Skocz do zawartości
  • 0

Dwa przedmioty - jeden ze sfastyką. Co to jest?

wojpo7

Pytanie

Napisano

znalazłem takie oto dwa przedmioty - proszę o pomoc w ich identyfiakcję. pierwszy to prawdopodobnie tablica rejestracujna z kalksonem jednak prosze o pomoc od jakiego to pojazdu, oraz o pełne tłumaczenie ponieważ jedynym wyrazem mi znanym na owyma znaczxku jest Landsberg czyli Gorzów.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To chyba nie jest klakson tylko resztki jakiejś lampki. Niemcy w swoich motocyklach stosowali charakterystyczny stelaż na którym mocowano tablicę rejestracyjną oraz, nad tablicą, tylną lampkę. Najczęściej był to żółwik" Boscha ale takie okrągłe tez chyba gdzieś widziałem. Pozdrawiam
Napisano
Pierwszy przedmiot to motocyklowa tylna tablica rejestracyjna z lampką.Trudno określić markę motocykla,bo wielu producentów stosowało do swoich maszyn oświetlenie od tego samego wytwórcy.Napis wokół gapy znaczy tyle co starostwo okręgu ziemskiego Gorzów Wielkopolski".
Napisano
rzeczywiście to lampka a nie klakson - super zachował się znaczek ze sfastyką - jeśli chodzi o ten drugi przedmiot to wysokość to 16 cm. ktos mi powiedział że to jakis napełniacz do łusek jednak to chyba okazała sie nieprawda.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie