Skocz do zawartości

czym kopać

waldefryk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanie czy oprócz popularnej saperki używacie jakiś narzędzi swojej konstrukcji które się sprawdzają dobrze w terenie np. czekan czy coś podobnego
pozdrawiam
Napisano
Witam np. szpadlem ogrodniczym przy dużych dołkach super sprawa.Gdy wiesz ze bedziesz kopał głęboko to szpadel ogrodniczy. A gdy kolorki i płytko to saperka.
Napisano
Wszystko zależy od ziemi w której kopiesz.Jak jest np.wysuszona glina zmieszana z kamieniami to tylko kilof.
W zeszły roku tak szukałem kolorku w okolicach Lwówka Śl.Szpadle i saperki były bezużyteczne.
Pozdrawiam
Napisano
Kiedyś trafiłem mocny sygnał....nakopałem się po kolana, zlany potem.....saperkę pogiąłem....wyszedł kilof...
Napisano
Moim zdaniem saperka jest owszem wygodna, lekka , dyskretna ale w terenie zawsze ustapi standardowemu
hartowanemu szpadlowi ogrodniczemu..szczegolnie teraz jak lata sa suche to kopanie saperka na lakach, ugorach to prawdziwa masakra no chyba ze jest sie Pudzianowskim ;) jedynie w lesie czy na polach po zbiorach mozna saperke zaryzykowac ale poza tymi miejscami to sie niebardzo sprawdza..
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie