martian. Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 http://powstanie-warszawskie-1944.ac.pl/zbrodnie_wh_ss_cz_4.htm
traper6 Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Spójrzcie głębiej w historię, od średniowiecza, aż po byłą Jugosławię.Na przestrzeni wieków dążono do eksterminacji całych nacji.Już w obronie Głogowa użyto dzieci w postaci żywych tarcz do obrony machin oblężniczych.W latach 90 XX w. b.Jugosławii dochodziło do masowych egzekucji i mordów, istniały tam obozy koncentracyjne....Na przestrzeni wieków LUDZIE SIĘ NIE ZMIENILI.Zmieniały się tylko narzędzia kaźni.
RYSIEK-SANOK Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 kol.baldigoz strzeliles z tak glupim tematem ze mi ciebie szkoda,wiadomo jacy byli niemcy wiec po co to na nowo walkowac,nie lepij bylo zalozyc watek o historich w ktorych niemcy pomogli naszym bliskim? a dlaczego nie zalozysz watku o ruskich>? oni to dopiero zawinili.ale zapewne wspopraca rodzinna z nimi nie pozwala na krytyke koloegow
martian. Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 RYSIEK-SANOK najczęściej to Niemcy pomagali naszym bliski szybko dostać sie do nieba.
RYSIEK-SANOK Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 martian ja nie neguje tego ale sa te i inne przypadki,te dobre.wiec dlaczego nie opisac tego.tylko walkowac na okraglo jedno i to samo.albo zalozyc watek o zbrodniach ruskich bo tu sie nie spotkalem z tym.
pomsee Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Rysiek - Sanok a dlaczego sam takiego tematu nie założysz?
martian. Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Ostatnimi czasy mam wrażenie, że nasłuchaliśmy się dosyć dużo o zbrodniach sowieckich a coś zapomniano o niemieckich. Taka poprawność polityczna.Taka wańka wstańka raz w tą raz w drugą stronę, bo teraz Niemcy to są nasi przyjaciele".Trzeba o wszystkich zbrodniach pisać bo niedługo zapomnimy jak to naprawdę było.
huk 100 Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 pomsee -Pisz na początku do kogo piszesz i nie będzie problemu – nie obraziłem cię [ wejdź w moje położenie po twoim poście to zrozumiesz że i tak cię potraktowałem łagodnie }za złe zrozumienie tego do kogo pisałeś przepraszam –a już myślałem że będę miał wroga hehehh-pozdro co do reszty panowie jesteśmy na głównym i dajcie spoko wyluzujmy w razie czego to na towarzyskim kiedyś Kopijnik założył wątek do pyskowania to zapraszam tam :):)
pomsee Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Huku OK ale zobacz - na początku mojego postu, którym poczułeś się dotknięty napisane jest JO ALOIS i to do niego kierowałem swoje słowa.
RYSIEK-SANOK Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 nie zalozylem bo dopiero odpowiedzialem na ten temat ale zrobie to,tylko podsuncie mi temat tego watku,huk masz racje,skonczmy ta klotnie na ten temat,kazdy z nas ma inne zdanie i nie ma co juz pisac na ten temat. jak bylo tak bylo
huk 100 Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 ok.masz racje na dodatek jestem jeszcze ślepy !-przepraszam jeszcze raz -pozdro . A tu dla tych co chcą troche pokasztanić -http://www.odkrywca.pl/pogaduchy,414807.html#414807
pokemon Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Temat ciekawy a raczej w pewnym sensie nieciekawy i chciałem coś napisać, ale jak poczytałem...a w zasadzie skończyłem czytać po paru wypowiedziach...
pomsee Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Serce mnie boli przez to zaśmiecanie tematu osobistymi wątkami ale Huku sprzeczka z Tobą to przyjemność :))) pozdro :)))
aegirsson Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 chciałem też coś opisać ze wspomnień rodzinnych, ale po paru postach... kolejny wątek się sypie ... Panie martian, jaka poprawność polityczna, co ma z nią wspólnego fakt, że przedstawia się ruskie zbrodnie, ja przyznam, nie odczułem, że więcej mówi się o nich niż o niemieckich
tm/39 Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Kol.baldigoz napisałem konkretnie o armii niemieckiej A.D 1939.Nie było wtedy w tej armii dywizji np .estońskich , służyli w niej niemieccy chłopcy Kochający Swojego Adolfa.Tej miłości to wystarczyło coś tylko do Stalingradu.Przesyłam też , wcale nie serdeczne życzenia dla Frau Erica S.
baldigoz Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Napisano 12 Lipiec 2007 Kolego tm/39, a widziałeś gdzieś w temacie wątku tekst wszystkie złe rzeczy o niemieckich żołnierzach w 1939r." :)? Trzeba uważać jak się drobi bo można zostać gejszą, że zacytuję klasyków jak z tematu obok.
zalman Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 martian....przytoczyłeś tu paszkwila...historię z sezonu ogórkowego o chłopczyku który był maskotą SS (Europa, Europa się kłania p. Holland (pewnie pseudo nadane po wojnie -- czemu np. nie Polland)...temat był już wyśmiany na tym forum.... szkoda miejsca na takie pierdoły jako dowód...dowód czego można by zapytać? Chyba że pisania o niczym lub upiekszania bzdurami historii.
tm/39 Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Ja jeszcze ostatni raz do kol.baldigoz przeczytaj jeszcze raz moje posty i odpowiedz sam sobie na takie oto pytanie.Czy w naszym kochanym kraju to pełni służbę Armia Polska - Wojsko Polskie ,czy może zgodnie z Twoim rozumowaniem Armia Kaczyńskowska ???Drobienie ( jak to nazwałeś ) spowodowane jest tym że akurat ten okres jest dla mnie najbardziej interesujący .Był to pierwszy zbrojny ruch armii niemieckiej a wszystko co wydarzyło się póżniej było jego konsekwencją .
baldigoz Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Napisano 12 Lipiec 2007 Kolego tm/39, rozumiem, że powinno się założyć wątki osobno dla:-Niemców,-Austiaków,-Ślązaków,-Ukraińców,-Czechów,-Słowaków,-Finów,-Estończyków,-Franzuzów,- i grom go jeszcze wie kogo bo wszyscy oni walczyli dla Hitlera. Na dodatek trzeba by jeszcze rozbić to na subtematy dotyczące Wehrmachtu, Waffen-SS i jakiś tam jeszcze drobiazgów. Wiesz, to ja jednak wolę określić ich wszystkich hitlerowcami, bo właśnie tym byli.Spieszę Ci również donieść, że pierwszym ruchem zbrojnym armii niemieckiej była wojna w Hiszpanii, potem był Anszluss Austrii, a potem zajęcie Czechosłowacji. Zawsze warto patrzeć trochę szerzej niż na jeden miesiąc z 12 lat.
admin Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 To był ostatni post nie na temat ! Jakakolwiek bzdura spowoduje zamknięcie tego ciekawego tematu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.