Skocz do zawartości
  • 0

Klamra niemiecka,prośba o pomoc w identyfikacji.

abcd

Pytanie

Napisano

Co to za klamra,póżnowojenny ersatz,czy egzemplarz produkowany dla jednostek wschodnich które początkowo miały zakaz używania niemieckich insygniów.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Klamra została odnaleziona na terenie byłego sowieckiego obozu dla jeńców niemieckich,była ewidentnie wtórnie naprawiana(nowe ucho zapięcia),kiedyś spotkałem się z wykopkiem identycznej klamry tylko stalowej.
Napisano
Witam !

Moj kolega kiedys wykopal identyczna i z tego co mu powiedzieli po identyfikacji, jest to nie czesto spotykana klamerka niemieckich kadetów

pozdrawiam pol
Napisano
PS.Pytanie do znawców klamer,czy początkowo Niemcy faktycznie produkowali jakieś oddzielne klamry dla wschodnich jednostek pomocniczych bez godła WH.
Napisano
Znawcą klamer nie jestem, ale wątpię że takie produkowano... Na większości zdjęć Ostlegioniści mają pasy z klamrami Heer.
Napisano
Szczerze mówiąc nie spotkałem się z czymś takim, na oglądanych przeze mnie zdjęciach ochotnicy wschodni mają zwykłe klamry WH, SS lub policyjne, albo skórzane lub parciane pasy bez klamer pudełkowych.
Napisano

Co to za klamra,póżnowojenny ersatz,czy egzemplarz produkowany dla jednostek wschodnich które początkowo miały zakaz używania niemieckich insygniów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie