dagak Posted March 20, 2007 Author Share Posted March 20, 2007 Witam !Proszę o identyfikację tej tablicy- mozaiki nskov i jej ewentualną wycenę. ma rozmiary 30x40 cm, stan idealny. Do czego ona słuzyła, kiedy to wyszło? w sieci nic aboslutnie takiego nie mogę znaleść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 dagak, zarzuć albo większe zdjęcie albo przepisz co pisze na tablicy. NSKOV to NAcjonalistyczne Stowarzyszenie Ofiar czy Inwalidów Wojennych, ale więcej info dopiero po odcyfrowaniu napisu.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 dagak, i tak wystawisz ją na allegro, puść od złotówki, cenę minimalną ustaw na taką jaką chciałbyś otrzymać i się przekonasz, ile ludzie są gotowi dać za nią. Zawsze możesz puścić drugi raz z mniejszą ceną.Nie jest to czepianie się albo coś równie negatywnego, tylko obiektywne spojrzenie. Spróbuj - a się przekonasz. Allegro rządzi się swoimi prawami. Ja za S-mine 35 wziąłem raz 185 zł, byłem w szoku, cuda się zdarzają, a teraz spróbuj sprzedać za 40 zł - kupi ktoś? nie sądzę. Trafisz na kogoś komu się to spodoba - super - nie - to nie.Próba nie strzelba, dupska nie odstrzeli :]pozdrawiamMK Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagak Posted March 22, 2007 Author Share Posted March 22, 2007 witam ponownieto wg was, ile można wziąć za taką tablicę? stan jak mówiłam idealny. aha i po drugiej stronie, jest jakby resztka metalowej zawieszki na ścianę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagak Posted March 21, 2007 Author Share Posted March 21, 2007 Witam ponownie. ten tekst jest pisany gotykiem, i jest taka jedna litera ktorej nie odcyfrowaliśmy, ale na googlach wyniki daje S"potencjalne s zaznaczam,a literka na oryginale to taka laska jak f. ale bez poziomej kreski. Na gorze jest logo czyli miecz, krzyż, w srodku swastyka, wokól wieniecnapis:National - Soziali(s)ti(s)che kriegsopfer Ver(s)orgung" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagak Posted March 23, 2007 Author Share Posted March 23, 2007 halo, ktos pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Czyli logiczne rozwinięcie skrótu NSKOV = NATIONALSOZIALISTISCHE KRIEGSOPFERVERSORGUNG - Stowarzyszenie Ofiar (Inwalidów) Wojennych działające przy NSDAP, zrzeszające weteranów. Gotyckie s i f są bardzo podobne, ale dobrze odszyfrowaliście napis. Myślałem, że będzie tam napisane coś innego, co naprowadzi na ślad użycia - bo jak na tablicę na biurko wydaje mi się dosć duża. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesio Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Bo ta f-podobna litera to też s - a nawet przede wszystkim, forma najczęstsza, w gotyku były bowiem dwa rodzaje litery s, ta druga była ormalna" (plus scharfes s czyli ß, odpowiadające ss").NSKOV to organizacja zajmująca się pomocą ofiarom wojny (dosł.: NS Zaopatrywanie Ofiar Wojny)PzdrGrzesiu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
dagak
Witam !
Proszę o identyfikację tej tablicy- mozaiki nskov i jej ewentualną wycenę. ma rozmiary 30x40 cm, stan idealny. Do czego ona słuzyła, kiedy to wyszło? w sieci nic aboslutnie takiego nie mogę znaleść.
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.