kaczka Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Ja też bym chętnie pojechał, ale siostra mojej Pani chce być zaobrączkowana dlatego jestem uziemiony.Gdyby było bliżej to bym się chociaż na jeden dzień wybrał.P.S. Na otarcie łez czeka mnie wieczór kawalerski :-)).A i nasza grupa może w końcu zrobi wyprawę do Colomba ?pzdr.
PG Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Kaczka, chyba musimy sami do Colomba się wybrać... Bo hasło było już niejednokrotnie rzucane i jakoś niezbyt na browarka zgrać się możemy :( Może Dzień Dziecka sobie tam urządzimy? :)Choć nie powiem... Zlocik sprzyjałby napewno głębszej integracji :DPozdr.
kaczka Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Co do Dnia Dziecka to na 80% jadę po córę do Wrocławia i do Niedzieli będę uziemiony.Ale będę pamiętać o integracji i myślę że temat szybko powróci.
romkol Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 wam to się łatwo na browarka zgadać po imprezce tramwaj lub autobus i jesteście w domu a ja biedny żuczek ze wsi?co do niedzieli to chyba nie dam rady bo w sobotę mam zamówionego murarza i może do wieczora się nie wyrobić z remontem więc będzie kończył w niedziele
PG Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Ech... Dlatego na jakiś zlocik możnaby się wybrać większą paczką, albo na weekendową wyprawę gdzieś dalej z namiotami?
Sv Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 No - przebiłem się jakoś przez te biznesy ( przez cały tydzień spędziłe w biurze chyba 3 godziny, a reszta w trasie ).Jutro lecę nad Odrę poszukać fenigów lub winterów ( dawno się taki nie trafił ).Pomyślcie o przyszłym Czwartku - już dawno nie trafiłem naszych przedwojennych monetek.PG - może się wybierzemy na jakąś zastępczą" z Obornik lub Ostrowa? Tu i tam mam do sprawdzenia teren.Bonzo ( nie było kiedy napisać ) - ot at all" :) - jak dziabniesz jakąś monetę zastępczą to podrzucisz i jesteśmy kwita:). Romkol - a nie mówiłem... Moja" też by mi dała jakbym tak sponiewierał cztery kółka:)..Ps Szawgier pisał, że niebieskie berety to saperzy (?), a ponieważ moja beretka nie ma stopnia to załatwił mi Pułkownika...:-)Kamil - do pracy poszedł i słuch zaginął? Co trafiłeś?Kaczka - zostaw coś dla nas w Breslau;Przyszły tydzień też mam założony, więc odzywać się chyba nie będę.Sv
kamdrum Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Witam!No niestety SV. Podjąłem pracę w wielkiej międzynarodowej korporacji i zakazano mi kontaktów ze światem zewnętrznym z racji stopnia tajności projektu, nad którym właśnie pracujemy... Do tego powiedzieli,że oprócz mieszkania służbowego,V70 i marnych 12tyś na rękę nic więcej za to nie dostanę...Ech to życie....
kamdrum Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 No dobra - dość smutów : ))))Tak w ogóle to po weselu, na które wybieram się jutro(Romkokl: gdzieś niedaleko Stęszewa:) ),w poniedziałek jadę na tydzień do Lublina. Tutaj chciałem szanownych kolegów zapytać, czy mogliby, tak na szybko, zaproponować jakieś ciekawe wykopkowe miejsce?Szkoda by było nie wykorzystać sposobności...
kaczka Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Witam, co tak cicho ?Chwalcie się panowie.Ja niestety weekend bez łażenia.Mam nadzieję że odbiję sobie to niebawem, jak się zepnę to chyba koniec tygodnia ...pzdr.Janusz.
PG Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Weekend sama drobnica, niestety tylko ilościowa :( 2x 1 pfening 1940, 3x 1 pfening 1941, 3x 1 pfening 1942, 1x 10 pfening 1940 do tego 12 szt. PRL-i z lat 1949-83, jakaś broszka z różą i 3 śliczne szkolniaczki do Mausa (jeszcze 2 i pięknie się prezentować będą w łódeczce). Łusek to nie liczę...Sv, nie ma problemu! Na czwartek już gotowy jestem, byle tylko pogoda dopisała.Kaczka, też się spinaj :)
kamdrum Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Łee - no to ładnie poszedłeś tym razem PG. Takich ilości moniaków to u nas nie było od czasu, gdy Sv po raz pierwszy wleciał ze swoim odkurzaczem :DA w ogóle jak tam się łuseczki mają :> ?
kamdrum Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Domyślam się też, że te plony to nie są z Radojewa :D ?
PG Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 No nie z Radojewa :) Kamdrum, łuseczek trochę już nazbierałem, co ciekawsze trzymam dla ciebie :)Pozdr.
281 Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Witam!Pg-sakwa się wypełnia :) !Sv teraz cicho a na koniec tygodnia znowu zacznie walić z dużego kalibru;)Weekend mizerny nie licząc czereśni i pomidorów;)Panowie do lektur!!! Trzeba szukać innych miejsc.Pozdr.281
kamdrum Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 To fajowo - dzięki! Jak wrócę to chętnie Cię uwolnię z ciężaru przechowywania ich :)W ogóle, to zbliżamy się do nadłuższego dnia w roku, więc może by się udało dokądś w przyszłym tygodniu wyskoczyć tak od 17 - 21? Trzeba się będzie zgadać.Pozdrawiam
281 Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Co z czwartkiem,macie jakieś plany lub propozycję?
kaczka Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Postaram się poszukać jakiś terenów w paszczy zielonce.Z tego co pamiętam to jest tam kilka ciekawych miejsc (może jakieś miejsca po wsiach,itp)pzdr.
PG Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Nowych miejsc, faktycznie... Przynajmniej dopóki w wiadomych trawa nie uschnie :)Co do czwartku, napewno w chacie siedzieć nie będziemy, ale dokąd to jeszcze pewnie dogadamy do środy :)Pozdr.
Sv Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 qurcze jak bym chciał w biurze choć dzień posiedzieć ale nie da rady...Polaziłem na weekend po lesie we wsi - efekt taki sobie:- 2 sztuki 3 feniów ( 120 einen thaler ) z 1863 oraz z 1867 ( leżały sobie przy ścieżce jeden koło drugiego i dawały sygnał jak na łuskę mausa )- 5 f z 1905- 1 f z 1875- 5 renten f z 1924- 5 f z 1925- 10 f z 1942- 10 f z 1917- srebrna koperta od kieszonkowego zegarka ( szkoda, że nie cały )- pierścionek ale z marnego materiału- 2,20 zł na piwo- PRL nie liczyłem bo mnie wkurzały, gdyż liczyłem na talary:)
kaczka Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 No tak SV jak zwykle kiepsko ;-))Musisz się porawic !!!A tak poważnie to próbnie zakładam forum tylko dla naszej grupy, na hasło i tylko admin zakładałby nowych userów.Forum oczywiście tylko do celów wymiany bardziej poufnych danych jak np. miejsca spotkań, miejscówki itp.Jak trochę potestuję to wyślę komuś adres i hasło.napiszcie czy bawic się w to, czy dac sobie spokój.pzdr.
romkol Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 a ja weekend spędziłem przy betoniarce:(SV jak byś wtedy miał pagony pułkownika to byśmy inaczej z nimi pogadali:)kurcze myślałem o zlocie w Nysie ale mam tylko 1-go pewnego kumpla a inni nie mają urlopu więc we dwóch chyba nie pojedziemy romkol
romkol Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 kaczka myślę że takie forum to dobre rozwiązanie pora się zakamuflować w końcu w mediach trwa wielka nagonka na poszukiwaczy i kto wie czy i nas smutni panowie już nie namierzają? ale to tylko taka moja teoria spisku:)
PG Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 Poza tym nasze miejscówki uchronić można przed ingerencją... pomysł dobry, myślałem nawet nad własną stronką, bo dostęp do serwera mam, choć to chyba na razie dalsze plany :) a wy co myślicie?Romkol, pojechałbym z tobą z chęcią do Nysy, ale tylko na weekend (piątek popołudniu, sobota, niedziela)- inaczej nie dam rady :(Sv, mniej a treściwiej... sobie tego właśnie życzę :)Pozdr.
281 Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 Witam!Utajnić hmmm dobra myśl!Strona też.Jeżeli chodzi o smutasów to na pewno już przetrzepali te forum w szerz i w z dłuż! Sv znowu bank rozbił!!!Pozdr.281Co z czwartkiem?
Sv Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 Powinienem wygospodarować czas na czwartek.3 fenigi miałem w kolekcji, a te ze wsi to pierwsze znalezione osobiści - cieszą bo są duże i ładnie wyglądają choć leżenie na ścieżce nie za bardzo im służyło.Dajcie mi znać na sms, gdzie się wybieracie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.