THEWOLFE Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 no szkoda ze nie ma mozliwosci, jak czlowieka targaja emocje to sie pomylic mozna. rozumię to.co do usmiechu z rekami za glowa. ogladnij reszte zdjec i zobacz, ze ludzie juz wkroczyli dawno za czerwone linie. koniec byl juz kilka chwil wczesniej :).zapewne po filmie usmiechasz sie do napisow.ehhhh ludzie no czasami to nie ma sie do czego przyczepic. z tym usmiechem to jak z krzeslem Die KlappenDupen wz.2" na to tez jest pewnie wzór.hmm przypomina mi to trochę paparazzi w brukowcach. zdjecie wywalone z kontekstu, ale ile mozna o tym pisac! gadac! szwargolic po forach!Pozdrawiam wszystkich uczestników Węgierskiej GórkiTheWolfe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losiu2 Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Nie rozumiem tłumaczenia. Na rekonstrukcjach (i reko chyba) jesteś aktorem i nie śmiejesz się do obiektywu jak szczerbaty na widok sucharów, bo to śmiesznie wygląda, jak chłopcy bawiący się w wojne. Po imprezie, jak sobie siedzicie, pozujecie z widzami to OK, ale nie wyobrażam sobie żadnego z kolegów uśmiechającego się z rekami w górze! To amatorszczyzna. Te uśmiechy to coś na co szczególnie u siebie zwracamy na uwagę, bo nie uznaje tłumaczenia wyrwane z kontekstu" - mamy się tak zachowywac żeby nie wyglądało to na ZABAWĘ, tylko poważne wydarzenie. Dlatego pytałem czy to reko czy pozowanie - jesli pozowanie to też chore... NIGDY po obejżeniu takiego zdjęcia (a to jak widać one poszły w świat) nie pomyśli że to była powazna rekonstrukcja...smutne ale prawdziwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztefa Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 witam,hindus masz racje że od pikniku w hażlachu prawie nic nie zrobiliśmy z umundurowaniem ale zrozum że to zaledwie kilkanascie dni od tamtej imprezy twoja krytyka jest na miejscu ale może ocenisz nas za rok bo myśle że koledzy poprawią swoje mundury bo ja z kilkoma chłopakami już myślimy nad czymś nowym orginalnym za rok mozecie nas rypać jak coś razącego bedzie ale może i osobiście nam pomożecie w imprezach chociaż tym że wpadniecie na impreze pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztefa Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 thewolfe jak myślisz może znaczek merca miałes nie orginalny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THEWOLFE Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 heheheheh zapewne tak :) ale dobrze mowisz jesli chodzi o odcinek czasu Hażlach - Węgierska Gorka.co do znaczka tak znaczek byl nieorginalny przerobiony z kolka od szwajcara :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztefa Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 chcę tylko tym co nas krytykują powiedziec że zapraszamy ich na każda impreze gdzie jesteśmy ponieważ z miłą chęcia usłyszę kilka dobrych rad np. od kogo kupić sprzęt jak sie dokładniej umundurować bedziemy w bielsku białej i w lublinie i oczywiscie w cieszynie u Krzyśkajeszcze jest szansa nas spotkac i pogadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonder Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 głowa boli ...Ta ignorancja... te odznaczeenia... to wszystko... można był coś zmienić... ale po co ... sztefa napisał: z miłą chęcia usłyszę kilka dobrych rad np. od kogo kupić sprzęt jak sie dokładniej umundurować" - o tym wszystkim pisze tu, na tym forum...aż żałuję że czytałem tą całą dyskusję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Wolfe mylisz sie znaczek to oryginał wz 07 za całe 30 zł :)Panowie co do imprezy widziałem was na niej w waszych pięknych