karpik Napisano 17 Czerwiec 2007 Autor Napisano 17 Czerwiec 2007 Jakiś niemiec wymyślił sobie, że będzie miał krzyż na stodole, czy może budynek miał inne przeznaczenie?
Cronos Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 Moge ci wsiąść na rower i w przeciągu godziny porobic dziesiątki zdjęć gospodarstw z takimi dziwnymi krzyżami... nie wiem jak w reszcie kraju ale na wiejskim" Śląsku to normalka.
muslim Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 jesli miało by byś ku czci Adolfa to po co tam byłby krzyż???
karpik Napisano 18 Czerwiec 2007 Autor Napisano 18 Czerwiec 2007 Muslim- przeca pan H był bardzo religijny...;)Matthew- będzie tak jak piszeszPokemon- nie ma nawet małego źródełka, czy jest/było piętro nie wiem, nie zaglądałem, prusyCronos- nie musisz się fatygować:)choć dla zdrowotności... możecie wrzucić jakieś fotki ciekawe.Pozdro.
karpik Napisano 17 Czerwiec 2007 Autor Napisano 17 Czerwiec 2007 Jakiś niemiec wymyślił sobie, że będzie miał krzyż na stodole, czy może budynek miał inne przeznaczenie?
okejos Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 takie krzyże spotyka sie na wielu budynkach z okersu koniec 19 i I poł XX wieku i to w całej polsce.ale w symbolice temlariuszy oznaczały wiele skarbów"
Marcin z Lasu Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 Gdyby Koledzy czytali klasykę, to by wiedzieli... Odsyłam do Pana Samochodzika i Templariuszy": krzyż na schodkach = KILKA SKARBÓW ;-DPozdr.
matthew Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 Panowie, przecież to są inicjały właściciela albo wykonawcy.W moich okolicach często spotykane, przewaznie jest jeszcze data.
karpik Napisano 17 Czerwiec 2007 Autor Napisano 17 Czerwiec 2007 Dzięki:), chyba po prostu nie zauważałem wcześniej takich kwiatków:) Zaczyna mi odbijać:)?Pozdro.
Gaer Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 Czyzby obora na ulubione zwierzaki Fuhrera? :P Pozdrawiam!
pokemon Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 Gdybyście oglądali Pana Samochodzika, to wiedzielibyście, że ten znak tak wyglądał :-)Rozumiem, że to był żart :-)
karpik Napisano 17 Czerwiec 2007 Autor Napisano 17 Czerwiec 2007 Nie pomyślałem o tym:) Myślicie, że to na cześć pana A.H.:)?Pod krzyżem jest miejsce jakby na tabliczkę.Może budunek do partyjnych spotkań....?
Pytanie
karpik
Jakiś niemiec wymyślił sobie, że będzie miał krzyż na stodole, czy może budynek miał inne przeznaczenie?
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.