Skocz do zawartości

jeden dzień na polu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 month later...
Biorąc pod uwagę,że kopiemy w naszej ojczystej to raczej jest.Podejrzewam,że były tak samo elementem mundurów zrzucanych z UNRY jak te amerykańskie z orłem trzymającym strzały(czyli ichnim godłem).Nic innego mi nie przychodzi do głowy bo niby skąd taki guzik w takim miejscu...Americanosy są powszechne ale taki to dla mnie pierwszak.pzdr

Byłem dzisiaj na pożegnalnym spacerku(pożegnalnym albowiem gdyż rozstajemy się z panem garrettem).Sporo 10 groszy jak na złość oczywiście same 1840,połówki kopiejek mikołaja i aleksandra,trochę guziczków piechoty carskiej niesygnowanych i to by było na tyle.W nadchodzące jesienne i zimowe wieczory będę się teraz oddawał lekturze i sklejaniu modeli oczekując na nowy,głębszy sprzęt i sezon wiosenny.Pzdr.

• 3 weeks later...

Tak doczyszczam i doczyszczam a tu o...cyklista.Coś mnie tknęło i poszedłem do kuzyna coby sprawdził jubilerskim specyfikiem i okazało się,że jegomość jest zrobiony ze złota próby wyższej niż trójka:)Ma ktoś pomysł czym go wyczyścić?Kwasek cytrynowy już nie daje rady a amoniaku się boję.

Witam,
chyba nigdy nie widziałeś kolego złotej monety, albo obrączki, która wiele lat leżała w glebie. Nawet na obrączce 3 próby nie żadnych śladów korozji, wystarczy umyć i wygląda jak nowa! Ten przedmiot był tylko pozłacany.
Pozdrawiam

Oczywiście,że macie rację:)Jakby to było złoto to powinno wyjść czyściutkie albo powinno się oczyścić pod zwykłym strumieniem wody.Zarysowałem na odwrocie i wylazł spod żółtego jakiś inny metal:)Pozdro

• 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie