Skocz do zawartości
  • 0

Od jakiego karabinu?

muslim

Pytanie

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No dobra koniec bicia piany :-) wracajac do tematu tego postu - to jest kablak od sowieckiego PPD-40 (Pistoljet Pulemiot Diegtariewa) wglebienie po prawej stronie jest od osi przelacznika rodzaju ognia.
Wiem z autopsji kompetne PPD40 zarekwirowano mi 5 lat temu :(
Napisano
Cze.

Tak sobie czytam- ze strasznym bólem łba po sylwku- i nasuwa mi sie jedno pytanie. Mianowicie: Czy ktos pomyslał zeby podjac poróbe identyfikacji - szukajac wsród starych karabinów niepowtarzalnych np. majacych kaliber 11 mm.

Było sporo karabinów z kabłąkiem spustowym przykręcanym do kolby. Miedzy innymi- Dreyse, Werndl, Chassepot, i stare rosyjskie karabiny z polowy 19 wieku.

Pzdr.India.
Napisano
Maxikasek poco zabierasz głos jeśli nie wiesz jak wygląda pepesza?
A jakie wogóle karabiny miały osobno montowaną osłone spustu?
Ta jets naprawde podobna do tej z Morsa. Można porównać w typach broni i Uzbrojenia nr100.
Napisano
Dzięki India.
Szukałem tylko w pm-ach i nic takiego nie znalazłem. Jeżeli coś ci się nasunie to napisz, ja też będę szukał.
Napisano
Witam. Jeśli kogoś interesują fotki Chassepota wz.1866 to mogę podesłać orginały. Niestety tylko lufaz komorą , ale w pieknym stanie.
Napisano
w/g mnie nie jest to kablak od zadnej starej broni niepowtazalnej, mysliwskiej itp. tatme karabiny cechowal kunszt artystyczny, kablaki czesto mialy podpory na reszte palcow, byly bardziej fikuśne, nie byly wykonane z blachy i praktycznie wszystkie byly mosiezne

ten kablak zato wyglada jak jakas tania wojenna blaszana produkcja,
w/g mnie jest to kablak od mp41 (mp40 osadzone w drewnianym lozu)
Napisano
Witam. Nie wiedziałem, że wywołam takie zainteresowanie dlatego jeszcze raz upewniam się czy dobrze zostałem zrozumiany. Posiadam samą ! lufę wraz z komorą nabojawą i zamkową. I nic więcej. I tylko tej ury" mogę zrobić fotki.Mój jest z datą 1867. Może parę puszczę tu na forum a jesli to będzie to, to wtedy pożyczę cyfrówkę i zrobię ich więcej. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie