kloki Napisano 7 Październik 2007 Autor Share Napisano 7 Październik 2007 Dzisiejsze trafienie, a w zasadzie z pchlego targu :) Plecak SS, ładnie sygnowany, trochę zniszczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 7 Październik 2007 Autor Share Napisano 7 Październik 2007 Lampa Luftwaffe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 7 Październik 2007 Autor Share Napisano 7 Październik 2007 ... i cztery talerze niemieckie, ładnie sygnowane.Wszystko w zasadzie za grosze.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnykot Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 :) a ile taka lampa może być warta?:) (ile wołać?) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 7 Październik 2007 Autor Share Napisano 7 Październik 2007 Ja dałem 25 zł. i myślę, że nie przepłaciłem ;) Są trochę więcej warte raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnykot Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Mi to na pierwszy rzut oka nie wyglądało na nic wojskowego... w ogóle te lampy dziwnie wyglądają... jak sprzęt domowy:) ---Czemu mają taką formę? ---Luftwaffe i lampa na świeczkę ?:)---Wie ktoś może gdzie to wieszano? Dostałem trzy takie od dozorcy cmentarza, który sprzątał w magazynku tamtejszej kaplicy... z trzech jedna ma tylko szybki ^^ z góry dzięki za informacje i pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Może ta lampa jest prawdziwa, ale takie lampy to ja widziałem w marketach, na jakieś święta się zapalało (wstyd powiedzieć ale nie pamiętam:)ale moze były podobne. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Podobne lampy wieszano np. przy konnych wozach...Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 akie lampy to ja widziałem w marketach"Brawo kolego, na 100% jest to lampa z Tesco :) Bez jaj..Potwierdzam, takich lamp, np. właśnie przy wozach taborowych używano Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 10 Październik 2007 Autor Share Napisano 10 Październik 2007 Witam.Widzę, że rozgorzała dyskusja n.t. lampek z Tesco, a tymczasem...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnykot Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 może i w tesco mają podobny gust co do modelu:) ...nie zmienia to faktu, że lampa ta jest sygnowana... moje też :)a skoro jest sygnowana (na spodzie wybity ptaszek) tzn, ze jest z luftwaffe :PMoże na płotach wieszali? A może to jednak pełniło rolę świeczki na grobie lotnika ? no bo kurde... były wówczas baterie :) a nie tylko świeczki:)...puszczę chyba na all..bazarku... zobaczymy ile przez tydzień zgarnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 Kloki, nie wiedziałem że w twoim oddziale służą teletubisie i to w dodatku o podejrzanej orientacji:-)))))))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 DO K. kloki - odnosnie postu gdzie to prezentowal furazerke.. Calkiem podobna Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huckelbery Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Kol.kloki zainteresowałem się pruskim nieśmiertelnikiem poprostu cudo.Ile byś za niego chciał.Pozdrawiam wszystkich, a najbardziej klokiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huckelbery Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Tak ogólnie kloki i znachor posiadają najlepsze fanty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 8 Marzec 2008 Autor Share Napisano 8 Marzec 2008 Witam.Po baaaardzo dlugiej przerwie Misie-poszukiwacze obudziły się ze snu zimowego :) Pierwszy wypad w tym sezonie ze smutkiem oceniliśmy jako nieudany... Wracając już do domu postanowiliśmy zagaić do starego znajomego" w przepięknych gumofilcach. Wydawało się, że już nic więcej u niego nie znajdziemy. A jednak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 8 Marzec 2008 Autor Share Napisano 8 Marzec 2008 Najpierw postanowiliśmy się upewnić czy nadal trzyma to swoje cenne koło od czołgu". Co to może być? Wydaje nam się, że jakiś duży ciągnik artyleryjski. Gumy jak nowe, resztki farby na feldze... Może pomożecie w wycenie tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 8 Marzec 2008 Autor Share Napisano 8 Marzec 2008 Były też 2 kuferki mundurowe. Na wieku jednego z nich widniał podpis : Hptfw. Gande. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 8 Marzec 2008 Autor Share Napisano 8 Marzec 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 8 Marzec 2008 Autor Share Napisano 8 Marzec 2008 A co to wystaje spod sterty szmat??".. Podobno pojemnik na sztywne taśmy do polskiego Hotchkissa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 8 Marzec 2008 Autor Share Napisano 8 Marzec 2008 Już mieliśmy się zawijać, kiedy to przemiła żona owego Pana, krzyknęła: A chodźcie no tutaj!". Oczywiście nie tracąc ani chwili udaliśmy się za nią. Zaprowadziła nas do starego domu, stojącego na podwórzu. W środku masa książek i wszelakich pamiątek. Po chwili grzebania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 8 Marzec 2008 Autor Share Napisano 8 Marzec 2008 Der Krieg 1914-18..." to książka (a raczej księga) o ponad 1500 stronach bogato ilustrowanych! Następna pozycja to Um Faterland und Freiheit". Piękne zdjęcia z I WŚ. Dostał nam się jeszcze ładny atlas niemiecki (pruski). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 8 Marzec 2008 Autor Share Napisano 8 Marzec 2008 Środek w znakomitym stanie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 8 Marzec 2008 Autor Share Napisano 8 Marzec 2008 Dobrze, że nie poszło do pieca... To jednak jeszcze nie wszystko, pertraktacje trwają :)Pozdrawiam i proszę o pomoc w sprawie tego koła, a także proszę o pare słów na temat tych książeczek.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Gratuluje Kloki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.