karpik Napisano 18 Luty 2007 Autor Napisano 18 Luty 2007 Szukam kolorowej drobnicy, zależy mi na zasięgu i pewnej dyskryminacji na większych głebokościach. Szukam w róznych miejscach(las,pola,plaża..).Co wybrać? Różnica w cenie wyraźna, ale czytając posty widzę, że GTI nie ma wielu zwolenników. Proszę o konkretne za i przeci. Jeżeli miał ktoś przyjemność testować obydwie wykrywki to proszę o sposrzeżenia. Chyba, że ktoś ma inną propozycję.Dzięki i pozdrawiam.
k-szela Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 Witam!!! Ja z tych dwóch wybrał bym x-terrkę 70 bo i ją zamierzam kupić w tej chwili mam x-30 i jestem z niej bardzo zadowolony jak na swoje możliwości jest wielka , a co dopiero x-70, co do GTI 2500 widziałem ten sprzęt w akcji za dużo wodotrysków jak dla mnie, i widziałem też jak się pierniczył przy dużej wilgotności powietrza ( przyczyny nie znam??? ), czemu nie bierzesz pod uwagę jakiegoś fishera np. coinstrike lub id-edge cenowo bliżej x-terry 70, a i sprzęt myśle że lepszy od garretta gti 2500???
k-szela Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 Zapomniałem dodać że co do GTI 2500 doradzi Ci bardziej ktoś kto miał ten sprzęt lub ma, choć słyszałem o ludziach co mieli słabszy sprzęt" niższej klasy i po przejściu na GTI 2500 wracali do starej wykrywki. Tak więc powodzenia w zakupie nowego sprzętu pzdr. Krzychu
karpik Napisano 18 Luty 2007 Autor Napisano 18 Luty 2007 K-szela- mówisz, że gti ma problemy z wilgotnością". To ciekawe, za taką kasę! Mój ace nawet w ciężkiej mgle sprawuję się OK.Ps. co znaczy widziałem ten sprzęt w akcji za dużo wodotrysków jak dla mnie" bo nie zrozumiałem?
karpik Napisano 19 Luty 2007 Autor Napisano 19 Luty 2007 VW masz coś do dodania? Chyba się zdecyduję na x70. Opinii posiadaczy garretta nie uświadczyłem w tym wątku więc...Mam tylko pytanie co do wyboru drugiej cewki. Standard + ..? Pozdrawiam.
PUMA1 Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Cześć Karpik.A sprzedałeś juz garretta czy zostawiasz sobie go.
igor02 Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 WitamKarpik a gdzie Ty to wyczaiłeś. Szybko się chcesz przestawić na coś lepszego:)Też myślałem o X-70 ale biorę też pod uwagę Tesoro.Podro
karpik Napisano 19 Luty 2007 Autor Napisano 19 Luty 2007 250-tki nie mam narazie zamiaru sprzedać bo to niezły sprzęt(szmulkę i kolegę mogę zabrać i nie wrócą z pustymi rękami). Co do szybkiej zmiany - po tak prostej wykrywce zanim się wdrożę w sprzęt upłynie trochę wody w Odrze, a na sezon chcę być gotowy:). A więc co na te drobiazgi??Pozdrawiam.
VanWorden Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Witam!X70 będzie ok. Weź tez pod uwagę Tesoro Tejona (na plażę i do lasu z cewką 12x10) albo Minelaba Sovereigna, jesli nie martwisz się ergonomią..PozdrawiamVW
VanWorden Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Witam!X70 będzie ok. Weź tez pod uwagę Tesoro Tejona (na plażę i do lasu z cewką 12x10) albo Minelaba Sovereigna, jesli nie martwisz się ergonomią..PozdrawiamVW
Tomasz# Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 witam wszystkich jestem długoletnim posiadaczem gti 2500, większości postów o gti to herezje pisane przez ludzi nie mających pojęcia na temat tej wykrywki z racji tego ze nawet nie znają obsługi tego wykrywacza nie mówiąc już o jego używaniu a tym bardziej dawaniu porad.Co do minelabów mam porównanie z Quattro czy X-TERRA 70 i nie tylko a to dlatego że moi znajomi posiadają minelaby,zapewniam ze nie ma nic lepszego w minelabach, jeżeli chodzi o zasięgi to też nie ma rewelacji przykład zaorane pole monetka 1pfenig czułość na maksa prawidłowa identyfikacja to 14cm na dyskryminacji dla w\\w wykrywaczy,jedynie różnica jest w all metalu prawidłowa identyfikacja to 25cm dla monety,co do Fisherów to sytuacja podobna mały kawałek żelastwa na 24 cm wbijał w słaby kolor w każdej wykrywce aż do znudzenia, to tyle w wielkim skrócie na temat herezji o gti pozdrawiam
k-szela Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 siemka. To co napisałem to widziałem serio, gti coś dolegało???? wzbudzał sie na byle ruch nawet w powietrzu, ale nie twierdzę że to tak ma być, możliwe że coś mu się przytrafiło???? Zasięgi nie przeczę są całkiem, całkiem, minelaba nie chwalę choć miałem ( mam ) druga wykrywkę z tej firmy i nie mogę mu zbyt wiele zarzucić:) fanciory wychodzą i to jest najważniejsze:) Pozdrawiam Krzychu
karpik Napisano 21 Luty 2007 Autor Napisano 21 Luty 2007 Dziękuję Panowie. Więc zamówiłem nowy sprzęt. Jest to majnlab:) Ewolucja- MD- ACE- X-70 wydaje mi się odpowiednia. Trochę się boje czy dam sobie radę, może już wrzućcie mi trochę linków dla początkujących, żebym za często nie pytał;-))) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.