neszna Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2007 No to musisz Cold mieć super strzały,też czasem kopię w takim terenie przygranicznym na Warmii ale jak narazie mazowiecka ziemia jest mi bardziej przychylna:)Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 A ja znalazłem taki mosiężny miniaturowy młoteczek i zastanawiałem się co nim krasnoludki wbijały, a poważniej co to za gadżet lub zabawka. Syn uświadomił mi, że takie mozna kupić w słynnej kuźni w Wojciechowie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 21 Październik 2007 Autor Share Napisano 21 Październik 2007 To dzisiaj.Patataj patataj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 Klasycznie-mazowiecko.Szkoda tylko tych dwóch 10-cio kopiejkówek sklejonych ze sobą i pogiętych.Teraz mam zadanie znaleźć Diengę dla Gruzji.Hehe,pozdro Kopijnik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 podczyść ten guzik na dole i daj fotkę..mam chyba taki sam tylko mały.A te sklejki to chyba spalone. Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 Hol,doskonale wiem,że to angielski guzik z lwem i jednorożcem ale nie chcę mu robić krzywdy bo jest i tak niezły jak na wykopany a te dwie to też tak myślę,że spalone.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 Masz Holender takie same przynajmniej trzy na niedziałającym od tygodnia allegro.Mały o którym mówisz też tam jest.Poszukaj w militaria-guziki-pozostałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 holender !!! a myślałem że mam naprawdę wyjątkowy !:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 Biorąc pod uwagę,że kopiemy w naszej ojczystej to raczej jest.Podejrzewam,że były tak samo elementem mundurów zrzucanych z UNRY jak te amerykańskie z orłem trzymającym strzały(czyli ichnim godłem).Nic innego mi nie przychodzi do głowy bo niby skąd taki guzik w takim miejscu...Americanosy są powszechne ale taki to dla mnie pierwszak.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 P.S.Pojutrze zasuwam znowu bom trafił zaorane i przygotowane pod oziminę miejsce ale nie obsiane.Dam relację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 no i gdzie ta relacja..zgubiłeś sie na tym polu :))? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 a co tam latający u ciebie po piątku w Zwoleniu ? :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 u mnie to co w temacie u mnie:),choć bez rewelacji.A mogłeś sie dołączyć ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 27 Październik 2007 Autor Share Napisano 27 Październik 2007 Byłem dzisiaj na pożegnalnym spacerku(pożegnalnym albowiem gdyż rozstajemy się z panem garrettem).Sporo 10 groszy jak na złość oczywiście same 1840,połówki kopiejek mikołaja i aleksandra,trochę guziczków piechoty carskiej niesygnowanych i to by było na tyle.W nadchodzące jesienne i zimowe wieczory będę się teraz oddawał lekturze i sklejaniu modeli oczekując na nowy,głębszy sprzęt i sezon wiosenny.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 pisałem że nie mogłem :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 28 Październik 2007 Share Napisano 28 Październik 2007 ..oj oj oj a nie przypadkiem myśl o jakiejś prowokacji CBA ? :)..albo co ja będę sie z dzieciakami zadawał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 16 Listopad 2007 Autor Share Napisano 16 Listopad 2007 Tak sobie doczyszczam drobiazgi z jesieni...szkoda,że tylko posrebrzany ale i tak ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 19 Listopad 2007 Autor Share Napisano 19 Listopad 2007 Tak doczyszczam i doczyszczam a tu o...cyklista.Coś mnie tknęło i poszedłem do kuzyna coby sprawdził jubilerskim specyfikiem i okazało się,że jegomość jest zrobiony ze złota próby wyższej niż trójka:)Ma ktoś pomysł czym go wyczyścić?Kwasek cytrynowy już nie daje rady a amoniaku się boję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukowsky Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 No zloto to na 100% nie jest. Pozlacane co najwyzej. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 19 Listopad 2007 Autor Share Napisano 19 Listopad 2007 gold na 100%,jak kupię odzłotę i wyczyszczę to dam skan(dajcie się chwilę połudzić:)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Zloto takie powyzerane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Witam,chyba nigdy nie widziałeś kolego złotej monety, albo obrączki, która wiele lat leżała w glebie. Nawet na obrączce 3 próby nie żadnych śladów korozji, wystarczy umyć i wygląda jak nowa! Ten przedmiot był tylko pozłacany.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 20 Listopad 2007 Autor Share Napisano 20 Listopad 2007 Oczywiście,że macie rację:)Jakby to było złoto to powinno wyjść czyściutkie albo powinno się oczyścić pod zwykłym strumieniem wody.Zarysowałem na odwrocie i wylazł spod żółtego jakiś inny metal:)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2009 Pierwszy dzień sezonu 2009,do tego doszła porcelanka od browarka,4 guziki niestety gładkie i bez sygnatur oraz powojenny znak tożsamości batalionu łączności MON.Zimę uważam za zakończoną:)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 neszna widac ze kopiesz w mazowieckiem bo monety znajdujemy podobne;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.