i nieskazitelnie oryginalnych mundurach panowie : Hindus , łosiu i reszta wasze mundury świeciły przykładem tylko kurcze nie daliście sie sfotografować ....!!!!!!!Ludzie piszecie o umundurowaniu wypos. i jeszcze o piorun wie czym a jakoś nie widziałem jeszcze waszych zdjęć w mundurach z imprez nie było was na żadnej imprezie jak do tej pory pamiętam NA ŻADNEJ którą krytykowaliście (oprócz łosia bo on był i krytykował ) wiec może zaszczycicie jakaś imprezę swoją obecnością i pokażecie się w swoich mundurkach jak wyglądają co mają może koledzy z innych grup zrobią zdjęcia i sobie poszyją takie jak wy mundury . jakoś nie boje się krytyki i widzę że wielu z nas się nie boi ale to co robicie jest przegięciem policzyłem posty na których krytykowaliście ludzi za wszystko i tylko na Bzurze było cicho żaden z was nie dowalił do pieca . Może to jedyna impreza na jakie śmigacie.. czego żaden z was nie przejedzie tych 300-500-100 km i nie powie ja jestem np Hindus to jest mój mundur i chce wziąć udział w reko wtedy zobaczymy może nauczy chłopaków ze strony niemieckiej (bo widzę, że na tym się znasz ) jak zakładać graty jaki mieć mundur itp . Proszę was krytykujecie ludzi ze nic nie zrobili ale nie wzięliście pod uwagę że to tylko 3 tygodnie czy któryś z was swój mundur w 3 tygodnie by przerobił lub kupił ?? zastanówcie się proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 a żeby nie byc gołosłownym kilka fotek z imprezy Wiecie co byłem na wielu reko i na tych jest najlepiej gdzie jest zgrana załoga a nie każdy sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Kamilu a jaki to problem odpiąć odznaki za zaslugi których sie nie ma (bo wątpie zeby ktos przezył 3 ataki na bagnety czy walczył tyle a tyle dni na froncie, nie mówiac o odznakach z 42 roku np )i włozyc w kieszen? to zajmuje 3 min zeby nie podrzec munduru a nie 3 tyg :]Dalej nikt mi tej kwestii nie wyjasnił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 grupa ludzi która zrobiła coś z niczego w ciągu 3 tygodni przygotowali wszystko ,kasę , noclegi , jedzenie , bitwę a reszta ludzi to ci co pomogli im to coś pokazać szlus > pozdrwiam kolegów i przyjaciół z Górki i z Hażlacha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Ludzie piszecie o umundurowaniu wypos. i jeszcze o piorun wie czym a jakoś nie widziałem jeszcze waszych zdjęć w mundurach z imprez"Proponuję przeglądnąć forum i poczytać posty osób, do których pisze się te słowa.wiec może zaszczycicie jakaś imprezę swoją obecnością i pokażecie się w swoich mundurkach jak wyglądają co mają może koledzy z innych grup zrobią zdjęcia i sobie poszyją takie jak wy mundury ."To wszystko jest zawarte w tematach na forum Odkrywcy - było tysiąc razy wałkowane - trzeba tylko włożyć pewien wysiłek i spróbować coś odnaleźć - polecam np. Google - gdzie znajdzie się o wiele lepsze zdjęcia, ba! nawet wykroje.i tylko na Bzurze było cicho żaden z was nie dowalił do pieca . Może to jedyna impreza na jakie śmigacie.."Bo na Bzurę pewnych kuriozów się nie wpuszcza po prostu. Tak samo na wiele innych imprez. o jest mój mundur i chce wziąć udział w reko"Już samo to ordynarne wręcz stwierdzenie :P REKO" działa jak dezodorant na mojego kota - jak organizatorzy mówią To będzie dobre REKO", Robimy REKO będzie zabawa i w ogóle", albo mistrzowskie Mamy dobre REPRO i zrobimy fajne REKO", to wiele osób rezygnuje - nie robię sobie żartów, mówię szczerze - pod rozwagę do Organizatorów imprez rekonstrukcyjnychale nie wzięliście pod uwagę że to tylko 3 tygodnie czy któryś z was swój mundur w 3 tygodnie by przerobił lub kupił ?? "To, że się ma 3 tygodnie nie usprawiedliwia bucików z Makro, czy niekonwertowanych szwajcarów - jakbyś się czuł, gdyby ktoś chciał rekonstruować WP, jak Ty, używając do tego relaksów i bluzy moro? Było to już wiele razy powiedziane - to nie jest zabawa, którą można zacząć mając spodnie z lumpeksu i plastikowego kałasza z targu - zaczyna się od zbierania i pokazuje dopiero wtedy, kiedy ma się pewne minimalne, porządne wyposażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 ober oki odznake mozna odpiac racja ale pokaże ci na każdym reko conajmniej 4 niemców z różnymi odznakami z różnych okresów wojny zaczne od tych najbardziej prestizowych imprez jak znajde zdjecia z poprzednich lat z bzury , wyr, westerplatte , gdańska itd to podesle ci kilka fajnych kolegów z odznakami i to nie tylko niemców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztefa Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 witaj kamilo a wiesz że celowałeś na tym zdjęciu chyba do mnie ,fajnie opisywać i krytykować nas i was ale czy nasi krytykanci wiedza że na przykład węgierską górke zorganizowali trzej chłopacy a nie cały sztab ludzi albo ze harcerz z 1939 powiedział że właśnie tak samo było jak to pokazaliśmy i jako weteran nie zarzucił mi że mój kołnierz nie był zielony a ze grupa weteranów oglądała moje umundurowanie i tez jakos nikt z tych miłych panów nic mi nie zarzucił tylko mówili że miło że ktos o nich pamięta aha a policja też tam była taka jak ty i sie cieszyli a nie wypominali jedyne to mają żal do władz że nie uczą młodzieży jak na prawde było ale nie do tych na górze tylko lokalnych ,a tu do cholery jakieś fajtłapy wypowiadaja się i krytykują a po za tym nic nie robią a znaczek i tak na mercedesie masz podrobiony z szwajcara hehehe pozdrowienia dla was i sanitariuszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 ale pokaże ci na każdym reko conajmniej 4 niemców z różnymi odznakami z różnych okresów wojny zaczne od tych najbardziej prestizowych imprez"I?Czy to, że mój sąsiad, za przeproszeniem, oddaje mocz do ogrodu mojego drugiego sąsiada, daje mi prawo do zrobienia tego samego? Chyba nie. A w przypadku kilku postaci z tych zdjęć, mamy do czynienia z recydywą :P rekonstrukcyjną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 a tu do cholery jakieś fajtłapy wypowiadaja się i krytykują a po za tym nic nie robią "O, Kolega sięga po inwektywy - proszę więc o podanie, kto jest owym niewdzięcznym krytykantem i pokaże, jak te osoby nic nie robią. Śmiało.Pozdrawiam,Błażej S. Nikiel-Wroczyński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Iwan racja nie zaczyna się od bucików z makro i bluzy moro ale zauważ ile jest innych imprez gdzie też ludzie nie wygladają dobrze i jaki ś niektórzy panowie na tym forum to przemilczą a inne czepiają sie wszelkiej niejasnosci Bo na Bzurę pewnych kuriozów się nie wpuszcza po prostu. Tak samo na wiele innych imprez."Mylisz sie kolego jest takich pare zdjec z Bzury gdzie widać kilku kolegów co nie sądo końca doskonale umundurowani . a co do słowa REKO - to potocznie zdrobinienie od REKONSTRUKCJA żeby nie pisac całości to używa sie zdrobnień tego typu i jest uzywane przez wielu na tym i innym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THEWOLFE Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Panowie szykuje mi sie kolorek ! :)Olać to wszystko !Mi wystarczy to ze ludzie pokazywali emocje, ze nie beda wspomnac jak to porabany niemiec w nietakim orderze atakowal kawal betonu. Tylko to ze beda pamietac ze takie wydarzenie mialo miejsce. Standardy standardami wyznaczaja je ludzie ktrzy chca miec monopol znastwa dla siebie.Nie