Skocz do zawartości

Na który się zdecydować ?? Solaris czy Cibola??

MC Mario

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam wielki ból...
Przeczytałem wszystko co się dało, i nie cholery nie mogę się zdecydować.
Moje typy to :
- Rutus Solaris,
- Tesoro Cibola,

Z założenia na jakieś łuski, bagnety, hełmy, monetki, menażki, medale.

Miałem w łapce Cibole ( dzieki ) i cholernie mi podpasowała, lekka, prosta itp..
Solaris wydaje mi się zbyt skomplikowany"

Na co mam się zdecydować??
Wiem że tego typu wątki juz były ale nie znalazłem w nich argumentów które by mnie przekonały w którąs stronę.
Niby Cibola raczej na kolorki ale czytałem że i militarkę też łapie...
No i co ja biedny żuczek mam kupić ??

P.S. Namówcie mnie na Cibole ....
Napisano
Tesoro to firma, ktora produkuje wygodne wykrywacze z bardzo dobra dyskryminacja.
Solaris dyskryminuje tylko zelazo, co jest pewnym ograniczeniem jego mozliwosci na zasmieconym terenie.

Model Cibola zasiegami jest porownywalny z Solarisem - Solaris troche lepiej ciagnie zelazne przedmioty. Jesli potrzebujesz czegos na tylko na militarke, wez HS3.

Jesli zas chcesz cos uniwersalnego i mozesz sobie pozwolic na dolozenie paru stowek i wziecie Ciboli to wlasnie ja polecam.
Natomiast jesli nie uzbierasz wiecej, a chcesz uniwersalnej maszyny to wyborem bedzie wlasnie Solaris. Roznica jak to zwukle w zyciu bywa jest m.in. w cenie :)

Aha i o ile z Solarisem trzeba sie nauczyc chodzic (wtedy bedzie mial naprawde imponujace osiagi), to Cibola jest bardzo hm... Intuicyjna? Latwo sie z nimi nauczyc chodzic.
  • 3 months later...
Napisano
Witam

Pavelock jak wygląda w cibolo składanie? Jakis teleskop czy plastikowe złączki które trzeba skręcać i gwinty szybko sie niszcza. To samo pytanie do użytkowników solarisa

Dziekuje za odpowiedzia Piotrekxpak
Napisano
Składanie w Ciboli to według mnie jej słabsza strona. Jeśli któś często go składa i rozkłada to nie jest najwygodniejsze. Zresztą dotyczy to zdecydowanej większości wykrywaczy. Moim zdaniem ten problem najlepiej jest rozwiązany w Minelabie Explorerze.
Napisano
1.Jak w Ciboli wygląda tonowa identyfikacja ??
2.Czy to prawda że głos jest ustawiony na stałe i raczej lepiej chodzić na słuchawkach ??
3.Jak wygląda serwisowanie Tesoro w Polsce bo słyszałem niepochlebne opinie na ten temat...

Dzięki za informacje
Napisano
Witam .
Po 1 nie ma tonowej identyfikacji.
po 2 prawdopodobnie jest na stale.
Po 3 pierwszy wlasciciel posiada gwarancje lecz odsprzedajac go nastepny nabywca moze pomazyc o gwarancji.
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie