Dagonet Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 WitamBardzo proszę o identyfikacje tego medaliku. JEst ze srebra ,w środku pusty. Napisy być może po łacinie ?
traper6 Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 W pełni zgadzam się z kolegą rozboojem.Ale dlaczego sądzisz że to jest srebro ? Medalik pochodzi z przełomu XIX-XX w. (aczkolwiek optowałbym na początek XX w.)Nie ma tam żadnych sygnatur.Nie brałeś tego pod uwagę że może to być stop CuNi ?
grba Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Święty Antoni Padewski,pocieszycielu niebieski,niech się stanie wola twoja,niech się znajdzie zguba moja.
Dagonet Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Medalik ten został znaleziony we włoszech. Na 100% jest to srebro bo sprawdzałem. Zamieszczam zdjęcie jeszcze raz. Na dole jest mała litera R. Wiecie może ,co to oznacza ?
banderas Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Witam. na moje oko jest to medalik z początku xx wieku ( brak lutowania na kółku przy uszku)nie jest srebrny tylko grubo posrebrzony( brak próby). kraj pochodzenia obstawił bym francje lub włochy.zagadke wyjaśni odczytanie inicjałów rytownika , znajdują się na stronie głównej,tuż przy brzegu,na godzinie 17 00.gratuluje znaleziska.pzdr.
Dagonet Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 WitamBardzo proszę o identyfikacje tego medaliku. JEst ze srebra ,w środku pusty. Napisy być może po łacinie ?
Pytanie
Dagonet
Witam
Bardzo proszę o identyfikacje tego medaliku. JEst ze srebra ,w środku pusty. Napisy być może po łacinie ?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.