Skocz do zawartości

Przgiecie aukcyjne...

Klemens Forel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Moze być przecierz użyta do jakiegoś filmu lub dokumentu, wątpię czy gościu założy go na manekin i postawi w pokoju gościnnym:P
Napisano
Nie bardzo rozumiem, co jest złego w zakupie i kolekcjonowaniu tego typu przedmiotów, pomijająć już fakt oryginalności?Lepiej, aby dotychczasowy posiadcz wrzucił je do pieca?Te przedmioty są świadkami, bolesnej,ale jednak historii.Z czego przyszłe pokolenia mają się dowiedzieć o martynologii więźniów kacetów, z komiksów?
Napisano
Wg mnie to kwestia gustu i prywatnego smaku -

Dla jednych to małoprzyjemne, paskudne skojarzenia i widzą to tylko w muzeach.

Inni zbierają nie mając takich problemów.
Napisano
a czy kolekcjonowanie niesmiertelnikow jest ok ? ludzie nie dajmy sie zwariowac kazdy zbiera co chce przeciez ten pasiak jesli bylby orginalni nie jest sciagniety ze zwlok z krematorium pzdr
Napisano
Oczywiście nie neguje kolekcjonowania różnych rzeczy ale myśle że ja bym chyba nie chciał miec tego w domu lepiej niech takie rzeczy wisza w muzealnym zaciszu i jeśli to orginał to ma ten przedmiot poteżną wartość w przeszkodzie zapomnienia KL.
Napisano
Mnie również nie dotyka kolekcjonowanie takich gadżetów".Każdy zbiera co lubi.Idąc w ten sposób ortodoksyjną ścieżką,to w zasadzie nic by nie nadawało się do zbierania,bo każdemu coś z czymś będzie się kojarzyło.
Napisano
a bagnety,którymi rozpruwano ciała :),a przestrzelone hełmy z mikroskopowymi ilościami mózgów na ściankach :), hahaha, ten cały wątek to ślepy zaułek prowadzący donikąd...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie