dect Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Napisano 28 Czerwiec 2007 Ma ktos? Albo wie gdzie/jak/za ile zdobyc?
pokemon Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 Z Kołobrzegiem kojarzy mi się fajny film- Jarzębina czerwona :-)
woytas Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 Widzialem na kino polska i troszke sie zawiodlem
aegirsson Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 był tam pamiętam jakiś pojazd z kosmosu niemiecki jak koszary czerwone szturmowali
pokemon Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 Tam nie tylko czerwone ale i asi tam byli" :-)A np. w amerykańskim filmie o II ww. to wszystkie pojazdy oryginały? Na filmie Westerplatte" atakujący żołnierze niemieccy mają PePeSze, a Janek w Pancernych strzela z kałacha! I co z tego?
woytas Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 ja sie na kronice zawiodlem a nie na Jarzebinie " :)))
pomsee Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 A wracając do meritum - ma ktoś tę kronikę?
aegirsson Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 nie widziałem w Westerplatte pepesz, jeśli chodzi o sprzęt to jest w porzo tam, nie czepiam się scenografii w Jarzębinie, bo film jest w ogóle dobry, ten wehikuł po prostu zapamiętałem Gajos nie strzelał z kałasza, prędzej kpr. podchorąży Staśko, z ak to padaka jest w klosie, jak spadochroniarze polscy w liściu dębu przystępują do działania. Ale, ale, ad rem, kronika ta to chyba ją Aleksander Ford wyreżyserował, czyli to byłby jego drugi dokument, bo wcześniej coś nakręcił z ostrego strzelania polskiej baterii art. w 44, jak dywizję wycofali na tyły po Lenino
Luca Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 Witam !!Kronikę można ściągnąć z emula ;)lub też obejżeć tu: (cz1) http://youtube.com/watch?v=oYPQJF0MYog(cz2) http://youtube.com/watch?v=Q92yU992lWk&mode=related&search=Pozdrawiam serdecznie !!
Jeager Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Gajos też strzela z Kachała :) na kilka dni przed tym jak poznał kpr podch. Staskę i jego haubice ;)
aegirsson Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 aha, nie skojarzyłem, ale przyznasz, że te sceny ( w spandau ? ), wóz propagandowy, pp. Gajos, Michnikowski, Kłosowski jest świetna
Jeager Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 to co prawda nie ten wątek, ale co by nie mówić,to mimo wszystko w 4PiP jest sporo oryginalnego sprzętu, a że po tak długim czasie zaczęło brakować ślepej amunicji do MP czy też okazała się zbyt droga to się nie ma czemu dziwić ;) W Jarzębinie np. niemczyzna wygląda dużo gorzej, np. niemiecki ckm w Kołobrzegu, co to udaje chyba MG08. Czy to czasem nie poczczciwy maxim bez tarczy? :)
aegirsson Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 z czego naparza Kopiczyński tamże ? Mało wiem o tym pistolecie, chyba że to też jakiś zastupca"
wilcz Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Kroniki powinny być w archiwum WFD na Lubelskiej(?) w W-wie, jeżeli pamięć mnie nie myli.W tej kronice niektórzy żołnierze LWP są uzbrojeni w niemieckie MP43.
aegirsson Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 pan Kopiczyński ma tam chyba zwykły pps43, dawno to widziałem stąd ta wątpliwość nie wiem czy w kronice to widać, ale sporo Polacy używali panzerfaustów w mieście
Lewarek Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 Wracając do Jarzębiny Czerwonej"...1. Panzerfaust
Lewarek Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 2. :)Nie załadowało w poprzednim poście, proszę o usunięcie
pomsee Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 A propos PPS używany przez Kopiczyńskiego w Jarzębinie" czy w I Armii WP ten automat był używany? Do tej pory sądziłem, że tylko PPSz a PPS-y mieli na wyposażeniu Rosjanie.
pomsee Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 Luca dzięki za linki zassałem sobie tę kronikę na kompa :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.