Skocz do zawartości
  • 0

Dziwny Vickers - Co to jest???

Widd

Pytanie

Napisano

Kupiłem to z wiadomością i myślą, że jest to polski Vickers, ale już nie jestem pewien tego. Czy mi sie wydaje, czy wieża jakaś nie taka jak powinna, brak wentylatorów po bokach. Wieża przesunięta na prawo...Pomóżcie :)

WIem, że to dziwne, ale to bardziej wygląda jak Pzinż 126, czyli fikcyjny model wydany przez firmę RPM :)

Tu całe zdjęcie...

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem to z wiadomością i myślą, że jest to polski Vickers, ale już nie jestem pewien tego. Czy mi sie wydaje, czy wieża jakaś nie taka jak powinna, brak wentylatorów po bokach. Wieża przesunięta na prawo...Pomóżcie :)

WIem, że to dziwne, ale to bardziej wygląda jak Pzinż 126, czyli fikcyjny model wydany przez firmę RPM :)

Tu całe zdjęcie...

Napisano
Może sam znalazłem odpowiedź, po tym jak powiedzieliście o T-26 i wychodzi na to, że się zawiodę co do polskości" pojazdu. Czy to nie jest OT-26 w wersji z wieżą z k.m. i miotaczem ognia???

Wszystko by się zgadzało:
http://www.modellbau-universe.de/uploadfiles/original/zv_783540.jpg

Tyle, że ten na zdjęciu jest rozbrojony...
Z tyłu na zdjęciu zauważyłem tylko nazwę papieru Alfa-Brovira", czyli zdjęcie jest niemieckie. Wychodziłoby na to, że to 1941 rok? :/

Czy dobrze rozumuje?
Napisano
Ehh, no szkoda, że nie zauważyłem tych różnic wcześniej. Kala mi kolekcję teraz :) Muszę sprzedać :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie