Skocz do zawartości

Wszystkie złe rzeczy na temat hitlerowskich żołnierzy

baldigoz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Spójrzcie głębiej w historię, od średniowiecza, aż po byłą Jugosławię.Na przestrzeni wieków dążono do eksterminacji całych nacji.Już w obronie Głogowa użyto dzieci w postaci żywych tarcz do obrony machin oblężniczych.W latach 90 XX w. b.Jugosławii dochodziło do masowych egzekucji i mordów, istniały tam obozy koncentracyjne....
Na przestrzeni wieków LUDZIE SIĘ NIE ZMIENILI.Zmieniały się tylko narzędzia kaźni.
Napisano
kol.baldigoz strzeliles z tak glupim tematem ze mi ciebie szkoda,wiadomo jacy byli niemcy wiec po co to na nowo walkowac,nie lepij bylo zalozyc watek o historich w ktorych niemcy pomogli naszym bliskim? a dlaczego nie zalozysz watku o ruskich>? oni to dopiero zawinili.ale zapewne wspopraca rodzinna z nimi nie pozwala na krytyke koloegow
Napisano
martian ja nie neguje tego ale sa te i inne przypadki,te dobre.wiec dlaczego nie opisac tego.tylko walkowac na okraglo jedno i to samo.albo zalozyc watek o zbrodniach ruskich bo tu sie nie spotkalem z tym.
Napisano
Ostatnimi czasy mam wrażenie, że nasłuchaliśmy się dosyć dużo o zbrodniach sowieckich a coś zapomniano o niemieckich. Taka poprawność polityczna.
Taka wańka wstańka raz w tą raz w drugą stronę, bo teraz Niemcy to są nasi przyjaciele".
Trzeba o wszystkich zbrodniach pisać bo niedługo zapomnimy jak to naprawdę było.
Napisano
pomsee -Pisz na początku do kogo piszesz i nie będzie problemu – nie obraziłem cię [ wejdź w moje położenie po twoim poście to zrozumiesz że i tak cię potraktowałem łagodnie }za złe zrozumienie tego do kogo pisałeś przepraszam –a już myślałem że będę miał wroga hehehh-pozdro co do reszty panowie jesteśmy na głównym i dajcie spoko wyluzujmy w razie czego to na towarzyskim kiedyś Kopijnik założył wątek do pyskowania to zapraszam tam :):)
Napisano
Huku OK ale zobacz - na początku mojego postu, którym poczułeś się dotknięty napisane jest JO ALOIS i to do niego kierowałem swoje słowa.
Napisano
nie zalozylem bo dopiero odpowiedzialem na ten temat ale zrobie to,tylko podsuncie mi temat tego watku,huk masz racje,skonczmy ta klotnie na ten temat,kazdy z nas ma inne zdanie i nie ma co juz pisac na ten temat. jak bylo tak bylo
Napisano
ok.masz racje na dodatek jestem jeszcze ślepy !-przepraszam jeszcze raz -pozdro . A tu dla tych co chcą troche pokasztanić -http://www.odkrywca.pl/pogaduchy,414807.html#414807
Napisano
Temat ciekawy a raczej w pewnym sensie nieciekawy i chciałem coś napisać, ale jak poczytałem...a w zasadzie skończyłem czytać po paru wypowiedziach...
Napisano
chciałem też coś opisać ze wspomnień rodzinnych, ale po paru postach...
kolejny wątek się sypie ...
Panie martian, jaka poprawność polityczna, co ma z nią wspólnego fakt, że przedstawia się ruskie zbrodnie, ja przyznam, nie odczułem, że więcej mówi się o nich niż o niemieckich
Napisano
Kol.baldigoz napisałem konkretnie o armii niemieckiej A.D 1939.
Nie było wtedy w tej armii dywizji np .estońskich , służyli w niej niemieccy chłopcy Kochający Swojego Adolfa.
Tej miłości to wystarczyło coś tylko do Stalingradu.
Przesyłam też , wcale nie serdeczne życzenia dla Frau Erica S.
Napisano
Kolego tm/39, a widziałeś gdzieś w temacie wątku tekst wszystkie złe rzeczy o niemieckich żołnierzach w 1939r." :)? Trzeba uważać jak się drobi bo można zostać gejszą, że zacytuję klasyków jak z tematu obok.
Napisano
martian....przytoczyłeś tu paszkwila...historię z sezonu ogórkowego o chłopczyku który był maskotą SS (Europa, Europa się kłania p. Holland (pewnie pseudo nadane po wojnie -- czemu np. nie Polland)...temat był już wyśmiany na tym forum.... szkoda miejsca na takie pierdoły jako dowód...dowód czego można by zapytać? Chyba że pisania o niczym lub upiekszania bzdurami historii.
Napisano
Ja jeszcze ostatni raz do kol.baldigoz przeczytaj jeszcze raz moje posty i odpowiedz sam sobie na takie oto pytanie.
Czy w naszym kochanym kraju to pełni służbę Armia Polska - Wojsko Polskie ,czy może zgodnie z Twoim rozumowaniem Armia Kaczyńskowska ???
Drobienie ( jak to nazwałeś ) spowodowane jest tym że akurat ten okres jest dla mnie najbardziej interesujący .
Był to pierwszy zbrojny ruch armii niemieckiej a wszystko co wydarzyło się póżniej było jego konsekwencją .
Napisano
Kolego tm/39, rozumiem, że powinno się założyć wątki osobno dla:
-Niemców,
-Austiaków,
-Ślązaków,
-Ukraińców,
-Czechów,
-Słowaków,
-Finów,
-Estończyków,
-Franzuzów,
- i grom go jeszcze wie kogo bo wszyscy oni walczyli dla Hitlera.
Na dodatek trzeba by jeszcze rozbić to na subtematy dotyczące Wehrmachtu, Waffen-SS i jakiś tam jeszcze drobiazgów. Wiesz, to ja jednak wolę określić ich wszystkich hitlerowcami, bo właśnie tym byli.
Spieszę Ci również donieść, że pierwszym ruchem zbrojnym armii niemieckiej była wojna w Hiszpanii, potem był Anszluss Austrii, a potem zajęcie Czechosłowacji. Zawsze warto patrzeć trochę szerzej niż na jeden miesiąc z 12 lat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie