reneaktors Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Od dawna interesuje sie reko września i właśnie zrobiłem mój pierwszy mundurek z którego jestem bardzo dumny!! ; )))Mam nadzieje że do reko sie nada znakomicie, tego stopnia jeszcze nawet nad bzurom nie widziałem i myśle że bede mógl być w jakiejś dobrej grupie reko w nim!! a co wy sądzicie???pzdro
dexter_k Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 ... w doborowej grupie gapiów hehehe fajne odznaczenia, sam malowałeś?
reneaktors Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Odznaczenia to pienta achillesowa tego mundurku bo są wydrukowane na kartonie i wybrzuszone ale to nie przeszkadza, i tak mundur robi wrażenie!Tak w ogóle chciałbym być kawalerzystom, mam zresztą konie konkretnie szetlandy i kuce Exmoor gdyż prowadzimy z żoną małą stadnine dla dzieci więc koń to nie problem, teraz skompletuje mundurek i do boju ehehehe!!
Towarzysz Iwan Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 A Kolega wie, jaki to stopień i co to za ordery? ;)Poza tym, wybór rasy wierzchowca lekko dyskusyjny - nie wydaje się Koledze ?
reneaktors Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 stopień to wielki marszałek koronny oczywiście!!! Czyżby kolega sugerował że robie stopień o ktorym nic nie wiem?? Ja nie jestem zielony w reko wrześniowej prosze sobie nie myśleć! Ordery oczywiście wiem, wybrałem je bo są największe i najbardziej zdobne więc najlepiej pasują do mojego ślicznego mundurku!Rasa konia może i wydaje się dziwnym wyborem ale to detale!! Nie czepiajmy się ich!
Horst Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 W pierwszej chwili myślałem że to żart. Nie wiem czy ma msię śmiać czy płakać - amerykańska skośna bluza tcu imitująca... no właśnie - co???????????????????????
reneaktors Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Szanowny kolego!!!To że kolega sie nie zna na wrześniowej reko to nie znaczy że mój mundurek nad którym tyle pracowałem jest zły!!! Otuż faktura i kolor bardzo dobrze udają taka jaka ma być, guziki są oryginalne płaszczowe (bo wieksze sie lepiej zapinajom) i naprawde nie wiem o co koledze chodzi!!
Horst Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Chyba się pomyliłeś. Nie znasz się Ty na ortografii. W czym te mundury są podobne? To chyba kpina.
ober_schutze Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Istotnie...kpina, ale co by nie powiedzieć temat niezwykle rozrywkowy ; )
Horst Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Buahahahahaa a najlepsze są te obszycia z kartonu :D:D:D
marek123 Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 no odrazu widac ze reneactors robi z nas jajca ehhh :/
reneaktors Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Nie mam sie oco obrażać!!! To że ktoś zazdrości do tego już przywykłem takie społeczeństwo, ale mnie to nie rusza!! Zrobiłem niedurzym nakładem super mundurek i tylko czekać na jakąś defilade albo reko - zobaczycie że jeszcze wam będzie głupio że tak wyszydzacie wszystko!!!
Horst Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 tiaaa... ja myślę że nawet na darłowie by Go zlinczowali w takim uniformie :DAle na paradę równości ew. love parade w Berlinie - jak znalazł!
ober_schutze Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Zlinczowali mówisz? ; )Na love parade dobre, tak samo jak na manife organizowaną przez kazimiere eS ; P
ober_schutze Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Nie bój sie - slyszałem np gdzieś na jakimś forum że ktoś chciał przerabiać polski płaszcz z II WŚ (nie podał do końca jaki, sądzę że z lwp ale to nie zmienia faktu) na niemiecki i prosił o plany przerobki ; ) ps odbierz maila
jazlowiak Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Z lekka przedłużyłbym rękawy, żeby zmieściły sie na nich regulaminowe wężyki generalskie i żeby je dobrze można było wiązać na pleckach. Sanitariusze nie musieliby przywozić kaftana:-)
Towarzysz Iwan Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 A może kolega reneaktors pochwali się wyposażeniem, spodniami, czy hełmem do tego?A bluza przecież super, jeszcze jakieś adidaski, albo martensy i gra! :P
reneaktors Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Napisano 10 Kwiecień 2007 Spodnie właśnie przerabiam też z amerykańskich, wyjdą tak samo dpbrze jak mundurek tylko musze znaleźć skóre na leje kawaleryjskie, buty NRD już w drodze - lepszych nie ma!! Reszte wyposarzenia muszę zrobić ale myśle że pas policyjny i raportuwka MO bedą dobre i uzupełnią moje reko bardzo ładnie!!
acer Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 Człowieku nie rób z siebie pośmiewiska, popatrz na galerie zdjęć z rekonstrukcji.Po prostu profanujesz polski mundur wojskowy...
Maniek7_2006 Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 Trzebyło kupić mundur KBW na alledrogo, lepiej by wyszło i do tego obszycia, rogatywka.PozdrO
reneaktors Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Napisano 10 Kwiecień 2007 Mundury KBW mi się nie podobajom jakoś i nie ma durzych rozmiarów!! Z wyposarzenia mam jeszcze niemieckie szelki z 42 roku, już starlem farbe i przeszyłem gładkom stronom do gury oraz wywaliłem te dodatkowe paski - przypominajom polskie kawakeryjskie!! I chlebak przerabiam z niemieckiego też odprułem już szluwki i dodałem pasek nośny i wygląda jak nasz wz 33!!Zaczyna to nabierać krztałtuw!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.