Mirkoni Napisano 13 Lipiec 2007 Autor Napisano 13 Lipiec 2007 KoledzyChciałbym Was bardzo prosić o zamieszczanie przy swoich monetkowych znaleziskach informacji jakim wykrywaczem tego dokonaliście, i na jakiej glębokości.Myślę że dzieki tej informacji wszyscy zainteresowani będą mieli terenowo-praktyczny przegląd możliwości piszczałek.....bo przecież każdy jest ciekawy....i doświadczony i początkujący poszukiwacz.Pozdrawiam Mirkoni
pokemon Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 Myślę, że prośba się nie przyjmie...bo jest nierealna. Z różnych powodów zresztą :-)Poczytaj o tym w wątku Sprzęt poszukiwaczy"
Mirkoni Napisano 13 Lipiec 2007 Autor Napisano 13 Lipiec 2007 pokemon czy nie jesteś ciekaw czym i co wyciągają?????
pokemon Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 Nie w tym rzecz. Po pierwsze teoretycznie jablem można wykopać dukata z głębokości 40 cm jak i minelabem podkładkę z głębokości 15 cm, jak też odwrotnie. Zależy to od bardzo wielu czynników, a głównie chodzi na forum odkrywcy o identyfikację, historię i wymianę zdań. Po drugie czemu monety? A jak ktoś kopie militarkę, to tez powinien pisać czym wykopał i z jakiej głębokości?Generalnie to skuteczność wykopalisk jak i ich wycena, ma tu drugoplanowe znaczenie
Luke Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 A mnie np. interesuje na jakiej największej głębokości dana osoba znalazła monetę. Uważam, że nie ma sensu jednak pisac o każdym wykopku.
Mirkoni Napisano 14 Lipiec 2007 Autor Napisano 14 Lipiec 2007 nie przy każdym, tylko przy okazji identyfikacji..
milbas Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Załóż odrębny wątek, to Ci ppewnie kilkanaście osób opisze swoje doświadczenia. Zresztą były podobne wątki.PozdrawiamxxxxxPs. Większość monetek z pół ornych wyłazi z głębokości a sztych łopaty" - nie wyobrażam sobie, żebym każdorazowo miał mierzyć czy to było 3, 10 czy 22 cm i potem jeszcze to na forum opisywać :-)))
Mirkoni Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 Milbas czy ja pisałem o kazdym wykopku...?????Kto zechce napisze..kto nie to nie..
PG Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Ale to chyba cokolwiek bez sensu...? Ale ok - Sprzęt: saperka, moneta: 5 Pfenning 1906, głębokość: ok 2m :)Czysty przypadek, że ją na saperce zauważyłem, przy namiarze na zrzutowisko :D
czarnykot Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 kościuszko z 1959roku...czy tam 58.... spod drzewa około 1,5m takim tanim MD 318B... nakopałem się jak głupi;]
darmatt Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 kolega opowiadał, że jego kolega wyciągnął grosza z ponad metra :0000 (takim malutkim plastikowym wykrywaczem" z wahadełkiem do wykrywania kabli w ścianach, zeby nie przewiercić) - także jak widzicie, cena nie gra tu roli bo i tanim sprzętem kopie się zajefajne fanty :00000
Mirkoni Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Napisano 17 Lipiec 2007 Nie rozumiem złosliwości czarnegokota i PG. Po co to????Za jakiś czas na forum sprzęt" zapytacie ( przy zmianie wykrywki) o rady i sugestie, wówczas ja pozwole sobie na uszczypliwe uwagi.Życzę Wam szczerze, z całego serca dalszych znalezisk monetkowych na podanych głębokościach.
czarnykot Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 nom ja raczej nie chciałem być złośliwy...:)
PG Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Ja tym bardziej nie... Jeżeli tak to odebrałeś to sorry, ale fakt faktem, na tej głębokości nigdy więcej nie trafiłem moniaka.Poprawię się następnym przykładem:1 grosz 1923 ok. 20cm, sprzęt: Rutus Ultra.Pozdrawiam
PG Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Czarnykot, ale z tym MD to chyba przesadziłeś :DPozdr.
czarnykot Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 PG wiesz... wszyscy na nie miączą... a mi jakoś super działa :| poza tym mam świadków tego znaleziska ;] bo się wtedy wszyscy zlecieli marząc o glinianym naczyniu pełnym skarbów wikingów ;](w mojej okolicy takie znalezisko jest możliwe) :)
pokemon Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 Nie możliwe, nie realne itd. Mogło być co najwyżej tak, że teren zaśmiecony i w miarę kopania, dokopałeś się do Kościuszki. 1,5 metra kolego to armata dobrym sprzętem :-)
kuba321 Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 czarnykocie... pewnie wydrapałeś dziure na 1,5m a monetka byla płytko (2cm) na ściance dziury. Jak już miałeś dziurę 1,5 m monetka odpada ze ściany, ląduje na dnie - a kot na to - JA CIE 1,5m ALE ZASIĘG! Bez urazy czarnykocie :) pozdrawiam...CirrusCX
Mirkoni Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Napisano 18 Lipiec 2007 PanowieJak zwykle gadanie o d..... Maryny. Na temat proszę...bardzo proszę.Pzdr.
pokemon Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Może być na temat: Maryna miała niezłą d.... :-)
badawczy Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 hahaha 1.5m hahahaha co niektorzy majom wyobraznie!!
pokemon Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 No właśnie...ostatnio szwagier zorientował się, że mam wykrywkę. Mówi do mnie tak: słuchaj! Jak masz taki sprzęt, to weż mi sprawdź, bo gdzieś pod tymi betonowymi płytami zakopali mi zawór od wody i kompletnie nie wiem w którym to może byc miejscu...Pomijam, że płyty pewnie były zbrojone. Nie wiem na pewno, bo w ogóle nie podjąłem wyzwania. Może któryś z kolegów?:-)
8total4 Napisano 20 Lipiec 2009 Napisano 20 Lipiec 2009 Panowie, od testów wykrywaczy jest odpowiedni dział, natomiast za reklamę następnym razem będą kartki.pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.