krystian-szabla Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2007 w miescie w ktorym mieszkam znajduja sie dwie twierdze , jedna jest zagospodarowana pod turystyke ,druga popada w ruine i sluzy jako wysypisko smieci dla pobliskiego osiedla. czesto z kumplem latam tam z wykrywka bo fajne rzeczy mozna znalezc mino tego iz przelecialo juz tamtedy cale stado ludzi z wykrywkami . Dosc ciekawe fanty wychodza w pierwszej fosie zewnetrznej okalajacej twierdze ,jest tylko jeden problem : kupa smieci w niej sie znajdujaca . Dzis kapiac w owej fosie postanowilem oczyscic ja troche ze smieci jednoczesnie gruntownie przeszukujac ziemie . na miejsce startowe mojego przedsiewziecia wybralem zrzutowisko smieci i gruzu w okolicach ktorego wychodzily niesmiertelniki , drobne odznaki ,sztucce RAD , itp ,itd . Gora smieci ziemi i gruzu byla wysokosci chyba ze 3 metry ... czemu akurat to miejsce ? raczej nikt nie kopal pod ta goreczka i mialem nadzieje ze cos tam bedzie . zabralismy sie z kumplem do roboty : wpierw wyzbieralismy smieci z zewnatrz ( osobno to co mozna spalic i szklo)potem gruz ... potem wgryzlismy sie w gorke ...i tak gryzlismy przez 5 godzin ... a czego tam nie bylo ,od wielgachnej opony od tira po cementowe kolumienki ... po przekopaniu 1\\3 gory stwierdzilem ze czas sprawdzic czy cos jest pod warstwa ziemi ponizej poziomu fosy .. i bylo 2 miesmiertelniki , kilka klamerek od plecaczkow ,kawalek talezyka RADu , troche lusek ... obok gorki ziemi i gruzu wyrosla nowa gorka smieci ktora niedlugo zostanie usunieta . mamy ambicje by powoliwysprzatac cala fose ale czy damy rade to czas pokarze . niedlugo zamieszcze fotki z owej fosy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 Szczerze podziwiam twój zapał i determinację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 sorki za bledy ale pisalem to zaraz po powrocie z twierdzy . ledwo przytomny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 U mnie w mieście stały koszary i stajnie ułańskie. Zostały zbuzone, a teraz są tam bloki mieszkalne. Nie wiem kto na to pozwolił?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Zapał godny zapłaty :-) Gdzieś tam pewnie czeka ten dukacik na ciebie (was), a warto czasem się nachodzić i nakopać, bo niekiedy ten jeden właśnie strzał jest wart zachodu. Jedni mają szczęście i ledwo zaczną już mają, inni muszą się nachodzić i nakopać. Gratuluje miejscówki. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 dzis znow polecialy tony ziemi , gruzu i masa smieci ... przy zyciu trzymala nas pepsi ( 4 litry poszly ) ale trafionka sa niezle : 8 blaszek , guziczek , troche lusek , i niedaleko klamerka bardzo ladna od halsblindy . zdjec nie mam bo znow zapomnialem o aparacie . dodatkowo kupujac pepsi w sklepie zostalismy pochwaleni przez pewna duza kobiete za pracowitosc ... troche mnie to martwi ze zaczynamy byc rozpoznawani .. jutro kolejny dzien rycia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Witam.Życze powodzenia. Jeśli to możliwe wklejcie fotki znalezisk.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Przy tak wielkiej pracy szkoda czasu na aparat. Dodatkowo niestety nie da się jak widać zostać niezauważonym. krystian-szabla jak odbierają was miejscowi? Wiedzą co tam robicie, czy biorą was za archeologów? Taki to ciekawy nasz kraj, że śmiecibęda walić i nikt nie widzi, ale was już zauważyli :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2007 biora nas za ekipe porzadkowa z urzedu miasta :P albo poszukiwaczy skarbow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColdDemons Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Krystian daj jakieś fotki jak najszybciej!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.