Skocz do zawartości

Słyszeliście dzisiaj podobno będzie podatek od opadów ??

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Włączyłem tv-telexspres ale już nie usłyszałem w jakim mieście w Polsce –wprowadzili podatek od opadów –mierzony od powierzchni dachu –co to się dzieje !!!
Napisano
Mówili, że największą powierzchnie dachu w mieście ma kościół.
W kazaniu będzie o grzesznikach, którzy wykorzystują dany nam przez Stwórcę deszcz do niższych celów. Później poda kwotę i przejdzie z większą niż zawsze tacą;)
Ps. Przecież płacimy za kanalizę, więc o co chodzi?
To tak jak z podatiem drogowy, niedługo będzie wliczony w cenę odświeżacza samochodowego:)
Pozdro.
Napisano
a dajcie spokój o podwyżkach , spożywka idzie w górę tak szybko jak mój mały wieczorem jak się kładę spać z żoną ;-)

podatki od opadów -comiesięczne- wdrążą w życie aby szybko znalazły się jako takie pieniądze na odszkodowania dla poszkodowanych
Napisano
falke, przeciez taksa klimatyczna jest juz od lat ;P

karpik - slyszalem, ze ryby maja kasowac podwojnie ;P
Napisano
Na pewno to był podatek? Pytam, bo zakłady wodociągowe muszą odbierać nie tylko ścieki komunalne czy też przemysłowe, ale również wody opadowe. A wodociągi są zazwyczaj spółkami prawa handlowego i do budżetówki nie należą (choć udziałowcem jest zazwyczaj gmina) więc można mówić o opłacie, a nie o podatku.

Czy do tej pory pobierano za to opłaty to nie wiem. Ale skoro na rynny wodomierza nie założą, to liczą kasę od powierzchni dachu, z którego mają odbierać deszczówkę a ilość opadów do odprowadzenia liczą chyba na podstawie średniej opadu dla strefy klimatycznej.

Pozdr.,
Napisano
No i teraz wygrani będą właściciele budowanych w PRL-u willi" typu bunkier(klocek,taki z płaskim dachem).Taki płaski dach ma z pewnością mniejszą powierzchnię niż taki sam klocek przykryty dachem dwuspadowym.Im wyższy szczyt dachu tym powierzchnia większa-bulić kasę.Grozi nam zatem powrót do peerelowskich klocków?Ładnie nasz kraj będzie wyglądał,nie ma co.A opłatą za deszcz spadający na tereny niezabudowane obciążyć bezdomnych!!!
Napisano
Witam- U mnie ( Ostrow Wielkopolski ) to funkcjonuje od pewnego czasu, ale jako stawka, a nie podatek - cennik na 2007 r. http://wodkan.cto.tt.com.pl//serwisy/6/upl/taryfa_2007.pdf . KaktuS.
Napisano
ja wylazłem właśnie po piwko i klawisz mnie zaatakował czy odebrałem komunikat z administarcji,ja że nie a on no to wodę ma pan droższą!kupiłem 2 razy czteropak(piwa)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie