Skocz do zawartości

okolice Poznania vol. 2

bonzo74

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 311
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
PG no co Ty, byłem tam kiedys zrobić rekonesans,ale nie na przeprawie tylko kawałek dalej na Radzimiu,są tam pozostałości po chatach,do 50 lat mieszkali tam jeszcze pracownicy leśni,w ziemi masa cegły i dachówek

Bonzo, może grilla wrzuć na pakę :D Jak nic nie będzie wychodzić, to chociaż jakoś przyjemnie czas spożytkujemy? :)

Jutro będę na małym rekonesansie w obcych landach, a więc do niedzieli :)
Pozdr.

Witam!
Nie mogłem się oprzeć polu które niedawno przeorali przy mojej wiosce.Po mimo iż pory miałem do połowy mokre nie mogłem sobie odpuścić tego pola,no i wyszło coś takiego.
Łeb byka,co prawda nie wielki ale jest.
Może to jakaś pamiątka z czasów PRL lub i też von Treskow.
Pozdr.281

Nowa przeprawa zdobyta, teren ciekawy. Może nie tak jak w Radojewie (chociaż kto wie ? czas pokaże).
Wyrazy uznania dla kolegów za Cross Country.
Zamawiam u PG fotki.
Dzięki za fajny wypadzik, fantami pochwalę się później.
Kaczka.

Uff! Przeszła burza i jest lepiej, a w międzyczasie studziłem się zimnym zielonym Lechem. Cieszy mnie Ersatzgeldmarke Kreis Obornik Posen - druga w życiu trafiona moneta zastępcza ( pierwsza Landsberg a/W 5 pf ). Nowe tereny poznane - moim zdaniem ciekawe i na monety ( niech no tylko trawa uschnie ) i na mili.
281 nie dał za wygraną i byka za rogi pociągnął..:)

wyprawa udana! chociaż z fantami u mnie dzisiaj krucho do tego jeszcze saperkę gdzieś zapodziałem,brykę prawie utopiłem a w domu jeszcze zjebka za wygląd fury normalnie samo pasmo nieszczęść ale i tak było super:)
PG-też proszę o fotki
pozdro

A to moje dzisiejsze fanty:
Zestaw hydraulika, łódzeczki (mauserki się cieszą) guzior (od tyłu na 12h-j.f.s." a na 6h 42"), tradycyjnie ppszki i (chyba) Lebel ? (patrz identyfikacja)
pzdr.
Kaczka

No chłopaki widze że wszyscy zdowoleni:)
Ciesze się bardzo z tego powodu,jednak atrakcji miał być więcej,ale orientacja w terenie zawiodła.
Przejzałem w domu mapy i ta droga którą szliśmy była najprawdopodobniej prawidłowa tylko,przeszlismy za mały odcinek.Ale co się odwlecze to nie uciecze.
Dzięki za spotkanie,szczególne podziękowania dla Sv za fanta, może kiedyś się odwdzięcze jakąś monetką
Pozdro for all

Wyprawa faktycznie była udana i nie obyła się bez przygód :) Chyba większość jest zadowolona? Hehehehe... Ja też wczoraj jeszcze po swoich okolicach połazić poszedłem :) 281, byczka gratuluję! Ja jeszcze wczoraj swoje drugie sreberko trafiłem :D, ale deszcz mnie nie ominął :)
Spox, chłopaki :) popchnę fotki via mail, chyba że chcecie to na następny weekend na płytce?

Z cyklu Starogardzka czyni cuda..." przywiozłem sobie w sobotę od chłopa ze strychu takiego gladiatora" Luftschutzu :D Podobno po wojnie w OSP służył :)

Drobnica z całego weekendu nie przedstawia się niestety imponująco: boratynka litewska, trojak z 1785 (wczorajsze sreberko!), 20 groszy z 1923, 1 grosz z 1938 i 11 szt. PRL-i z lat 1949-80 :)
Niedzielny Gewehrgranategerat i mags od PPS poszły w dobre ręce :)

Sv, farciarzu - zastępcza jest klasa! Gratuluję :D
Pozdr.

Do weekendu jeszcze sporo czasu... Zobaczymy co będzie :)
Mam nadzieję że dziś padać nie będzie :(
Sv, nie pisałeś że chcesz od razu (mogę ci na płytkę wrzucić, chyba że chcesz koniecznie mailem)?
Pozdr.

Romkol, kusisz... Z chęcią bym się z tobą do Nysy na zlocik wybrał, ale co będzie zobaczymy :) Fajno by było gdyby nas więcej pojechało...
Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie