Sowie Góry Napisano 19 Marzec 2007 Autor Napisano 19 Marzec 2007 Dzien dobryJak Panstwo myślą?Czy to dobry wybór czy raczej zasięgi i skutecznośc są takie same?Prosze o pomoc i pozdrawiam
Sowie Góry Napisano 19 Marzec 2007 Autor Napisano 19 Marzec 2007 Acha...Poszukuje kolorowego,militarnego drobiazgu typu klamry,odznaczenia...
diabelski Napisano 19 Marzec 2007 Napisano 19 Marzec 2007 Moim zdaniem możesz zyskać trochę na głębokości...i na solidności konstrukcji! ale to moje zdanie. Miałem niegdyś QDII (super dyskryminacja)a XT30 nie, ale otarłem się o XT70. Jak XT30 jest dużo słabsza od XT70 to zbytniej przewagi nie uzyskasz, chyba że osiągi ma podobne do xt70 a wtedy zmienia to postać rzeczy... trudno mówić o konkretnym sprzęcie jeśli się go nie miało.Może wypowie się ktoś z użytkowników XT30? mniemam iż nie trzeba cię namawiać do czytania postów o xt30? opinie są różne...
Raned Napisano 19 Marzec 2007 Napisano 19 Marzec 2007 Trochę lepsza konstrukcja, ciekawsze menu wyświetlacza, zasięg bardzo podobny. Powierzchniowa militarka już prawie się skończyła, teraz trzeba mieć bardzo silny wykrywacz i dlatego radzę szukać pod tym kątem.
Sowie Góry Napisano 19 Marzec 2007 Autor Napisano 19 Marzec 2007 Panie RanedA jakie wykrywacze mógłby Pan polecić tzw.głebsze?Ale z ukierunkowaniem na kolorek?Chociaz znalezienie stalowej klamry tez byłoby o.k.I jeszcze jedno...Naprawde zasiegi Qicka Draw II i X-Terry są podobne?A skuteczność poszukiwan porównójąc te dwa modele?
diabelski Napisano 19 Marzec 2007 Napisano 19 Marzec 2007 Jeśli chodzisz czasem po plażach to dam ci radę: nie pozbywaj się QDII. Jak na razie jest to jeden z czterech wykrywaczy które miałem i który dyskryminuje kapsle po piwie... dla mnie dziwne, biorąc pod uwagę że kosztuje cztery razy mniej od mojego aktualnego, który kapsle widzi bardzo dobrze... myślę poważnie nad ponownym zakupem QDII z przeznaczeniem na plażę...
Sowie Góry Napisano 19 Marzec 2007 Autor Napisano 19 Marzec 2007 diabelskiNa plazy raczej nie szukam .Przewaznie las...Jak Pan myśli?Kupic x-terre 30?Trudny wybór....
beaviso Napisano 19 Marzec 2007 Napisano 19 Marzec 2007 Raned nie może polecić Ci pewnych skutecznych sprzętów, bo sam jest ich dystrybutorem i dostałby baty za autoreklamę :)))Poczytasz forum to dowiesz się, co jest obecnie dobrą alternatywą dla XT30. Są maszyny lubiące kolor, w Polsce albo zupełnie niedoceniane, albo fanatycznie uwielbiane :lol:Ale znalezienia stalowej klamry to Ci tym sprzętem nie wróżę - zbyt konkretna dyskryminacja.M.
Sowie Góry Napisano 19 Marzec 2007 Autor Napisano 19 Marzec 2007 A inaczej...Czy na miejscówkach przeczesanych Qickiem X-Terka coś jeszcze znajdzie?
diabelski Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 Jestem pewien że na terenach przeczesanych przez QDII, znajdziesz jeszcze fanty chodząc z... QDII. Raczej nie da się wszystkiego znaleźć. Powiem wprost. W podobnych cenach masz też Solarisa i Cibolę, na militarkę i kolor świetny jest Solaris -ma 3 tryby pracy i wyświetlacz, choć jeśli chodzi o sam kolor to Cibola będzie lepsza(lepsza dyskryminacja), a militarkę też nią znajdziesz. Zasięgi mają też porządne.Właśnie w stronę któregoś z nich bym się skierował.Wracając do ostatniego pytania, tymi wykrywaczami na 110% znajdziesz fanty po QDII... (miałem Solarisa właśnie po QDII i wiem)
k-szela Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 Witam!!! Mam Xterrkę 30 z cewką 10,5 DD ( wykrywka przejściowa ) Na kolorową militarkę" sprzęt jest dobry ostatnie moje strzały są tu http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=325078 tak więc drobnicę też ładnie ciągnie, na polu schodzonym muszkieterem wychodziło jeszcze coś nieco, zasięg nie powala, ale nie jest tak źle mi wystarczy. Jak zawsze potrzebne jest dobre miejsce, a z tym z roku na rok gorzej:( i lepiej nie będzie:D
k-szela Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 Zapomniałem dodać że fanty z 2006 roku to muszkieterem adv. A te z 2007 to już x-terrka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.