neszna Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Napisano 5 Wrzesień 2007 No to musisz Cold mieć super strzały,też czasem kopię w takim terenie przygranicznym na Warmii ale jak narazie mazowiecka ziemia jest mi bardziej przychylna:)Pzdr.
pokemon Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 A ja znalazłem taki mosiężny miniaturowy młoteczek i zastanawiałem się co nim krasnoludki wbijały, a poważniej co to za gadżet lub zabawka. Syn uświadomił mi, że takie mozna kupić w słynnej kuźni w Wojciechowie :)
neszna Napisano 22 Październik 2007 Autor Napisano 22 Październik 2007 Klasycznie-mazowiecko.Szkoda tylko tych dwóch 10-cio kopiejkówek sklejonych ze sobą i pogiętych.Teraz mam zadanie znaleźć Diengę dla Gruzji.Hehe,pozdro Kopijnik:)
latający holender Napisano 22 Październik 2007 Napisano 22 Październik 2007 podczyść ten guzik na dole i daj fotkę..mam chyba taki sam tylko mały.A te sklejki to chyba spalone. Pozdro !
neszna Napisano 22 Październik 2007 Autor Napisano 22 Październik 2007 Hol,doskonale wiem,że to angielski guzik z lwem i jednorożcem ale nie chcę mu robić krzywdy bo jest i tak niezły jak na wykopany a te dwie to też tak myślę,że spalone.pzdr
neszna Napisano 22 Październik 2007 Autor Napisano 22 Październik 2007 Masz Holender takie same przynajmniej trzy na niedziałającym od tygodnia allegro.Mały o którym mówisz też tam jest.Poszukaj w militaria-guziki-pozostałe.
latający holender Napisano 22 Październik 2007 Napisano 22 Październik 2007 holender !!! a myślałem że mam naprawdę wyjątkowy !:(
neszna Napisano 22 Październik 2007 Autor Napisano 22 Październik 2007 Biorąc pod uwagę,że kopiemy w naszej ojczystej to raczej jest.Podejrzewam,że były tak samo elementem mundurów zrzucanych z UNRY jak te amerykańskie z orłem trzymającym strzały(czyli ichnim godłem).Nic innego mi nie przychodzi do głowy bo niby skąd taki guzik w takim miejscu...Americanosy są powszechne ale taki to dla mnie pierwszak.pzdr
neszna Napisano 22 Październik 2007 Autor Napisano 22 Październik 2007 P.S.Pojutrze zasuwam znowu bom trafił zaorane i przygotowane pod oziminę miejsce ale nie obsiane.Dam relację.
latający holender Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 no i gdzie ta relacja..zgubiłeś sie na tym polu :))?
huk 100 Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 a co tam latający u ciebie po piątku w Zwoleniu ? :):)
latający holender Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 u mnie to co w temacie u mnie:),choć bez rewelacji.A mogłeś sie dołączyć !
neszna Napisano 27 Październik 2007 Autor Napisano 27 Październik 2007 Byłem dzisiaj na pożegnalnym spacerku(pożegnalnym albowiem gdyż rozstajemy się z panem garrettem).Sporo 10 groszy jak na złość oczywiście same 1840,połówki kopiejek mikołaja i aleksandra,trochę guziczków piechoty carskiej niesygnowanych i to by było na tyle.W nadchodzące jesienne i zimowe wieczory będę się teraz oddawał lekturze i sklejaniu modeli oczekując na nowy,głębszy sprzęt i sezon wiosenny.Pzdr.
latający holender Napisano 28 Październik 2007 Napisano 28 Październik 2007 ..oj oj oj a nie przypadkiem myśl o jakiejś prowokacji CBA ? :)..albo co ja będę sie z dzieciakami zadawał ?
neszna Napisano 16 Listopad 2007 Autor Napisano 16 Listopad 2007 Tak sobie doczyszczam drobiazgi z jesieni...szkoda,że tylko posrebrzany ale i tak ładny.
neszna Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 Tak doczyszczam i doczyszczam a tu o...cyklista.Coś mnie tknęło i poszedłem do kuzyna coby sprawdził jubilerskim specyfikiem i okazało się,że jegomość jest zrobiony ze złota próby wyższej niż trójka:)Ma ktoś pomysł czym go wyczyścić?Kwasek cytrynowy już nie daje rady a amoniaku się boję.
zukowsky Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 No zloto to na 100% nie jest. Pozlacane co najwyzej. ;]
neszna Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 gold na 100%,jak kupię odzłotę i wyczyszczę to dam skan(dajcie się chwilę połudzić:))))
SZZ Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Witam,chyba nigdy nie widziałeś kolego złotej monety, albo obrączki, która wiele lat leżała w glebie. Nawet na obrączce 3 próby nie żadnych śladów korozji, wystarczy umyć i wygląda jak nowa! Ten przedmiot był tylko pozłacany.Pozdrawiam
neszna Napisano 20 Listopad 2007 Autor Napisano 20 Listopad 2007 Oczywiście,że macie rację:)Jakby to było złoto to powinno wyjść czyściutkie albo powinno się oczyścić pod zwykłym strumieniem wody.Zarysowałem na odwrocie i wylazł spod żółtego jakiś inny metal:)Pozdro
neszna Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Napisano 26 Styczeń 2009 Pierwszy dzień sezonu 2009,do tego doszła porcelanka od browarka,4 guziki niestety gładkie i bez sygnatur oraz powojenny znak tożsamości batalionu łączności MON.Zimę uważam za zakończoną:)Pozdro
adek_ Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 neszna widac ze kopiesz w mazowieckiem bo monety znajdujemy podobne;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.