sten Napisano 21 Październik 2003 Autor Share Napisano 21 Październik 2003 Czy ktos wie cos na temat tej wersji 4ki?Pzdr.sten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 22 Październik 2003 Autor Share Napisano 22 Październik 2003 Wielkie dzieki.A czy moglbys te fotke zeskenowac i mailem podrzucic?W zamian postawie wirtualnego browca;)))Pzdr.sten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jaszczołt Napisano 24 Październik 2003 Share Napisano 24 Październik 2003 Tak przy okazji - jak jeden z modelarzy sobie z tym tematem poradził :-)http://www.ipmsfinland.org/galleria/nayttelyt/euromilitaire2003/kuvat/netti33.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 Za czas jakiś, najpierw przefotografować, bo zeskanować nie bardzo.I zdecydowanie nie zgadzam się z Markiem, że wyrzutnia była na stałe przymocowana do kadłuba - jak dla mnie mogła się obracać, zresztą na zdjęciu powyżej ustawiona jest nierównolegle (czy raczej nieprostopadle) do kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Camino Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 Czyli mamy protoplaste MLRS :-) Pierwszy raz widze taka wersje IV - możesz napisac gdzie znalazłes te zdjecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 Może coś w tym jest ;-)Aha, zapomniałem nadmienić, że znalazłem też informację, że to wyrzutnia pocisków 30 cm - w każdym razie któreś z tych gruch.A zdjęcie jest w Dornbergerze Peenemuende, die Geschichte der V-Waffen", wyd. Ullstein, bodaj 2001 - o ile dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jaszczołt Napisano 21 Październik 2003 Share Napisano 21 Październik 2003 To pojazd eksperymentalny na bazie Ausf C - Raketenwerfer.W tej podniesionej części były 4 wyrzutnie rakierowe. Konstrukcja, która zastąpiła oryginalna wieże czołgu była na stałe przymocowana do kadłuba.I tyle co mam na ten temat :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jaszczołt Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 Grzesio, To spisałem z opisu tego zdjęcia z Encyklopedii" - być może jest to błąd ? Też mi się to wydało trochę dziwne. Niestety z prototypami nigdy nie ma się pewności zastosowanych rozwiązań :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 21 Październik 2003 Autor Share Napisano 21 Październik 2003 Dzieki!a jakiego typu rakiety byly z tej wyrzutni odpalane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jaszczołt Napisano 21 Październik 2003 Share Napisano 21 Październik 2003 Nie wiem :-( Może ktoś od broni rakietowej będzie wiedział? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jaszczołt Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 BTW Encyklopedia znaczy to konkretnie:http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/1854095188/qid=1066902978/sr=1-1/ref=sr_1_1/102-2233052-1889749?v=glance&s=booksPolecam na większość pytań dotyczących niemieckiej pancerki tam znaduje się odpowiedź - absolotnie podstawowa pozycja dla każdego fan Panzerwaffe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 22 Październik 2003 Share Napisano 22 Październik 2003 czy jest wiecej zdjec tego pojazdu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 Wiesz, w pierwszym odruchu (też z Encyklopedii) stwierdziłem to co Ty, ale gdy spojrzałem na to po raz kolejny, ta nierównoległość rzuciła mi się w oczy. Zresztą na tym zdjęciu strzału, jakkolwiek mało na nim widać, odnoszę wrażenie, że wyrzutnia skierowana jest do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jaszczołt Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 W czasie odpalania - wieża skierowana do przodu wątpie :-) No chyba, że załoga chciałaby się podtruć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 22 Październik 2003 Share Napisano 22 Październik 2003 No to ja tylko powiem, co mi się w tej chwili subiektywnie wydaje :-)Odpalano z tego (na oko ;-)) 28/32 cm Wk, a owszem, jest zdjęcie pokazujące strzał rakiety z Pz.Kpfw. IV - ale czy dokładnie z tego (chyba tak) - musiałbym zprawdzić w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 23 Październik 2003 Autor Share Napisano 23 Październik 2003 Jak to byl strzal probny to calkiem mozliwe ze zalogi nie bylo w srodku pojazdu.Do Marka J.Dzieki za namiar na Literature.Pzdr.sten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 21 Październik 2003 Autor Share Napisano 21 Październik 2003 Czy ktos wie cos na temat tej wersji 4ki?Pzdr.sten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
sten
Czy ktos wie cos na temat tej wersji 4ki?
Pzdr.
sten
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.