Podziemny_Kosmos Napisano 19 Maj 2007 Autor Share Napisano 19 Maj 2007 WitamTrafiłem w Breslau nieśmiertelnik z natępującymi biciami.SICHERH. POLIZEI EINS. KDO 9968Tylko tyle, nic więcej Poszukałem nieco w Google i wyszło, że to nieśmiertelnik agenta tajnej policji SIPO(więcej na http://pl.wikipedia.org/wiki/Sicherheitspolizei)Może ktoś się orientuje, co moze oznaczać KDO ?Może to Kommandeur Der Ordnungspolizei ?Czy komuś udało się trafić nieśmietelnik tej formacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Dajcie już spokój temu biednemu Vasiliemu:)) Ile można:) Pozdro Vasili, rób swoje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 A może EINS. KDO" = Einsatz Kommando?P.S. Gdzie to jest w Breslau"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryan425 Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 hmm... dla wiadomości beaviso- Breslau to oczywiście Wrocław (auf deutsch, naturlich:)).Gratuluję znaleziska! Tego typu nieśmiertelniki to ogromna żadkość. Osobiście przychylam się do tezy o STASI, choć z wielką ostrożnością... istotnie skrót to zapewne Einsatz Kommando, choć też nie na 100%. Może jesteś w stanie umieścić jakąś dokładną fotkę- wtedy będzie łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Dziękuję, Ryan425, za fachowe objaśnienie znaczenia nazwy Breslau". Pytałem naturalnie z przekąsem, bowiem to - zdaje się - jest obecnie polskie miasto? Autor mógł wysilić się i resztę postu także napisać po niemiecku.......Nieważne, wróćmy do wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podziemny_Kosmos Napisano 21 Maj 2007 Autor Share Napisano 21 Maj 2007 Fotkę postaram się wrzucić pod koniec tygodnia, nie mam teraz aparatu.Tylko nie wiem, czy będzie coś widać, ma dość płytkie bicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 22 Maj 2007 Share Napisano 22 Maj 2007 Skrót z nieśmiertelnika oznacza Sicherheitspolizei Einsatz Kommando czyli Oddział Operacyjny Policji Bezpieczeństwa.W skład tych jednostek wchodzili członkowie SS oraz policji,i sformowani w tzwn. Einsatzgruppe zajmowali się działaniami antypartyzanckimi i profesjonalnym mordowaniem ludzi na wschodnich terenach okupowanych.Ciekawa blacha godna pozazdroszczenia, zapewne niejedno widziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podziemny_Kosmos Napisano 26 Maj 2007 Autor Share Napisano 26 Maj 2007 Zaraz po wyjściu z ziemii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.