Skocz do zawartości

X-70 czy GTI 2500

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szukam kolorowej drobnicy, zależy mi na zasięgu i pewnej dyskryminacji na większych głebokościach. Szukam w róznych miejscach(las,pola,plaża..).
Co wybrać? Różnica w cenie wyraźna, ale czytając posty widzę, że GTI nie ma wielu zwolenników.
Proszę o konkretne za i przeci. Jeżeli miał ktoś przyjemność testować obydwie wykrywki to proszę o sposrzeżenia.
Chyba, że ktoś ma inną propozycję.
Dzięki i pozdrawiam.
Napisano
Witam!!! Ja z tych dwóch wybrał bym x-terrkę 70 bo i ją zamierzam kupić w tej chwili mam x-30 i jestem z niej bardzo zadowolony jak na swoje możliwości jest wielka , a co dopiero x-70, co do GTI 2500 widziałem ten sprzęt w akcji za dużo wodotrysków jak dla mnie, i widziałem też jak się pierniczył przy dużej wilgotności powietrza ( przyczyny nie znam??? ), czemu nie bierzesz pod uwagę jakiegoś fishera np. coinstrike lub id-edge cenowo bliżej x-terry 70, a i sprzęt myśle że lepszy od garretta gti 2500???
Napisano
Zapomniałem dodać że co do GTI 2500 doradzi Ci bardziej ktoś kto miał ten sprzęt lub ma, choć słyszałem o ludziach co mieli słabszy sprzęt" niższej klasy i po przejściu na GTI 2500 wracali do starej wykrywki. Tak więc powodzenia w zakupie nowego sprzętu pzdr. Krzychu
Napisano
K-szela- mówisz, że gti ma problemy z wilgotnością". To ciekawe, za taką kasę! Mój ace nawet w ciężkiej mgle sprawuję się OK.
Ps. co znaczy widziałem ten sprzęt w akcji za dużo wodotrysków jak dla mnie" bo nie zrozumiałem?
Napisano
VW masz coś do dodania? Chyba się zdecyduję na x70. Opinii posiadaczy garretta nie uświadczyłem w tym wątku więc...
Mam tylko pytanie co do wyboru drugiej cewki.
Standard + ..? Pozdrawiam.
Napisano
Witam
Karpik a gdzie Ty to wyczaiłeś. Szybko się chcesz przestawić na coś lepszego:)Też myślałem o X-70 ale biorę też pod uwagę Tesoro.
Podro
Napisano
250-tki nie mam narazie zamiaru sprzedać bo to niezły sprzęt(szmulkę i kolegę mogę zabrać i nie wrócą z pustymi rękami). Co do szybkiej zmiany - po tak prostej wykrywce zanim się wdrożę w sprzęt upłynie trochę wody w Odrze, a na sezon chcę być gotowy:). A więc co na te drobiazgi??
Pozdrawiam.
Napisano
Witam!

X70 będzie ok. Weź tez pod uwagę Tesoro Tejona (na plażę i do lasu z cewką 12x10) albo Minelaba Sovereigna, jesli nie martwisz się ergonomią..

Pozdrawiam

VW
Napisano
Witam!

X70 będzie ok. Weź tez pod uwagę Tesoro Tejona (na plażę i do lasu z cewką 12x10) albo Minelaba Sovereigna, jesli nie martwisz się ergonomią..

Pozdrawiam

VW
Napisano
witam wszystkich jestem długoletnim posiadaczem gti 2500, większości postów o gti to herezje pisane przez ludzi nie mających pojęcia na temat tej wykrywki z racji tego ze nawet nie znają obsługi tego wykrywacza nie mówiąc już o jego używaniu a tym bardziej dawaniu porad.
Co do minelabów mam porównanie z Quattro czy X-TERRA 70 i nie tylko a to dlatego że moi znajomi posiadają minelaby,zapewniam ze nie ma nic lepszego w minelabach, jeżeli chodzi o zasięgi to też nie ma rewelacji przykład zaorane pole monetka 1pfenig czułość na maksa prawidłowa identyfikacja to 14cm na dyskryminacji dla w\\w wykrywaczy,jedynie różnica jest w all metalu prawidłowa identyfikacja to 25cm dla monety,co do Fisherów to sytuacja podobna mały kawałek żelastwa na 24 cm wbijał w słaby kolor w każdej wykrywce aż do znudzenia, to tyle w wielkim skrócie na temat herezji o gti pozdrawiam
Napisano
siemka. To co napisałem to widziałem serio, gti coś dolegało???? wzbudzał sie na byle ruch nawet w powietrzu, ale nie twierdzę że to tak ma być, możliwe że coś mu się przytrafiło???? Zasięgi nie przeczę są całkiem, całkiem, minelaba nie chwalę choć miałem ( mam ) druga wykrywkę z tej firmy i nie mogę mu zbyt wiele zarzucić:) fanciory wychodzą i to jest najważniejsze:) Pozdrawiam Krzychu
Napisano
Dziękuję Panowie. Więc zamówiłem nowy sprzęt.
Jest to majnlab:)
Ewolucja- MD- ACE- X-70 wydaje mi się odpowiednia. Trochę się boje czy dam sobie radę, może już wrzućcie mi trochę linków dla początkujących, żebym za często nie pytał;-)))
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie