e g z e k u t o r Napisano 4 Marzec 2007 Autor Napisano 4 Marzec 2007 witam, szanownych kolekcjonerów i znawców tematu.proszę Was o umieszczenie jakichś zdjęć polskich szelek wojskowych wrześniowych.mam jakieś, nie wiem czy są powojenne, jutro prześlę zdjeciena plecach posiadają trójkat w przeciwieństwie do kółka jak w niemieckich
e g z e k u t o r Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 okej dzięki rozwialiście moje wątpliwości.pozdrawiam
Filutek Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Czy ma ktos może na zbyciu takie karabińczyki, jak na 2 pierwszych zdjęciach. Bardzo proszę o pomoc. Rzecz niewielka stąd trudnosci w dostaniu tego.
Schrek2 Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 Są to zwykłe szelki (nowsza wersja) do oporządzenia wojskowego używanego do dzis w WP, to to co za znaczyliście to jest żabka do bagnetu od kbk AKMS- służy do założenia owego bagnetu na szelce rękojeść do dołu i tedy możemy szybciej wydobywamy owy bagnet niz jesli mamy go na pasku miedzy jajami (bo sie przesunął)Schrek
kopijnik2 Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 celem wątku była identyfikacja...proszę oprzeniesienie do odpowiedniego działu, a autora o nie zaśmiecanie forum...
bolas Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 LWP lata 70/80te - to jakiś dodatek do plecaka, szelki dodatkowe czy jakos tak.
bolas Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 czyli może i wrześniowe ale na pewno nie z wrzesnia 1939 ;) ...
Berlin Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 Filutek- bardzo podobnie wyglada część żabki do bagnetu od AKTe szelki egzekutora wydaja mi sie znajome- szelki szturmowe?[o takiej nazwie słyszałem] z lat jak wspomniał 70-80tych XX wieku
Pytanie
e g z e k u t o r
proszę Was o umieszczenie jakichś zdjęć polskich szelek wojskowych wrześniowych.
mam jakieś, nie wiem czy są powojenne, jutro prześlę zdjecie
na plecach posiadają trójkat w przeciwieństwie do kółka jak w niemieckich
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.