Skocz do zawartości

Studzianki Pancerne czy ziemia coś kryje

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Perkuno słuszna uwaga,ja np jak wybieram sie do lasu to jak wiem gdzie mieszka leśniczy zawsze dla przyzwoitości ide i pytam o pozwolenie i taki leśniczy wie,ze ma powazanie i z regóły nie stwarza problemów.
  • Odpowiedzi 327
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ja tam nie pytam,bo wiem że nici z takiego pozwolenia.Były przypadki straszenia sadem itd.Skoro mowicie że w okolicach studzianek mozna bez strachu kopać to tym lepiej.Z pewnoscia wybiorę sie tam w nowym roku.
Napisano
Nikt tam w zimie nie kopie.Także poczekaj do wiosny,moze sie ktoś wypowie,z pewnościa ja się tam wybiore,na razie zbieram materiały i informacje o walkach w tamtym rejonie.To tyle.
Pozdro.
Napisano
mi zostawił w spadku dziadek książkę ze swoją fotką i wspominkami z pola... i list od autora, list kumpla do kumpla... weterana Bitwy Pod Studziankami... a resztę, ale niewiele pamiętam z opowieści... ;) Kiedy jadę tam, to najpierw musze jechać pod pomnik, później dziadek sam z góry mówi gdzie... ;-))
Napisano
Thomson a z róznych zródeł zbieram informacje na ten temat,ogólnie cały internet oraz kilka książek.Powiem ci że nawet czarno białe zdjęcia dużo informacji mogą przekazać.Z Puław jesteś?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie