękami sovereigna ale nie mogę jej znaleźć może ktoś pamięta i przypomni .POzdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panadam12 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 http://members.tripod.com/~jimyce/sounds.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Pytałem gościa na allegro, powiedział że ten wyświetlacz pokazuję identyfikację numeryczną czyli np. jak jest gwóźdź to na wyświetlaczu cyfra 10 a jak złoto to np. 95. Przydatna rzecz, chyba sobie kupię. Dużą cewkę jak ktoś szuka militarki też warto. Przekonał się o tym znajomy, który wyciągnął z bagna (wcześniej chodził z whitesem 5900 i sovereignem na standardowej cewce i nic nie pikało) dwa hełmy niemieckie z fasunkami, w naprawdę spoko stanie :) Z jakiej głębokości ? - ok. 1,5 metra. Tak więc naprawdę warto, ja szukam ale jakoś taniej niż na vikingu znaleźć nie mogę :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panadam12 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 to sa dzwieki na trybie disc, na all metall jest raczej jeden dzwiek ale rodzaj metalu mozna poznac po nasileniu sygnału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 masz rację panadam12 pomyliłem się. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Wrzuci ktoś instrukcję do GT? Zgubiłem moją PL skan, a od wakacji z moim sprzęcikiem nie fruwałem, i wstyd mi przyznać, ale zapomniałem co pokolei się ustawiało :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 DJ MHz wysłałbym Ci ale mam za słaby aparat. poszukaj w necie może ktoś wstawiał. Wersję elektroniczną tej instrukcji też na pewno gdzieś widziałem. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 trzeba by kupić cewkę wiekszą jednak :) prezes z tego co czytalem silensearch to na plaze bardziej :) Ja Threshold uzywam poz szajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 ja też threshold. DJ MHz zobacz wyżej na ustawienia Mieszka, ja tylko raz przeczytałem instrukcję ( nie wiele z niej pamiętam), potem ustawiłem sobie tak jak Mieszko i w teren :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.