huk 100 Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 coś mi sie kołacze co to za samolot ale jeszcze nie jestem pewien na 100% -myślę że Polski przed wojenny -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 oczywiście pokrywa wraz z podstawą klawiatury z prawej strony urwana -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 Nie miałem ich czasu sprawdzić po wyczyszczeniu –ale myślę że tak jak w przypadku Ła 5FN-prezętowanego tu kiedyś-będą działać-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 Bombelku pokusisz się o id.-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 W zastępstwie Bombla ;-)Wygląda na Wright Whirlwind J-5:http://www.griffwason.com/gw_pages/whirlwind2.htmBył już na forum taki silnik:http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=390160#390179Pozdrawiam - Szarubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 Pisałem w tamtym wątku o tym, że silnik może pochodzić z R-XIII, ale wyglada na to, że napisałem za mało. Silnik był powszechnie używany na całym świecie i produkowany między innymi w Polsce. Oprócz Lublina" napędzał również całą linię rozwojową treningowych PWS-ów od PWS-12 po PWS-26.Trzy takie motory napędzały Fokkera F-VII/3m przed modernizacją. Mile widziane uzupełnienie tej listy...Pozdrawiam - Szarubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 14 Maj 2007 Autor Share Napisano 14 Maj 2007 Szarubek -dzieki -ale myślałem że namierzymy typ-a tu tyle tego latało z tym motorem-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 W okolicach Dęblina można z dużym prawdopodobieństwem założyć że to PWS-26.Pozdrawiam - Szarubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombel Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 Nie było mnie tu chwilę i już HUK wydłubał jakieś letadło.Huku czy to było może w okolicach Gołębia???Dędliński wezeł lotnisk był bardzo intesywnie bombardowany więc to może być pozostałość po tych nalotach ale także pochodzić z innej katastrofy. Ja podobnie jak Szarubek ostawiałbym jakiegoś PWS-a. Masz jakieś inne fanty z tego wraka czy to z jakiegoś chłopskiego podwórka sam tylko cylinderek???Gratuluję fantu. pzdrwmbombelps. Ja znalazłem ostanio tylko kawałek Karasia z 31 ER. Niepozorny ale to jednak wrześniowy fant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebek Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Ja w okolicach pomiędzy Gołębiem a Dęblinem trafiłem kilka kawałeczków blachy i przestrzeloną butlę tlenową...ale przestałem się tam pokazywać po tym jak jakiś pacan zostawił po sobie krajobraz księzycowy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 a tu łopata smigła aircobry pod konskowolą. w ziemi cały silnik z osia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UAZ Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 konskowola to moj teren a o samolociku nic mi nie wiadomo :( mogl bys cos przyblizyc na temat tej aircobry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 bo to jest w miejscowoasci lezacej przy drodze miedzy konskowlą a drogą lublin warszawa. tam spadła ta cobra zrypana zreszta przez ruskich. pilot sie uratował.jeszcze parelat temu lezała kabina z niej pale spózniłem sie i poszła na złom. silnik ze smigłami był jeszcze 2 lata temu i z tego okresu pochodza te foty. potem sie wyprowadziłem i nie wiem co sie dzieje z fantem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 No to wielka końska dupa! Ale co tam ,takich aircobr to u nas na pęczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fred72 Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 ten samolot był może w Sielcach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2010 stary temat :) dodam tylko że obie świece po podłączeniu do iskrownika CSS13 zadziałały :):) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.