nowicjusz2 Napisano 25 Czerwiec 2007 Autor Napisano 25 Czerwiec 2007 Witam!W tym roku chciałbym zacząć swoją przygodę z eksploracją. Na wykrywacz mogę przeznaczyć jakieś 900 zł. Z tego co czytałem na militarkę z drugiej wojny światowej wystarczy ace 250. Chciałbym się dowiedzieć czy faktycznie jest on odpowiedni. Znacie może jakiś inny sprzęt w tej samej cenie, który bedzie miał jakieś lepsze osiągi?Dziękuję za sugestie pozdrawiam
karpik Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Widać słabo czytnąłeś. Ace na militarkę to tak jakbyś kupił pralkę, a chciał trzepać dywany:)Choć jeżeli militaka to wojenny kolorek typu odznaczenia, guziki czy nawet nieśmiertelniki to za tą cenę ok.Pozdro.
kadet Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 mam ace 250 i na kolorek i drobnice jest super . ale większa militarka ? nie polecam .
SPECJAL Napisano 8 Lipiec 2007 Napisano 8 Lipiec 2007 Kup smętka HS-3 na poczatek starczy, a jak sie nauczysz chodzic z wykrywka, to zmienisz na cos lepszego jak fundusze pozwola... :)
Grzechotnik Napisano 8 Lipiec 2007 Napisano 8 Lipiec 2007 Za tą cenę dostaniesz używanego Rutusa Ultre II, czy Firsta Plus. Dostatecznie dobry i na militarkę (tryb statyczny) i na kolor (tryb dynamiczny). Po roku, setkach głebokich dołków, zdecydujesz co dalej, czy głębokie dołki i militarka czy płytkie i monetki. Gałkowy sprzet jak Rutus da Ci niezbędne podstawy, nie będziesz miał lęku przed wymagającym sprzętem by przesiąść się na sprzęt klasę wyżej, a samą wykrywkę sprzedasz praktycznie bez straty. ACE jako praktycznie automat tego Ci już nie da.
TIX Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 a ja miałem okazje pokopać z ACE 150 i 250 ( dla porównania z HS-3 też) i uważam że dyskryminacja w ACE jest bardzo dobra i jeśli ustawisz sie na kopanie koloru to bedziesz bardzo zadowolony. W ACE jest malutka cewka - nie ma powalającego zasięgu ale za to jest precyzyjna. Duuużo mniej kopania. HS-3 ma za to super zasięg ale dyskryminacji brak - wykopiesz wszystko :) ja już jestem za stary na takie zabawy :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.