Skocz do zawartości

KĘPA OKSYWSKA - KOSAKOWO 2007"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co do jakości plakatu nie będę się już dla własnego dobra wypowiadał ( :D ), ale chciałbym spytać o jedną rzecz: czy te kotwiczki na kołnierzu nosiło się na mundurach polowych ?
  • Odpowiedzi 87
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Żeby nie było wątpliwości - żaden z moich postów w tym wątku nawet na milę nie zbliżył się do zagadnienia pt. Jakość imprezy organiowanej przez LOW"

Na temat plakatu odezwałem się też dopiero wtedy, kiedy dyskusja mocno już zboczyła w tym kierunku.
Napisano
A mi chodziło oto, że zjeżdżając na poboczne tematy zapomina się o głównym temacie.
Krytyka p. Wróbla – zasłużona czy nie to osobny watek.
Zostawcie więc już autora plakatu w spokoju, albo załóżcie nowy temat :))))
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam.
Czy można się dowiedzieć jakie niemieckie grupy zgłosiły swój przyjazd i jak będzie wyglądała inscenizacja....?????
pozdr.wolff
Napisano
Potwierdzam, Fundacja Polonia Militaris zaprezentuje m.in. działko ppanc Bofors wz.36, a pod egidą Fundacji Wojskowści Polskiej pokażemy samochód pancerny wz.34 Leszka Kusiaka i czołg Pzkfw II Grzesia Klimczaka.

do zobaczenia w Kosakowie

Jacek Haber
Fundacja Wojskowści Polskiej
Napisano
Rzeczywiście duzo jest tam istotnych informacji. Jedyny feler to scenariusz III, o ile się nie mylę dot 1945 i miał być już dawno skończony i uzgodniony. Poza tym wg planu na całą rekonstrucję (o ile się nie mylę) przewidziano 1 godzinę i w niej organizatorzy chcą zmieścić i wrzesien (2 scenariusze) i 1945. Powiedzcie jak to chcecie zrobić?
Napisano
Teutonic gdybyś był spostrzegawczy zauważył byś informację iż człowiek odpowiedzialny za wrzucanie informacji na stronę jest po za granicami kraju i zapewne to jest przyczyną poślizgu ze scenariuszem 45

Wg plakatu inscenizacja trwa 1,5 godziny. Pewno się przedłuży o kilkanaście minut- to oczywiste w rekonstrukcjach i czas zakończenia na pewno jest podany orientacyjnie bo coś trzeba napisać:).
Napisano
Łups Ochronko, nie zauważyłem detali o których mówisz, ale to dobrze, że je wyjaśniasz. Tylko co z 1945 r? Proponuje przeczytanie postu smochy" z 17.05. Jeśli okreslenie wkrótce" odnosi sie do wieczności to rzeczywiście jest to czas bliski, ale jeśli do imprezy która ma odbyc się za 2 tyg. to warto poznać może co organizatorzy planują?
P.S. Z całą życzliwością dla tej wartościowej imprezy :-)
Napisano
witam!
wyjasniam kwestie opóznienia scenariusza na rok 1945.
jak wszyscy Panowie wiecie, LOW jest grupą wrześniową i w temacie wrzesień '39 mamy duże doświadczenie oraz sporą grupę sympatyków i znajomych chętnych nam pomóc.
Inaczej przedstawia się sprawa z odtwarzaniem roku 1945.
Z tego powodu rok 45 początkowo miał być tylko małym epizodem z udziałem około 15-20 osób. Jednakże bardzo duze zainteresownie grup odtwarzających ten okres historii zmusiło nas do rozbudowania wątku '45.
Konieczne okazały się konsultacjie i pomoc owych" sympatyków. Po znalezieniu takowych mogliśmy rozpocząć prace koncepcyjne nad scenariuszem i kompletowanie sprzętu.
Nie miało więc sensu zamieszczanie tymczasowej wersji scenariusza...a potem jego ciągłe korekty. (co zapewne takze spotakłoby się z krytyką). Pragnę jednak nadmienić, że grupy wytypowane do udzialu w reko 45 były na bieżąco informowane o naszych poczynaniach.
Przyznaje jednak, że pewne opóźnienie nastąpiło także z mojej winy i ewentulane pretensje prosze kierować tylko i wyłącznie pod moim adresem.
pozdrawiam
smochy
Napisano
Witam.
Mam małe pytanko co do epizodu nr.3
http://kosakowo2007.prv.pl/infdlauczest-zasadbezp.htm
Dlaczego inne grupy nie biorą udziału w tym epizodzie?
pozdr.wolff
Napisano
Witam.
Ja też zgodzę się że była udana mi się podobało (poza paroma wypadkami) za rok postaram się przyjechać i powalczyć...
pozdr.wolff (idę spać po cało nocnej jeździe)
Napisano

Hej, powstawiajcie jakieś fotki ... ;) Już 12 a jeszcze nic nie widać ... znalazłem tylko jedna - na Gazecie.pl

Prezentuje, o ile się nie mylę finał II epizodu - widać eksplozję domku i odwrót Strzelców Kaniowskich" ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie