Klemens Forel Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Napisano 9 Czerwiec 2007 Nie uważacie że sprzedawanie tego typu rzeczy to juz leka przesada?http://www.allegro.pl/item203536194_pasiak_auschwitz.html
Apollo18 Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 No nie wiem... Ale dlaczego myslisz ze to przegięcie??
pomsee Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Przecież to kopia dlaczego jej sprzedaż ma być przegięciem?
Klemens Forel Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Napisano 9 Czerwiec 2007 Myślałem ze to orginał pomyliłem sie ale i tak jakies mieszane uczucia przy takiej aukcji.....:(
Cronos Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Moze być przecierz użyta do jakiegoś filmu lub dokumentu, wątpię czy gościu założy go na manekin i postawi w pokoju gościnnym:P
wilcz Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Nie bardzo rozumiem, co jest złego w zakupie i kolekcjonowaniu tego typu przedmiotów, pomijająć już fakt oryginalności?Lepiej, aby dotychczasowy posiadcz wrzucił je do pieca?Te przedmioty są świadkami, bolesnej,ale jednak historii.Z czego przyszłe pokolenia mają się dowiedzieć o martynologii więźniów kacetów, z komiksów?
acer Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Wg mnie to kwestia gustu i prywatnego smaku - Dla jednych to małoprzyjemne, paskudne skojarzenia i widzą to tylko w muzeach.Inni zbierają nie mając takich problemów.
obert8 Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 a czy kolekcjonowanie niesmiertelnikow jest ok ? ludzie nie dajmy sie zwariowac kazdy zbiera co chce przeciez ten pasiak jesli bylby orginalni nie jest sciagniety ze zwlok z krematorium pzdr
Klemens Forel Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Napisano 10 Czerwiec 2007 Oczywiście nie neguje kolekcjonowania różnych rzeczy ale myśle że ja bym chyba nie chciał miec tego w domu lepiej niech takie rzeczy wisza w muzealnym zaciszu i jeśli to orginał to ma ten przedmiot poteżną wartość w przeszkodzie zapomnienia KL.
krzysiek1976 Napisano 10 Czerwiec 2007 Napisano 10 Czerwiec 2007 Mi również nic do tego co, kto kolekjonuje. Osobiście również nie chciałbym mieć tego w domu. Jeśli to oryginał to tym bardziej!!!
k0k0 Napisano 10 Czerwiec 2007 Napisano 10 Czerwiec 2007 Dobrze że w opisie stanu przedmiotu" nie ma dopisku używane".
dr.faustus Napisano 10 Czerwiec 2007 Napisano 10 Czerwiec 2007 Mnie również nie dotyka kolekcjonowanie takich gadżetów".Każdy zbiera co lubi.Idąc w ten sposób ortodoksyjną ścieżką,to w zasadzie nic by nie nadawało się do zbierania,bo każdemu coś z czymś będzie się kojarzyło.
a.korbaczewski Napisano 10 Czerwiec 2007 Napisano 10 Czerwiec 2007 a czy kolekcjonowanie klamr SS jest ok?a łusek z runami...
dr.faustus Napisano 10 Czerwiec 2007 Napisano 10 Czerwiec 2007 a bagnety,którymi rozpruwano ciała :),a przestrzelone hełmy z mikroskopowymi ilościami mózgów na ściankach :), hahaha, ten cały wątek to ślepy zaułek prowadzący donikąd...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.