Campus Napisano 13 Marzec 2007 Autor Share Napisano 13 Marzec 2007 W imieniu Stowarzyszenia Studentów Campus Towarzystwa Historycznego im. 1 SBS oraz Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej O/MWP -serdecznie zapraszamy na III Piknik Historyczny który odbędzie się w dniu 23.06.2007 (sobota) w Forcie Czerniakowskim. III Piknik przebiegnie pod hasłem Obchodów Roku Generała Andersa. Zaplanowane są:1. Dwie duże rekonstrukcje historyczne, oraz mniejsze potyczki.---I Rekonstrukcja (Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie) będzie naszym uhonorowaniem obchodów Roku Generała Władysława Andersa".2. Prezentacje GRH - i ich dioram.3. Konkurs na najlepszą dioramę.4. Występy artystyczne.5. Pokazy czołgów i pojazdów.6. Stałe wystawy Muzeum.7. inne niespodzianki;-)Uwagi organizacyjne:Przydział miejsc na dioramy dla Grup Rekonstrukcyjnych odbędzie się poprzez kolejność zgłoszeń do Kol. Mirka kierownika MPTW od poniedziałku 19.03.2007. Pierszeństwo w przydziale miejsc na dioramy mają grupy które od dwóch lat biorą udział w naszej Imprezie. Serdecznie zapraszamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 mniejsze potyczki ???? jak sobie kupia ammo i broń :Dnatomiast chetnie przyjmiemy grupe odtwarzajacą afganistan irak itp... mamy dla nich swietne miejsce na diorame przy 2 T-55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 Ciekawe, bo po doświadczeniach z lat ubiegłych miano zrezygnować z kilku potyczek jednego dnia.Należy żywić nadzieję, że Organizator zadba o to, by broń działala od pierwszego do ostatniego wystrzału, a amunicji w zadawalającej ilości, wystarczyło dla wszystkich uczestników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campus Napisano 13 Marzec 2007 Autor Share Napisano 13 Marzec 2007 Jak już wspomniałem zamiast 4 rekonstrukcji będą dwie. Niektóre grupy chcą pokazać swoje pomysły, więc na pewno nikt nie bedzie tego im zabraniał.Wszelkie wnioski o jakości broni, chyba trzeba kierować do Łódzkiej Filmówki, niespecjalnie mamy na to wpływ w jakiej kondycji jest broń dostarczana na inscenizacje. Okejos wie o tym najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czlopiur Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 Ale papu do tej broni to chyba w gestii organizatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 Fundacja Polonia Militaris dysponuje 30 mauserami k98 i pięcioma mosinami 91/30/44. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campus Napisano 13 Marzec 2007 Autor Share Napisano 13 Marzec 2007 dobrze wiedzieć;-) pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 a tu dla przypomnienia jak bawilismy sie w tamtym rokuczesc I D-Dayhttp://www.youtube.com/watch?v=HmArupqiphIcześć II D-dayhttp://www.youtube.com/watch?v=gHni3fyRhlU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campus Napisano 4 Maj 2007 Autor Share Napisano 4 Maj 2007 Z nowości na Pikniku zapowiada się potężna prezentacja gier komputerowych wydawanych przez znany koncern (którego nazwy nie śmiem wymienić).Padł też pomysł użycia czołgu Sherman Grizzly jako elementu dekoracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pattern1937 Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Chętnie bym się na tym pikniku zjawił... tylko sa 2 problemy:*transport*możliwości finansowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Czy możecie podać więcej szczegółów dot. rekonstrukcji (niż te z zapowiedzi, o ile już takie macie)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 Tratttaaattaaaa... i jak ze sprawą w tym temacie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Jakieś szczegóły.... inpreza już bliso! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 ja tylko słyszałem od Okejosa, że on się wycofuje, bo impreza się rozłazi... Ale trzeba by jego pytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Tzn?? Imprezy nie będzie czy jak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Impreza bedzie.. ja tylko nie jestem wspólorganizatorem. ma byc 1 bitwa PSZ. prezentacja gry, wystawy grup reko. strzelnica wiatrówkowa.. zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Ma być.... się zobaczy.Pytałem bo chce przyjechać i nie wiem dokładnie co sie bedzie dzialo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Campus???? Termin już nie daleki. Będą się ostatecznie ić" czy nie i kto z kim :-)))) ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 O ile mi wiadomo jedna z bitew to ma być zdobywanie jednego z tarasów Monte Cassino, druga to podobnoż ma być bitwa pancerna pod Studziankami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 to były pobożne życzenia 3 bedzie reko walk jak bylismy młodzi na bryły ziemi :DDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Te pobożne życzenia" jak je słusznie nazwał Okejos mają program tej imprezy na swojej stronie tznhttp://www.campus.edu.pl/Piknik3_historyczny.htmciekawe, że został tydzień i jeśli już dojdzie do realizacji to chyba będzie łapanka na grupy :-) a może pójdą do lasu" :-) czyli odwołają imprezę??? :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 A jakie GRH biorą udział?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 No przecież właśnie piszemy, że nic nie wiadomo, nawet kto bierze udział, bo organizator gdzieś się zapodział.Ja wiem, zadzwonie w poniedziałek do Mirka jako gospodarza i się dowiem konkretnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 jak byłem 2 dni temu w MWP -fort to usłysząłem ze muzeum tylko uzycza plac na impreze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 Jeszcze lepiej.......... widzę, że czarno to widzę ( żebym nie wykrakał) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.