Skocz do zawartości

23.06 sobota 3 Piknik Historyczny w Forcie Czerniakowskim z rekonstrukcją PSZ ku pamieci Gen. Andersa i jego żołnierzy.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W imieniu Stowarzyszenia Studentów Campus Towarzystwa Historycznego im. 1 SBS oraz Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej O/MWP -serdecznie zapraszamy na III Piknik Historyczny który odbędzie się w dniu 23.06.2007 (sobota) w Forcie Czerniakowskim. III Piknik przebiegnie pod hasłem Obchodów Roku Generała Andersa.

Zaplanowane są:
1. Dwie duże rekonstrukcje historyczne, oraz mniejsze potyczki.
---I Rekonstrukcja (Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie) będzie naszym uhonorowaniem obchodów Roku Generała Władysława Andersa".

2. Prezentacje GRH - i ich dioram.
3. Konkurs na najlepszą dioramę.
4. Występy artystyczne.
5. Pokazy czołgów i pojazdów.
6. Stałe wystawy Muzeum.
7. inne niespodzianki;-)

Uwagi organizacyjne:
Przydział miejsc na dioramy dla Grup Rekonstrukcyjnych odbędzie się poprzez kolejność zgłoszeń do Kol. Mirka kierownika MPTW od poniedziałku 19.03.2007. Pierszeństwo w przydziale miejsc na dioramy mają grupy które od dwóch lat biorą udział w naszej Imprezie. Serdecznie zapraszamy.
  • Odpowiedzi 82
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
mniejsze potyczki ???? jak sobie kupia ammo i broń :D
natomiast chetnie przyjmiemy grupe odtwarzajacą afganistan irak itp... mamy dla nich swietne miejsce na diorame przy 2 T-55
Napisano
Ciekawe, bo po doświadczeniach z lat ubiegłych miano zrezygnować z kilku potyczek jednego dnia.
Należy żywić nadzieję, że Organizator zadba o to, by broń działala od pierwszego do ostatniego wystrzału, a amunicji w zadawalającej ilości, wystarczyło dla wszystkich uczestników.
Napisano
Jak już wspomniałem zamiast 4 rekonstrukcji będą dwie. Niektóre grupy chcą pokazać swoje pomysły, więc na pewno nikt nie bedzie tego im zabraniał.

Wszelkie wnioski o jakości broni, chyba trzeba kierować do Łódzkiej Filmówki, niespecjalnie mamy na to wpływ w jakiej kondycji jest broń dostarczana na inscenizacje. Okejos wie o tym najlepiej.
Napisano
a tu dla przypomnienia jak bawilismy sie w tamtym roku
czesc I D-Day
http://www.youtube.com/watch?v=HmArupqiphI
cześć II D-day
http://www.youtube.com/watch?v=gHni3fyRhlU
  • 1 month later...
Napisano
Z nowości na Pikniku zapowiada się potężna prezentacja gier komputerowych wydawanych przez znany koncern (którego nazwy nie śmiem wymienić).
Padł też pomysł użycia czołgu Sherman Grizzly jako elementu dekoracji.
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Impreza bedzie.. ja tylko nie jestem wspólorganizatorem. ma byc 1 bitwa PSZ. prezentacja gry, wystawy grup reko. strzelnica wiatrówkowa.. zobaczymy
Napisano
O ile mi wiadomo jedna z bitew to ma być zdobywanie jednego z tarasów Monte Cassino, druga to podobnoż ma być bitwa pancerna pod Studziankami
Napisano
Te pobożne życzenia" jak je słusznie nazwał Okejos mają program tej imprezy na swojej stronie tzn
http://www.campus.edu.pl/Piknik3_historyczny.htm
ciekawe, że został tydzień i jeśli już dojdzie do realizacji to chyba będzie łapanka na grupy :-) a może pójdą do lasu" :-) czyli odwołają imprezę??? :-)))
Napisano
No przecież właśnie piszemy, że nic nie wiadomo, nawet kto bierze udział, bo organizator gdzieś się zapodział.

Ja wiem, zadzwonie w poniedziałek do Mirka jako gospodarza i się dowiem konkretnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie