muslim Napisano 26 Październik 2003 Autor Napisano 26 Październik 2003 Czy wiecie od jakiego karabinu jest ta osłona spustu?Podobna jest w Morsie :-) ale troszke inna. Ja takiej nigdzie nie znalazłem.
Glassmine Napisano 8 Styczeń 2004 Napisano 8 Styczeń 2004 No dobra koniec bicia piany :-) wracajac do tematu tego postu - to jest kablak od sowieckiego PPD-40 (Pistoljet Pulemiot Diegtariewa) wglebienie po prawej stronie jest od osi przelacznika rodzaju ognia.Wiem z autopsji kompetne PPD40 zarekwirowano mi 5 lat temu :(
India Napisano 1 Styczeń 2004 Napisano 1 Styczeń 2004 Cze.Tak sobie czytam- ze strasznym bólem łba po sylwku- i nasuwa mi sie jedno pytanie. Mianowicie: Czy ktos pomyslał zeby podjac poróbe identyfikacji - szukajac wsród starych karabinów niepowtarzalnych np. majacych kaliber 11 mm.Było sporo karabinów z kabłąkiem spustowym przykręcanym do kolby. Miedzy innymi- Dreyse, Werndl, Chassepot, i stare rosyjskie karabiny z polowy 19 wieku. Pzdr.India.
muslim Napisano 27 Październik 2003 Autor Napisano 27 Październik 2003 Maxikasek poco zabierasz głos jeśli nie wiesz jak wygląda pepesza? A jakie wogóle karabiny miały osobno montowaną osłone spustu?Ta jets naprawde podobna do tej z Morsa. Można porównać w typach broni i Uzbrojenia nr100.
muslim Napisano 1 Styczeń 2004 Autor Napisano 1 Styczeń 2004 Dzięki India.Szukałem tylko w pm-ach i nic takiego nie znalazłem. Jeżeli coś ci się nasunie to napisz, ja też będę szukał.
SP17 Napisano 1 Styczeń 2004 Napisano 1 Styczeń 2004 Witam. Jeśli kogoś interesują fotki Chassepota wz.1866 to mogę podesłać orginały. Niestety tylko lufaz komorą , ale w pieknym stanie.
India Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 SP17.Jeśli mozna- to ja tez bardzo proszę o fotki.Pozdro. India. india@poszukiwanieskarbow.com
muslim Napisano 26 Październik 2003 Autor Napisano 26 Październik 2003 Czy wiecie od jakiego karabinu jest ta osłona spustu?Podobna jest w Morsie :-) ale troszke inna. Ja takiej nigdzie nie znalazłem.
Frozzer Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 w/g mnie nie jest to kablak od zadnej starej broni niepowtazalnej, mysliwskiej itp. tatme karabiny cechowal kunszt artystyczny, kablaki czesto mialy podpory na reszte palcow, byly bardziej fikuśne, nie byly wykonane z blachy i praktycznie wszystkie byly mosiezneten kablak zato wyglada jak jakas tania wojenna blaszana produkcja,w/g mnie jest to kablak od mp41 (mp40 osadzone w drewnianym lozu)
michalczewski Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Podobna do beretty 38/42. Moze ma dwa otwory na spusty"? A i nie najeżdzaj na innych jak nie wiesz jak wyglada Mors.Gdzie znalazles ta czesc?
muslim Napisano 29 Grudzień 2003 Autor Napisano 29 Grudzień 2003 Ale zagwoztka.Dł.12,5cm jeden otwór na 2 cm. Po prawej stronie jest małe wgłębienie na 2/3 długości.i9k
SP17 Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 Witam. Nie wiedziałem, że wywołam takie zainteresowanie dlatego jeszcze raz upewniam się czy dobrze zostałem zrozumiany. Posiadam samą ! lufę wraz z komorą nabojawą i zamkową. I nic więcej. I tylko tej ury" mogę zrobić fotki.Mój jest z datą 1867. Może parę puszczę tu na forum a jesli to będzie to, to wtedy pożyczę cyfrówkę i zrobię ich więcej. Pozdrawiam.
Pytanie
muslim
Czy wiecie od jakiego karabinu jest ta osłona spustu?
Podobna jest w Morsie :-) ale troszke inna. Ja takiej nigdzie nie znalazłem.
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.