bde pisal o czepialstwie itp... po prostu byla rekonstrukcja i juz! I koniec gadania!Ja czuje wielki szcunek do ludzi ktrzy włożyli w to wysilek by wszystko bylo na glanc" przygotowane , do ludzi ktorzy przyjechali a nie olali dla sztucznej idei czystosci" rekonstrukcji.Jak sie ktos na odleglosc czuje sie urazony ... co mi tam ... nie podasz mi albo innym ręki ... tyle gadania. Kto sie ma poczuc dotkniety bedzie wiedzial o czym pisze.Pozdrawiam wszystkich uczestnikow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THEWOLFE Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 było super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztefa Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 nie jestem niewdziecznym krytykantem tylko moze wy szanowni krytykanci" coś byscie pomogli owszem masz racje oznaczenia mozna ściągnać raz dwa i już z chłopakami rozmawiałem np sierżant ss nie ma oznak to znów komuś przeszkadzało że w polu ma krzywo furażerke no tragedia prosze a to jeszcze tamten źle ma majtki w kroku a nikt nie napisze że fajną kopie sdkfz251 macie a że sie staracie imprezy organizować może za rok za dwa bedzie lepiej pozdrawiam Krzysztof Sztefka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THEWOLFE Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 http://www.wolfe.friko.pl/weggra/1.JPGhttp://www.wolfe.friko.pl/weggra/2.JPGhttp://www.wolfe.friko.pl/weggra/3.JPGhttp://www.wolfe.friko.pl/weggra/4.JPGhttp://www.wolfe.friko.pl/weggra/5.JPGhttp://www.wolfe.friko.pl/weggra/6.JPGhttp://www.wolfe.friko.pl/weggra/7.JPGhttp://www.wolfe.friko.pl/weggra/8.JPGhttp://www.wolfe.friko.pl/weggra/9.JPGhttp://www.wolfe.friko.pl/weggra/10.JPGhttp://www.wolfe.friko.pl/weggra/11.JPGhttp://www.wolfe.friko.pl/weggra/12.JPGhttp://www.wolfe.friko.pl/weggra/13.JPGto tylko mala probka tego co bylo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THEWOLFE Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 jakby adresy nie wchodzily, lub pojawial sie obrazek hostingu kopiujcie adres do okna :) bedzie wchodzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 W Polsce iest już tyle imprez REKONSTUKTORSKICH że jest w czym wybierać i tak przeważnie jest że na imprezach mniej prestizowych takich nazwijmy je Niskobudżetowych nie znajdziemy wielu szanowanych i wielkich " polskich i niemieckich grup z jednego powodu bo to nie ta liga .W rekonstukcji w Polsce jest teraz tak jak są grupy np: Cytadela , AA7 , Wrzesień 39 i inne wielkie grupy (to przykłady ) to nie znajdziemy na tych imprezach mniejszych grup bo już nie mają co tam robić bo te grupy są liczne i np Cytadela i AA7 mogą spokojnie same bez niczyjej pomocy zabespieczyć imprezę bo jest ich wielu . Ale teraz jesli w danym okręgu jest 5 grup które mają po 5-6 czlonków i to przeważnie jednej armi to jakoś trzeba nazbierać przeciwnika i wtedy powstają takie własnie sytuacje żejest grupa Niemiecka ogólnie odtw. rok 44 ale jest to grupa niemiecka wiec mozna by ją wziąć na przeciwnika .Oczywiscie zaprasza się i grupy znane ale wiem z doswiadczenia że takie małe imprezy czesto sa pomijane w ich kalendarium i ciężko jest znaleść 40 chłopa z jednej strony jednakowo umundurowanych (nie każdy ma kase na Hero czy Lansiera a manaszwajcara i ładnie szyje ) wiec bierze sie to co sie ma . Pamietam jak rok temu w Iłży nie bylo Rosjan (choć deklarowali przyjazd) wiec robilismy za rosjan i jakoś to poszło i jeszcze brawa dostaliśmy . Ale dlaczego nie mogło być tak ,że to powinna robić grupa własnie rosjan a nie improwizować . Przykład inny na jednej z imprez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.