Skocz do zawartości

Sprzęt dla nowicjusza?

nowicjusz2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

W tym roku chciałbym zacząć swoją przygodę z eksploracją. Na wykrywacz mogę przeznaczyć jakieś 900 zł. Z tego co czytałem na militarkę z drugiej wojny światowej wystarczy ace 250. Chciałbym się dowiedzieć czy faktycznie jest on odpowiedni. Znacie może jakiś inny sprzęt w tej samej cenie, który bedzie miał jakieś lepsze osiągi?

Dziękuję za sugestie pozdrawiam
Napisano
Widać słabo czytnąłeś. Ace na militarkę to tak jakbyś kupił pralkę, a chciał trzepać dywany:)
Choć jeżeli militaka to wojenny kolorek typu odznaczenia, guziki czy nawet nieśmiertelniki to za tą cenę ok.
Pozdro.
  • 2 weeks later...
Napisano
Kup smętka HS-3 na poczatek starczy, a jak sie nauczysz chodzic z wykrywka, to zmienisz na cos lepszego jak fundusze pozwola... :)
Napisano
Za tą cenę dostaniesz używanego Rutusa Ultre II, czy Firsta Plus. Dostatecznie dobry i na militarkę (tryb statyczny) i na kolor (tryb dynamiczny). Po roku, setkach głebokich dołków, zdecydujesz co dalej, czy głębokie dołki i militarka czy płytkie i monetki.
Gałkowy sprzet jak Rutus da Ci niezbędne podstawy, nie będziesz miał lęku przed wymagającym sprzętem by przesiąść się na sprzęt klasę wyżej, a samą wykrywkę sprzedasz praktycznie bez straty. ACE jako praktycznie automat tego Ci już nie da.
Napisano
a ja miałem okazje pokopać z ACE 150 i 250 ( dla porównania z HS-3 też) i uważam że dyskryminacja w ACE jest bardzo dobra i jeśli ustawisz sie na kopanie koloru to bedziesz bardzo zadowolony. W ACE jest malutka cewka - nie ma powalającego zasięgu ale za to jest precyzyjna. Duuużo mniej kopania. HS-3 ma za to super zasięg ale dyskryminacji brak - wykopiesz wszystko :) ja już jestem za stary na takie zabawy :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie