Passy Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Witam wszystkich członków Grupy Kalisko-Ostrowskiej.Informuję,że prowadząca badania terenowe podgrupa Ostrowsko-Sieradzka(w skrócie OS-a)rozpoczęła tegoroczny sezon od przekopania ogródka zaprzyjaźnionego emeryta.Rezultat widać na załączonym zdjęciu.Pozdrawiam.Passy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 To było tam gdzie będzie rosła marchewka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Poletko pod pietruszkę też niezłe(1). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 (2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 (3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Oczywiście nie obyło się też bez guzika i monetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 W pośpiechu nie załączyłem zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Na koniec rarytas dla ułana.Fragment szabli.Tylko fragment,ale zawsze to szabli.PS.Mariusz.Zajrzyj do skrzynki pocztowej.Przesłałem Ci szkic pisma do nadleśnictwa.Może teraz załatwianie kwitów" ruszy z miejsca.Pozdrawiam.Passy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktosiek Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Brawo PassyJa ostatnio kopałem ogródek teściowej i nic nie było , tylko się namęczyłem.Pozdrowienia dla IrenyWESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mosin90 Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Czesc,mozna sie z wami jakos skontaktowac , najlepiej przez gg. pozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 3 Kwiecień 2007 Share Napisano 3 Kwiecień 2007 Tak 4896671 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekaniec Napisano 3 Kwiecień 2007 Share Napisano 3 Kwiecień 2007 Pogratulować miejscówki:) łuski, monety, guziki, arytas dla ułana" (muszę pokazać znajomemu z kawalerii). Nie lepiej podjechać na Obozową i wybrać sobie coś ze sterty? Wybaczcie złośliwość, ale nie mogłem się powstrzymać. Macie w zamian miejscówkę w okolicach, gdzie takie fanty" wychodzą w kosmicznych ilościach i dla tego już tam nie pojadę: jadąc drogą od Sieradza do Strońska, przed Strońskiem w prawo w dół, polną drogą, w stronę rz. Warty, po prawej bunkier, pole za nim i pod górkę, łuski itp a wagę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 5 Kwiecień 2007 Share Napisano 5 Kwiecień 2007 Dzieki ale znamy to miejsce :) a pozatym jak ktos by chciał to stac go na oryginalną Ludwikówke.Nas cieszy wszystko co wyjdzie z ziemi i tu byc moze sie róznimy bo my robimy cos z pasją.A damy Ci kolego tez miejscówke mozesz nawet pochodzic bez wykrywacza od Opatówka troche w bok jest Borów.A jesli chcesz cos cieższego to zapraszam na staroprzygodzką.pzdr.omi30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekaniec Napisano 5 Kwiecień 2007 Share Napisano 5 Kwiecień 2007 Nie podnoszę żelaznej" militarki, więc składy w Borowie odpadają, tak samo jak pobocze jednej z dróg w tym rejonie gdzie sowieci do końca zimy nie pozwalali miejscowym pogrzebać ciał ok 200 z WH. Znam w tamtej okolicy miejsce gdzie chłopi (wiosną'45) pochowali" resztki szwabskiego samolotu bo przeszkadzały w zasiewach, ale po tym jak ktoś donosicielstwem zepsuł opinie na temat ludzi z wykrywaczami w okolicy, (incydent Chełmski?) wydobycie ich zostało...? Mnie nie cieszy wszystko co wyjdzie z ziemi, i tu na pewno się różnimy, nie lubię kopać łusek,łódek,naboi, PRL'owskiego aluminium itp, traktuję je jak kapsle od wódy, bo jest tego wszędzie pełno i po prostu szkoda na to czasu.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 ... to też od jakiegoś strąconego w okolicy" niemieckiego samolotu.... jeżeli chodzi o Chełmce to coś czytałem w Kaliskiej, ale dokładniej o co chodziło ?Mnie nie cieszy wszystko co wyjdzie z ziemi, i tu na pewno się różnimy, nie lubię kopać łusek,łódek,naboi, PRL'owskiego aluminium itp, traktuję je jak kapsle od wódy, bo jest tego wszędzie pełno i po prostu szkoda na to czasu." - Rozumiem Kolegę i popieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Omi, PILNIE skontaktuj się ze mną, bo musimy podjechać do nadleśnictwa.Passy, potrzebowałbym łódki mauserowskie. Jakbyś miał jakieś sadzonki, albo nasiona ...to ja chętnie. Najlepiej wiosenne do piaszczystej gleby ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 Witam.Przesyłam pozdrowienia z zamku Czocha.A na zdjęciu najodważniejsza członkini podgrupy sieradzkiej podczas zjazdu z wieży.Passy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Passy Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 ciąg dalszy zjazdu,a więcej zdjęć u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mick1 Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 Piękne zdjęcia. Mnie się nie udało jechać, a chciałem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 6 Czerwiec 2007 Share Napisano 6 Czerwiec 2007 Cześć! Będę niedługo w waszych okolicach, czy mogę znaleźć jakieś miejsca warte większej uwagi? Nie zajmuję się II w.św., chodzi mi o drobnicę i wcześniejsze czasy. Czytałem o bitwie pod Kaliszem ze Szwedami, można gdzieś tam coś jeszcze wykopać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Ja też staram się od jakiegoś czasu zlokalizować miejsce tych potyczek. Pewne informacje już mam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 ....niestety koledzy znalezienie czegoś" z tych czasów, w miejscu gdzie była bitwa jest bardzo trudne, teren przebrany" przez właścicieli pól, mnie (a często tam bywałem) udało sie znaleźć trochę kulek - nic więcej.Kiedyś nawet zreszą słyszałem, że zaraz po bitwie okoliczni mieszkańcy brali co się dało, pewnie nie wszystko wytargali, i na bank cos tam w gruncie zalegażyczę powodzenia i pochwalcie sie jak coś znajdziecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 No to w takim razie może jakieś spotkanie przy piwku,czy na jakimś wykopie?:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 A kiedy będziesz w Kaliszu ? - ja też nie zajmuję się II św. :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 W sumie to nie w samym Kaliszu, ale dość blisko - Gołuchów, gdzie mój ojciec ma chatę:-) Aha ,dwa czy trzy lata temu kopałem pod Kaliszem wyszło chyba z kilo łusek:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.