lain Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 Zgadzam się minus 2-5 w styczniu to była przyjemność w porównaniu do tego co teraz się dzieje w lesie który zmienił się w dzunglę jak w Wietnamie:)Komary się już nawet offa nie boją.W kątach rybackich wystarczy przykucnąć do sygnału a robactwo wlatuje do oczu,ust-patologia:)Ale tak jak mówisz choroba wykopkowa nie wybiera,trzeba być twardzielem!pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 O też byłeś w Wietnamie. Pamiętam, jakby to było wczoraj, miałem wtedy-29 lat. Istny sajgon:) Teraz, w Naszym pięknym Kraju też tak się czuję(nie tylko z powodu pogody:).Pozdrawiam weteranów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darmatt Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Kocur, ten bąbel już ma ochotę na wyprawę, to widac w jego zamkniętych oczach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2007 Zabrałem kolege na wykopki wczoraj:) Tesoro Tejon szarpnął tę blachę z prawie pół metra,ja z rutusem nie miałbym szans.Pozdro Kuba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Witam,skróty FR. oraz FRW. odnoszą się do Freiwillige, czyli ochotnik ze wschodu. PozdrawiamMonsun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2007 Iku.Nie chodze w sluchawkach,pisz na maila jak coś.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2007 Efekt pięciu przeplatanych deszczem godzin na polu.4 monetki gdańskie,troche fenigów,żadnego sreberka...:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2007 Pomoc zimowa i chyba carski guzior z numerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2007 Pierścionek chyba odpustowy.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba_gdansk Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Witajcie !no z tą blaszką to totalny fart....a tutaj po lekkim czyszczeniu ,8 kompania 530 pułku grenadierów. Nr żołnierza 47. Ochotnik.http://lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/Grenadieregimenter/GR530.htmnie ma co .... wszystkie blachy Freiwillige są fajne :-)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Znowu SA. Jestem załamany:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 I znowu pieczątka:) Może jakiegoś rządcy z mojego młyna?Wrzuce do id.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 jakaś posucha w lesie...pozdr j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 dzisejsza zdobycz po 30minutach w odrdzewiaczu chopaki przed pozbyciem sie tych sztuk nawet je przewiercili rzeczywistosc byla jednak mniej rozowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 6 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2007 Wyrwałem się na chwilę z jarmarcznego szaleństwa i wyskoczyłem na godzine na pole.Efekty w sumie mizerne.Ale ucieszył mnie guziczek jakiego wczesniej nie widziałem.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 witam, oto efekt 2 godzinnego poszukiwania magnesem, jak to ostatnio bywa bardzo owocnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 bagnet od mausera z drewnianymi okładzinami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 ten sam po wyjęciu z pochwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 drugi bagnet od mauserka. oba w bardzo dobrym stanie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 sama pochwa od bagnetu(tak mi sie na początku wydawało)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 a jednak szczęście nas nie opuściło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 ułamany, ale zawsze coś tym bardziej, że w ładnym stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 i na koniec ogniwo jak mi sie wydaje od Pz.Kpfw.II wespepozdrawiam-GOLDFINGER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 Spoko bagnety. Zebym ja takie cos znalazł. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 Juz po jarmarku,tylko upał koszmarny.Wykopki z pola.Ciekawa werthmarka,srebrny wisiorek z pudlem,cukierek Danzig i popularny złom.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.