Skocz do zawartości

Byłem na Komisji wojskowej :)

FalkenBurg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Więc komisja czy pobór"?
Od kiedy przy okazji komisji(nadanie kategorii rozumiem) dostaje się przydział?? Chyba, że w ciągu 3 lat coś się zmieniło?? Tak odrazu- komisja, następny pokój-przydział, bilet....
Napisano
Kolega pisał to z pociagu przy pomocy modemu Plusa a Wy się czepiacie ze tok nie taki ze kukółki.......Ech a miało byc tak pieknie kaprale dają przydziała ech szkoda ze mnie nie biorą ZNOWU.
Pozdrawiam
Napisano
To jest chyba tak, że (np ja miałem majora i kaprala chyba w pokoju) siedzą sobie w tym ostatnim pokoiku na tej komisji (nie poborze!) i jak masz A to tam dywagują nad tobą. Biorą ponadto info z tego abójczego" wywiadu, który miałeś wcześniej. Przykładowo - kumpel powiedział na wywiadzie, że prawko ma, ale nadwagę też ma i mu zaproponowali pójście na kierowcę trucka czy tam tanka. Jak powiesz, ze umiesz pływać, to Ci może zaproponują marynarkę, a jak się mieścisz w widełkach czyli koło 185 masz i waga poniżej 80 to ci proponują Kompanię Reprezentacyjną w Wawie.. albo też po znajomościach - kumpel miał sytuację, że major szukał synka z nazwiskiem kumpla i go pomylił i proponował mu jakąś tam niebardzo oddaloną jednostkę czy coś. ITP ITD, chociaż nie wiem, czy takie adnotacje-dywagacje się gdzieś wpisuje? Szczerze powiem, że mam spokój z wosjkiem, ale kumplowi tą kompanię chyba wpisali w opinię, że się nadaje :)
Napisano
Na mojej komisji..zadawali dziwne pytania...przy mnie gośc ochłodził grono...

Lekarz-A jądra ma pan w mosznie !?
Poborowy-Nie prosze pana..w kieszeni :D

Mnie już nie pytali.. (A)
Napisano
A ja chciałbym zapytać o jedną rzecz. Czy zwolnienie z wojska z powodu kat zdrowotnej ma jakikolwiek wpływ na dostępność zawodów w cywilu? TZN pojde kiedys na rozmowe kwalifikacyjna zapytaja mnie jaka kategoria powiem ze inna niz A i pracodawca powie dowidzenia? jakie to moga byc zawody?
Napisano
Teraz jest wiecej tych co chca przywrocenia A" niz tych , co jej nie chca :) Firmy bardzo czesto stawiaja to jako kryterium przyjecia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie