MK Posted March 22, 2007 Author Share Posted March 22, 2007 Wiele już takich wątków się przetoczyło, coś tam pamiętam że Napoleon i Kriegsmarine... ale ta wyszła w rejonie walk carsko-austriackich. Czy ma ktoś sugestie, z czego to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swiety82 Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Aha, jeszcze może być od zegara-od drzwiczek, tu masz coś podobnego: http://www.allegro.pl/item370899297_mix_zegarowy_lew.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 http://www.odkrywca.pl/slajd.php?gn=370&f=13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Posted March 23, 2007 Author Share Posted March 23, 2007 Średnica około 3,5 cm, więc odpada.Wszelkie sugestie mile widziane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pika Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 Witaj,na 100% jest to głowa z austriackiego czaka artylerii,posiadało ono dwie takie,do których był przymocowany łańcuch ktory następnie łączył się z bączkiem,nieco większym niż typowy,pod bączkiem był orzeł,pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Posted March 23, 2007 Author Share Posted March 23, 2007 Dzięki pika, poszukam zdjęć na necie ale gdybyś miał jakieś to proszę o umieszenie.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Posted January 22, 2008 Author Share Posted January 22, 2008 bing bing? może jednak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Posted January 20, 2008 Author Share Posted January 20, 2008 Fotki znalazłem, widziałem, dzięki. Ale trafiłem takiego lwa w całości, to ten po lewej. Różnią się znacznie wymiarami i jeszcze ten zagadkowy z prawej wygląda jakby się zwężał ku dołowi. Jeszcze raz proszę o sugestie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Posted March 22, 2007 Author Share Posted March 22, 2007 Wiele już takich wątków się przetoczyło, coś tam pamiętam że Napoleon i Kriegsmarine... ale ta wyszła w rejonie walk carsko-austriackich. Czy ma ktoś sugestie, z czego to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Posted March 22, 2007 Author Share Posted March 22, 2007 Wykonane z cienkiej blaszki, tłoczone, średnica około 3,5 cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swiety82 Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Są to uchwyty do szkatułek drewnianych, ozdobne, nachodziły na klapę, wiem bo sam mam 2 podobne a kuferek od którego pochodzą ma znajoma (oryginalny),kiedyś podpatrzyłem i okazało się że wszystko pasuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Posted May 27, 2008 Author Share Posted May 27, 2008 Ach te lwy... Dzięki za pomoc, ale szczerze to Napoleona tam nie widziano na pewno, za to Austriaków i Rosjan tak. Zaprząta mi głowę myśl, czy to nie z rapci kordzika carskiego? Niestety nie posiadam innych zdjęć ani nie wiem, czy były tam wytłoczki czy odlewy - mój to wytłoczka. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
MK
Wiele już takich wątków się przetoczyło, coś tam pamiętam że Napoleon i Kriegsmarine... ale ta wyszła w rejonie walk carsko-austriackich. Czy ma ktoś sugestie, z czego to?
11 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.