Skocz do zawartości
  • 0

metalowy proporczyk i olowiane kule do ID

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
to dziwny kolor dobrali, bo byl czarno - zolty i znaleziony przy wejsciu do niemieckiej ziemianki
pozdro
Napisano
te dwie połączone kulki to wyglądaja mi trochę znajomo :)

http://www.lviv.ua/cossacks/kozak_polsk/page7_polcopy.htm

jakby nie rozcięte; też mam jedną taką..
fajne fanty, gratulacje!
Napisano
dzieki dareq, dodam tylko, ze ta duza, ma metalowy rdzen, ktorego resztki wystaja z tylu, a 2 mniejsze sa polaczone na takim rdzeniu, stalowy prostopadloscian.
pozdro
Napisano
podejrzewalem na poczatku, ale wielkosc nie ta chyba, moja jest stosunkowo nieduza. i barw zolto - czarnych nie moglem znalezc.
pozdro
Napisano
A dlaczego nie ma być czarno-żółty? Może to coś oznaczać, a może poprostu dla fasonu. Rzadko spotyka się na dachach koguty wycięte z blachy, więc jak tu był prosty trójkąt, trzeba było go urozmaicić,żeby ładnie wyglądał. Trafiają się też chorągiewki z wycięciem a'la husaria itp. A że przy niemieckiej ziemiance? Może przypadek? A może niemiaszki przytachali to wraz z czymś z innym ekwipunkiem?
Napisano
sexo proporczyk jest raczej choragiewka mocowana na pojazdach, mowiaca o przynaleznosci do okreslonych zwiazkow taktycznych, jednostek. Poszukaj na forum, Frozzer kiedys zamiescil bardzo podobna (inne mocowania) z GrossDeuschland.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie