woytas Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 ze komandosem to ty raczej nie bedziesz...ale pamietaj pijany czolgista wart poltorej komandosa :)
karpik Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 Więc komisja czy pobór"?Od kiedy przy okazji komisji(nadanie kategorii rozumiem) dostaje się przydział?? Chyba, że w ciągu 3 lat coś się zmieniło?? Tak odrazu- komisja, następny pokój-przydział, bilet....
jaca2003 Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 Kolega pisał to z pociagu przy pomocy modemu Plusa a Wy się czepiacie ze tok nie taki ze kukółki.......Ech a miało byc tak pieknie kaprale dają przydziała ech szkoda ze mnie nie biorą ZNOWU.Pozdrawiam
herbstnebel Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 To jest chyba tak, że (np ja miałem majora i kaprala chyba w pokoju) siedzą sobie w tym ostatnim pokoiku na tej komisji (nie poborze!) i jak masz A to tam dywagują nad tobą. Biorą ponadto info z tego abójczego" wywiadu, który miałeś wcześniej. Przykładowo - kumpel powiedział na wywiadzie, że prawko ma, ale nadwagę też ma i mu zaproponowali pójście na kierowcę trucka czy tam tanka. Jak powiesz, ze umiesz pływać, to Ci może zaproponują marynarkę, a jak się mieścisz w widełkach czyli koło 185 masz i waga poniżej 80 to ci proponują Kompanię Reprezentacyjną w Wawie.. albo też po znajomościach - kumpel miał sytuację, że major szukał synka z nazwiskiem kumpla i go pomylił i proponował mu jakąś tam niebardzo oddaloną jednostkę czy coś. ITP ITD, chociaż nie wiem, czy takie adnotacje-dywagacje się gdzieś wpisuje? Szczerze powiem, że mam spokój z wosjkiem, ale kumplowi tą kompanię chyba wpisali w opinię, że się nadaje :)
FalkenBurg Napisano 23 Kwiecień 2007 Autor Napisano 23 Kwiecień 2007 tak to była komisja ale hehe ciekawe ja mam odrocznie do 2009 r :)
Maćko Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 Na mojej komisji..zadawali dziwne pytania...przy mnie gośc ochłodził grono...Lekarz-A jądra ma pan w mosznie !?Poborowy-Nie prosze pana..w kieszeni :DMnie już nie pytali.. (A)
pik78 Napisano 24 Kwiecień 2007 Napisano 24 Kwiecień 2007 jak to szlo ? Nie chce belek ,nie chcce gwiazdek ,chce byc wolny jak wrobelek ! itp nauki
AKMS Napisano 24 Kwiecień 2007 Napisano 24 Kwiecień 2007 Hehe, zimne poligony nie dla cieplutkich chłopaczków".
MaciekC Napisano 25 Kwiecień 2007 Napisano 25 Kwiecień 2007 A ja chciałbym zapytać o jedną rzecz. Czy zwolnienie z wojska z powodu kat zdrowotnej ma jakikolwiek wpływ na dostępność zawodów w cywilu? TZN pojde kiedys na rozmowe kwalifikacyjna zapytaja mnie jaka kategoria powiem ze inna niz A i pracodawca powie dowidzenia? jakie to moga byc zawody?
woytas Napisano 25 Kwiecień 2007 Napisano 25 Kwiecień 2007 Polcja i takiego typu (tzn mundurówka).Slyszalem opinie, ze zagraniczne firym nie lubia tych co krecili z wojskiem- ze niby oszusci
AKMS Napisano 25 Kwiecień 2007 Napisano 25 Kwiecień 2007 Teraz jest wiecej tych co chca przywrocenia A" niz tych , co jej nie chca :) Firmy bardzo czesto stawiaja to jako kryterium przyjecia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.