Skocz do zawartości
  • 0

legenda do map lazarus

milbas

Pytanie

Napisano
Witam.

Czy ktoś dysponuje legenda (linkiem) do austrowegierskich map ze strony lazarusa ????:
http://lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/topo/3felmeres.htm
Jakby ktoś mógł mi podesłać będę niezmiernie wdzięczny.

Pozdrawiam
MILBAS

Ps. Nie jestem pewien, czy wybrałem własciwe forum, ale nie wiem gdzie takie pytanie wrzucić :-).

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Czy ktoś dysponuje legenda (linkiem) do austrowegierskich map ze strony lazarusa ????:
http://lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/topo/3felmeres.htm
Jakby ktoś mógł mi podesłać będę niezmiernie wdzięczny.

Pozdrawiam
MILBAS

Ps. Nie jestem pewien, czy wybrałem własciwe forum, ale nie wiem gdzie takie pytanie wrzucić :-).
Napisano
Super link milbas!
Temat związany z moim poniżej do znawców map".
Wiele oznaczeń moim zdaniem pokrywa się, choć są i inne.
Pozdro :-)
PS. Też jestem ciekaw :-)
Napisano
Priwiet
Milbas.Osobiście proponuję Ci kupno współczesnego atlasu samochodowego Europy,jest dokładniejszy i zaktualizowany.Legenda mapy o którą się pytasz,a właściwie sama mapa nadaje się tylko do celów turystyczno- krajoznawczych,napewno nie do poszukiwań.
Mam plisa do wszystkich forumowiczów.Czy ktoś posiada program,aby otworzyć poniższy link,wgrać go na płytę ale tak żeby bez problemu chodził w Windows XP ?

www.sbc.org.pl/dlibra/publication?id=1210&from=plannedpubssearch&dirids=1&tab=3

Będę bardzo,ale to bardzo wdzięczny.Wiem że to zajmie sporo czasu ale NAPEWNO się jakoś dogadamy.Może Ty pokemon będziesz na tyle sprytny ?
Pozdrowaśki.
Napisano
Pokemon - link przewija się na forum od co najmniej 2 lat :-)

Traper6 - wielkie dzięki za porady (płynące zapewne ze szczerego serca :-), jednakże czy na współczesnym atlasie europy będą zaznaczone np. młyny i wiatraki z poczatku XIX w. ??? (pytanie retoryczne :-).

Moja prośba jest chyba bardzo konkretna - nie pytam o porady na podstawie jakich map prowadzić poszukiwania, ale pytam o legendę do konkretnej mapy.

Pozdrawiam
MILBAS

Ps. Każdy szuka na podstawie tego co ma. Ja nie narzekam.
Napisano
Milbas.Broń Boże nie chcę nic reklamować.Ale czy próbowałeś pracować na Mestiszblatach 1:25000 ?Jest na nich prawie wszystko:wiatraki,młyny,cegielnie,leśniczówki,gajówki,dwory,pałace,folwarki,mostki,przeprawy promowe,kopalnie,większe pola bitew itp,itd,etc, etc. Nigdy tego nie liczyłem ale tych arkuszy pokrywających obecne tereny Polski,jak i też II,i III Rzeszę jest ...set,jeśli nie ...sięcy.Jeżeli region w którym mieszkasz jest genetycznie obciążony" przez historię to w miarę dokłade sprawdzenie jednego arkusza zajmie Ci kilka tygodni jeśli nie miesięcy.Nie musisz tłuc kilometrów np.od wiatraka w jednym powiecie do wiatraka w drugim powiecie.Chciałem Ci naprawdę pomóc.
Napisano
Mapy to dla mnie nowum, więc ja nie pomogę. Ale ty traper6 wiesz o co biega. Wrzuciłbyś symbole tych wiatraków, młynów,folwarków, mostków i pól bitew.
Topmap udostępnia arkusze- usługa płatna.
W ogóle to mieszkam na wschodzie (dawny zabór austriacki- Galicja) a mapy o których mówicie to głównie zachód i pomorze :-)
Napisano
traper6, ściągnij z netu aplikację do plików typu DjVu.
Większość zbiorów bibliotek cyfrowych jest dostępnych w formie takich plików. Ze strony, którą podałeś ściągasz wybrane publikacje jako zip-y i otwierasz za pomocą aplikacji DjVu Browser czy jakoś tak to się nazywa :). Pozdrawiam
Napisano
Dzięki Louis... ale ja na to jestem za głupi.Ja wiem gdzie i jak poruszać się w terenie ale nie w internecie.Pokażę Twojego posta 16 letniej córce,ona napewno zatrybi o co biega.Jeszcze raz dzięki za pomoc :D
Pokemon,nie będziemy śmiecić.Nie mam Twoich namiarów,więc wejdź do mnie na priva.Pogadamy o TWOICH mapach z Galicji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie