abcd Napisano 27 Kwiecień 2007 Autor Napisano 27 Kwiecień 2007 Co to za klamra,póżnowojenny ersatz,czy egzemplarz produkowany dla jednostek wschodnich które początkowo miały zakaz używania niemieckich insygniów.
Domino(*) Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 http://www.odkrywca-online.pl/forum_pics/picsforum13/kodak_madzia.jpgMoże była naprawiana.
abcd Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 Klamra została odnaleziona na terenie byłego sowieckiego obozu dla jeńców niemieckich,była ewidentnie wtórnie naprawiana(nowe ucho zapięcia),kiedyś spotkałem się z wykopkiem identycznej klamry tylko stalowej.
pol Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Witam !Moj kolega kiedys wykopal identyczna i z tego co mu powiedzieli po identyfikacji, jest to nie czesto spotykana klamerka niemieckich kadetówpozdrawiam pol
abcd Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 PS.Pytanie do znawców klamer,czy początkowo Niemcy faktycznie produkowali jakieś oddzielne klamry dla wschodnich jednostek pomocniczych bez godła WH.
bjar_1 Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Znawcą klamer nie jestem, ale wątpię że takie produkowano... Na większości zdjęć Ostlegioniści mają pasy z klamrami Heer.
danieloff Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Szczerze mówiąc nie spotkałem się z czymś takim, na oglądanych przeze mnie zdjęciach ochotnicy wschodni mają zwykłe klamry WH, SS lub policyjne, albo skórzane lub parciane pasy bez klamer pudełkowych.
abcd Napisano 27 Kwiecień 2007 Autor Napisano 27 Kwiecień 2007 Co to za klamra,póżnowojenny ersatz,czy egzemplarz produkowany dla jednostek wschodnich które początkowo miały zakaz używania niemieckich insygniów.
abcd Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 Po kilku miesiącach pozwoliłem sobie odświeżyć.
Pytanie
abcd
Co to za klamra,póżnowojenny ersatz,czy egzemplarz produkowany dla jednostek wschodnich które początkowo miały zakaz używania niemieckich insygniów.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.