Louis Napisano 8 Maj 2007 Autor Napisano 8 Maj 2007 Witam,bardzo proszę o sugestie z jakiego okresu może pochodzić. Srebro próba 925. Wyszedł na Dolnym Śląsku. A może to współczesna biżuteria?. Pozdrawiam
Louis Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 Dzięki za informacje :).P.s. Nie ma żadnych innych sygnatur oprócz 925".Pozdrawiam
traper6 Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Jeżeli tam jest wybite tylko 925 to o niczym nie świadczy,to wogóle nie musi być srebro.Zrób zdjęcia lub rysunek sygnatur które się na nim znajdują.
traper6 Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Każdy jubiler potwierdza autentyczność swojego wyrobu sygnaturami (puncami).Sam napis 925 to napis dla laików. Twój pierścień" to przedstawiciel sztuki odpustowej" wykonany ze stopu NiCu ewentualnie może być posrebrzany.
Louis Napisano 8 Maj 2007 Autor Napisano 8 Maj 2007 Witam,bardzo proszę o sugestie z jakiego okresu może pochodzić. Srebro próba 925. Wyszedł na Dolnym Śląsku. A może to współczesna biżuteria?. Pozdrawiam
pokemon Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Mylisz się traper. To pierścionek ze stoiska takiego jak stoją dziewczyny np. z okularami, bursztynem itp. Poprostu masowa tania produkcja dla klientek spragnionych biżuterii po okresie stagnacji. Jubiler nie zawraca sobie głowy pierścionkiem za 10 zł, więc 925 wystarcza :-)
traper6 Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Pokemon i po co się mamy sprzeczać.Platyna z diamentami i tyle,a 925 jest to numer kolejny dla serii tego wyrobu.Unikat RRR.
Louis Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 Tak myślałem, że to platyna, tylko chciałem się upewnić :)))).Koledzy, dziękuję za wszystkie informacje.Teraz już wiem, że nie warto go naprawiać. Miałem tylko cień nadziei, że to trochę starszy wyrób.PozdrawiamLouis
pokemon Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Nie sprzeczam się i nie traktuję swojej identyfikacji ambicjonalnie, więc spoko. Poprostu żona ma taki wzór kolczyków. Pozdrawiam dzielnego trapera :-)
traper6 Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Spoooko pokemon.Jak będę mieć kłopoty z ID monet, to wbiję do Ciebie bo widzę że jesteś dobry w te klocki.Szacuneczek.:-)
Pytanie
Louis
Witam,
bardzo proszę o sugestie z jakiego okresu może pochodzić. Srebro próba 925. Wyszedł na Dolnym Śląsku. A może to współczesna biżuteria?. Pozdrawiam
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.