muslim Posted October 26, 2003 Author Posted October 26, 2003 Czy wiecie od jakiego karabinu jest ta osłona spustu?Podobna jest w Morsie :-) ale troszke inna. Ja takiej nigdzie nie znalazłem.
Glassmine Posted January 8, 2004 Posted January 8, 2004 No dobra koniec bicia piany :-) wracajac do tematu tego postu - to jest kablak od sowieckiego PPD-40 (Pistoljet Pulemiot Diegtariewa) wglebienie po prawej stronie jest od osi przelacznika rodzaju ognia.Wiem z autopsji kompetne PPD40 zarekwirowano mi 5 lat temu :(
India Posted January 1, 2004 Posted January 1, 2004 Cze.Tak sobie czytam- ze strasznym bólem łba po sylwku- i nasuwa mi sie jedno pytanie. Mianowicie: Czy ktos pomyslał zeby podjac poróbe identyfikacji - szukajac wsród starych karabinów niepowtarzalnych np. majacych kaliber 11 mm.Było sporo karabinów z kabłąkiem spustowym przykręcanym do kolby. Miedzy innymi- Dreyse, Werndl, Chassepot, i stare rosyjskie karabiny z polowy 19 wieku. Pzdr.India.
muslim Posted October 27, 2003 Author Posted October 27, 2003 Maxikasek poco zabierasz głos jeśli nie wiesz jak wygląda pepesza? A jakie wogóle karabiny miały osobno montowaną osłone spustu?Ta jets naprawde podobna do tej z Morsa. Można porównać w typach broni i Uzbrojenia nr100.
muslim Posted January 1, 2004 Author Posted January 1, 2004 Dzięki India.Szukałem tylko w pm-ach i nic takiego nie znalazłem. Jeżeli coś ci się nasunie to napisz, ja też będę szukał.
SP17 Posted January 1, 2004 Posted January 1, 2004 Witam. Jeśli kogoś interesują fotki Chassepota wz.1866 to mogę podesłać orginały. Niestety tylko lufaz komorą , ale w pieknym stanie.
India Posted January 2, 2004 Posted January 2, 2004 SP17.Jeśli mozna- to ja tez bardzo proszę o fotki.Pozdro. India. india@poszukiwanieskarbow.com
muslim Posted October 26, 2003 Author Posted October 26, 2003 Czy wiecie od jakiego karabinu jest ta osłona spustu?Podobna jest w Morsie :-) ale troszke inna. Ja takiej nigdzie nie znalazłem.
Frozzer Posted January 2, 2004 Posted January 2, 2004 w/g mnie nie jest to kablak od zadnej starej broni niepowtazalnej, mysliwskiej itp. tatme karabiny cechowal kunszt artystyczny, kablaki czesto mialy podpory na reszte palcow, byly bardziej fikuśne, nie byly wykonane z blachy i praktycznie wszystkie byly mosiezneten kablak zato wyglada jak jakas tania wojenna blaszana produkcja,w/g mnie jest to kablak od mp41 (mp40 osadzone w drewnianym lozu)
michalczewski Posted October 28, 2003 Posted October 28, 2003 Podobna do beretty 38/42. Moze ma dwa otwory na spusty"? A i nie najeżdzaj na innych jak nie wiesz jak wyglada Mors.Gdzie znalazles ta czesc?
muslim Posted December 29, 2003 Author Posted December 29, 2003 Ale zagwoztka.Dł.12,5cm jeden otwór na 2 cm. Po prawej stronie jest małe wgłębienie na 2/3 długości.i9k
SP17 Posted January 2, 2004 Posted January 2, 2004 Witam. Nie wiedziałem, że wywołam takie zainteresowanie dlatego jeszcze raz upewniam się czy dobrze zostałem zrozumiany. Posiadam samą ! lufę wraz z komorą nabojawą i zamkową. I nic więcej. I tylko tej ury" mogę zrobić fotki.Mój jest z datą 1867. Może parę puszczę tu na forum a jesli to będzie to, to wtedy pożyczę cyfrówkę i zrobię ich więcej. Pozdrawiam.
Question
muslim
Czy wiecie od jakiego karabinu jest ta osłona spustu?
Podobna jest w Morsie :-) ale troszke inna. Ja takiej nigdzie nie znalazłem.
19 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.