Skocz do zawartości
  • 0

proszę o identyfikację tego pojazdu

grubas1967

Pytanie

Napisano

Pojazd stoi od paru lat.Właściciel ma w swoim zbiorze parę ciekawych eksponatów z okr.IIwojny świtowej.Między innymi miotacz ognia,który umieścił jako wyposarzenie tego poj.Dysponuję innymi zdjęciami tego transportera,również wnętrza kabiny kierowcy,która jest w całkiem dobrym stanie.POzdrawiam Piotr z Bielska-Białej.

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Możliwe.Ja nie mam kpl. poj.co to za maszyna.Przekopałem transportery niemieckie,ale chyba faktycznie pochodzenie ma radzieckie a reszta to już wyobraźnia właściciela.
Napisano
coś musi ukierunkować i nadać pęd mieszance na kilkadziesiąt metrów (co najmniej), czyli potrzebna jest rurka o rzeczywistej długości...
a to - jak palnik od lutlampy...
no chyba, że do autodestrukcji...
Napisano

Pojazd stoi od paru lat.Właściciel ma w swoim zbiorze parę ciekawych eksponatów z okr.IIwojny świtowej.Między innymi miotacz ognia,który umieścił jako wyposarzenie tego poj.Dysponuję innymi zdjęciami tego transportera,również wnętrza kabiny kierowcy,która jest w całkiem dobrym stanie.POzdrawiam Piotr z Bielska-Białej.

Napisano

Sorrry.Wczoraj źle wsadziłem resztę zdjęć.Jak pisałem , na pojeździe są umieszczone niemieckie hełmy z przestrzelinami.Jeden hełm ma wlot po kuli mały a wylot jest większy z poszarpanymi krawędziami,inne mają uszkodzenia prawdopodobnie po odłamkach.Za tydzień postaram się wrzucić zdjęcia tych hełmów,silnika i podwozia,może to pomoże w identyfikacji tego dziwoląga.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie