waldefryk Napisano 16 Luty 2007 Autor Napisano 16 Luty 2007 Mam pytanie czy oprócz popularnej saperki używacie jakiś narzędzi swojej konstrukcji które się sprawdzają dobrze w terenie np. czekan czy coś podobnegopozdrawiam
PUMA1 Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 Witam np. szpadlem ogrodniczym przy dużych dołkach super sprawa.Gdy wiesz ze bedziesz kopał głęboko to szpadel ogrodniczy. A gdy kolorki i płytko to saperka.
Debogora Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 Wszystko zależy od ziemi w której kopiesz.Jak jest np.wysuszona glina zmieszana z kamieniami to tylko kilof.W zeszły roku tak szukałem kolorku w okolicach Lwówka Śl.Szpadle i saperki były bezużyteczne.Pozdrawiam
acer Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 Kiedyś trafiłem mocny sygnał....nakopałem się po kolana, zlany potem.....saperkę pogiąłem....wyszedł kilof...
honker Napisano 17 Luty 2007 Napisano 17 Luty 2007 najlepiej znajdz sobie pomagiera-syn,zięc-do noszenia fiskarsa a sam chodz z saperka pozd.marek
dominer Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 Moim zdaniem saperka jest owszem wygodna, lekka , dyskretna ale w terenie zawsze ustapi standardowemuhartowanemu szpadlowi ogrodniczemu..szczegolnie teraz jak lata sa suche to kopanie saperka na lakach, ugorach to prawdziwa masakra no chyba ze jest sie Pudzianowskim ;) jedynie w lesie czy na polach po zbiorach mozna saperke zaryzykowac ale poza tymi miejscami to sie niebardzo sprawdza.. pozdro
modus Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 MINI KOPARKĄ- w castoramie widziałem szpadelki wysokie gdzieś 80 cm firmy FISSPO chyba warte grzechu
k-szela Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 Takie coś może:)) fajny sprzęt. Terenówka + mała lawetka.
K.O.P. Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Ja kopie młotkiem murarskim najlepszy na monetki.na militarke polecam szpadel
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.