MAXIM-M6 Napisano 14 Kwiecień 2007 Autor Napisano 14 Kwiecień 2007 Kilka razy wybierałem się ze znajomym na wojaże po lesie i szczerze mówiąc wciągneło mnie to - naprawdę jest to pasjonujące, i teraz sam chciałbym sobie kupić dobry sprzęt,przedewszystkim na monety:) od jakiegoś czasu czytam na tym forum o sprzęcie i zdań jest tyle co użytkowników,jestem w stanie wydać na sprzęt od 1500zł do 3000zł PROSZĘ O RADY.Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM
beaviso Napisano 14 Kwiecień 2007 Napisano 14 Kwiecień 2007 To teraz każdy użytkownik poradzi Ci co innego, a potem rozmowa przerodzi się w pyskówkę, hehehe. Proponuję spokojną lekturę archiwum tego forum, a także innych (np. Poszukiwanieskarbow). Pytań jak Twoje było już wiele. Ponieważ jesteś (1) początkujący, (2) nastawiony na monety, (3) stosunkowo bogaty, to z nowych sprzętów wybrałbym Tesoro Cibola lub Tesoro DeLeon. Pierwszy i tańszy ma nieco więcej mocy", a drugi i droższy ma lepszy system identyfikacji.M.
MAXIM-M6 Napisano 14 Kwiecień 2007 Autor Napisano 14 Kwiecień 2007 beaviso dzięki śliczne za radę:)i miłego dnia życzę
Sv Napisano 14 Kwiecień 2007 Napisano 14 Kwiecień 2007 Początkujący ale żółtą kartkę już zebrał:).. skoro chodzisz z kolegami to wiesz jaki mają sprzęt i co wyciągają...weź przy tym pod uwagę, że szukanie w lesie to bajka w porównaniu z zaśmieconym polem < no chyba, że w lesie spadł samolot:)>; polecam Solarkę - monety nie ominiesz, a jak zechcesz kopać militaria to tym bardziej nie pożałujesz wyboru.Piotr
MAXIM-M6 Napisano 14 Kwiecień 2007 Autor Napisano 14 Kwiecień 2007 SVMiło posłuchać - ale koledzy zabrali mnie do lasu w miejsca gdzie było lotnisko polowe i fundamenty starych domów,gdzie zresztą znalazłem medal ! a pytam o zdanie na forum ponieważ nie chcę się ograniczać tylko do zdania kolegów ! i wolę zapytać co mają do powiedzenia inni doświadczeni.Dziękuję Tobie za radę dobry człowieku:)
majros Napisano 14 Kwiecień 2007 Napisano 14 Kwiecień 2007 Witam. Tesoro jak napisał kolega Beaviso to bardzo dobry wybór. Użytkuje de leona i wiem co potrafi, w wykrywaczach tesoro jest to coś" czego nie mają inne wykrywacze mimo że mają kilka czestotliwosci, automatyczne dostrajanie, iron maskowania, cewki DD i programy lotów w kosmos. Pózniej teren weryfikuje wszystko, kto dokonał słusznego wyboru a kto kupił drogie marzenia. Nie potrafie napisać o co chodzi z tym coś" ale wykrywki droższe o około dwa tysiące znajdują to samo.Pozdrawiam.
MAXIM-M6 Napisano 14 Kwiecień 2007 Autor Napisano 14 Kwiecień 2007 Dzięki majors - konkretny facet jesteś :)
k-szela Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 Ja polecam X-terrkę 70 bardzo dobry sprzęt i w miarę uniwersalny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.