ober_schutze Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Taka ciekawostka, wiele grup odtwarzających WP ma w harmonogramie różne święta i wystąpienia oficjalne - a wtedy wypada mieć na kołnierzu kurtki patki. I tutaj moje pytanie - jakich patek używacie? Czyjejś konkretnej produkcji czy twórczość własna? Chodzi mi o szeregowców głównie (bo kbw z dodana wypustka to nie jest to o co mi chodzi) ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco491 Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 W moim przypadku są to patki zakupione u Lanciera.Pozdrawiam JacoGRH SGO Narew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Witam!Jakieś one takie... podoficerskie wyglądają.Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 To złudzenie. Szerokość taśmy jest właściwa. PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Nieco o patkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Patki na zdjęciu są wykonane z galonu szer. 0,5 cm tak jak powinny być dla szeregowych. Niestety krój galonu jest odrobinę inny niż przed wojną, dlatego wydaje się on szerszy.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 to przykład patek ze świdnika robione bajorkiem w wymiarach wedle ksiażki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 tu 2 zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 mieszkasz na parterze Kamilo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 nie dlaczego pytasz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 to zdjecia z wystawy z Lublina :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 a to reszta mojej wystawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Witam!A co robi to okucie daszka przy rogatywce kaprala? Toż to nie podchorąży. :-)Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Ja uszyłem sobie na zamówienie w łódzkiej firmie zajmującej się haftami dla wojska, policji i ogólnie wszelkich formacji mundurowych. Zaniosłem wzorzec, wykrój patki, dokumenty (wytyczne z Wiarusa" - to co wrzucił Łukasz parę postów wcześniej) i po 2 tygodniach były gotowe - podoficerskie patki piechoty wz.36. Kosztowały 60zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.