MC Mario Napisano 1 Lipiec 2007 Autor Napisano 1 Lipiec 2007 Mam wielki ból...Przeczytałem wszystko co się dało, i nie cholery nie mogę się zdecydować.Moje typy to :- Rutus Solaris, - Tesoro Cibola,Z założenia na jakieś łuski, bagnety, hełmy, monetki, menażki, medale.Miałem w łapce Cibole ( dzieki ) i cholernie mi podpasowała, lekka, prosta itp..Solaris wydaje mi się zbyt skomplikowany"Na co mam się zdecydować??Wiem że tego typu wątki juz były ale nie znalazłem w nich argumentów które by mnie przekonały w którąs stronę.Niby Cibola raczej na kolorki ale czytałem że i militarkę też łapie...No i co ja biedny żuczek mam kupić ??P.S. Namówcie mnie na Cibole ....
Darek419 Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 Witam.Na początek proponowałbym coś prostszego może jabla lub smętka.pozdro.
Catadero Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 MC Mario-namawiam Cię na Solarisa.Tego znam,Ciboli na oczy nie widziałem.
axelxxl Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Napisze krótko, Tesoro. Miałem jednego i drugiego. Moim zdaniem nie ma co porównywać.Pozdrawiam
Dziki Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Tesoro to firma, ktora produkuje wygodne wykrywacze z bardzo dobra dyskryminacja.Solaris dyskryminuje tylko zelazo, co jest pewnym ograniczeniem jego mozliwosci na zasmieconym terenie.Model Cibola zasiegami jest porownywalny z Solarisem - Solaris troche lepiej ciagnie zelazne przedmioty. Jesli potrzebujesz czegos na tylko na militarke, wez HS3.Jesli zas chcesz cos uniwersalnego i mozesz sobie pozwolic na dolozenie paru stowek i wziecie Ciboli to wlasnie ja polecam.Natomiast jesli nie uzbierasz wiecej, a chcesz uniwersalnej maszyny to wyborem bedzie wlasnie Solaris. Roznica jak to zwukle w zyciu bywa jest m.in. w cenie :)Aha i o ile z Solarisem trzeba sie nauczyc chodzic (wtedy bedzie mial naprawde imponujace osiagi), to Cibola jest bardzo hm... Intuicyjna? Latwo sie z nimi nauczyc chodzic.
pavelock Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 I ja powiadam że Cibola , z którą chodzę od roku - naprawdę polecam .
crazyiwan Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 WitamPavelock jak wygląda w cibolo składanie? Jakis teleskop czy plastikowe złączki które trzeba skręcać i gwinty szybko sie niszcza. To samo pytanie do użytkowników solarisaDziekuje za odpowiedzia Piotrekxpak
Vincent_Vega_69 Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 Składanie w Ciboli to według mnie jej słabsza strona. Jeśli któś często go składa i rozkłada to nie jest najwygodniejsze. Zresztą dotyczy to zdecydowanej większości wykrywaczy. Moim zdaniem ten problem najlepiej jest rozwiązany w Minelabie Explorerze.
damiani Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 1.Jak w Ciboli wygląda tonowa identyfikacja ??2.Czy to prawda że głos jest ustawiony na stałe i raczej lepiej chodzić na słuchawkach ??3.Jak wygląda serwisowanie Tesoro w Polsce bo słyszałem niepochlebne opinie na ten temat...Dzięki za informacje
zibi4t Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 Witam .Po 1 nie ma tonowej identyfikacji. po 2 prawdopodobnie jest na stale.Po 3 pierwszy wlasciciel posiada gwarancje lecz odsprzedajac go nastepny nabywca moze pomazyc o gwarancji.Pozdrawiam.
draven85 Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 jeśli cibola nie ma tonowej identyfikacji to jak rozróżnić co jest pod sondą? czytałem wcześniej na forum , że ma wiec jak to jest? pozdrawiam:)
crazyiwan Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 WitamA Solaris ma przechodną gwarancje??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.